3 σχολεία: Ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης στις 14 Ιανουαρίου 2019 (Η εικόνα σήμερα – ΦΩΤΟ)

9
2191

ΘΕΜΑ : ‘’ Ποια είναι η εικόνα και η πορεία υλοποίησης των έργων στα τρία σχολεία της Κω – Εντός χρονοδιαγραμμάτων τα έργα, που επιταχύνονται το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου.’’

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δαυίδ Γερασκλής, όπως είχε δεσμευθεί, θα ενημερώνει ανά 15νθήμερο για την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης στα τρία σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κω ανέλαβε πρωτοβουλία για την υλοποίηση των έργων ενώ τα χρηματοδοτεί από ίδιους πόρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τεχνικών υπηρεσιών για τις πρώτες ημέρες των έργων, η πορεία έχει ως εξής:

-1ο Λύκειο Κω

Η έναρξη των έργων έγινε στις 25 Απριλίου και η στοχοθεσία για το ποσοστό υλοποίησης του έργου στις 15 Μαΐου είναι στο 7%. Ενώ έχουμε ακόμα μία εβδομάδα το ποσοστό υλοποίησης έχει ήδη φτάσει στο 6,5%. Δεν βρισκόμαστε απλά εντός στόχου αλλά θα ξεπεράσουμε το στόχο που έχει τεθεί.

Το ολικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των έργων στις 14 Ιανουαρίου 2019. Στόχος μας είναι να είναι έτοιμο το σχολείο πριν από αυτή την ημερομηνία.

-2ο Λύκειο Κω

Η έναρξη των έργων έγινε στις 27 Απριλίου και η στοχοθεσία για το ποσοστό υλοποίησης του έργου στις 15 Μαΐου είναι στο 10%. Ενώ έχουμε ακόμα μία εβδομάδα, το ποσοστό υλοποίησης έχει ήδη φτάσει το 10%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη του αναμενομένου πρόοδος.

Το ολικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των έργων στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ο δικός μας στόχος είναι να ολοκληρώσουμε νωρίτερα τα έργα.

-1ο Γυμνάσιο Κω

Η έναρξη των έργων έγινε στις 20 Απριλίου και η στοχοθεσία για το ποσοστό υλοποίησης του έργου στις 15 Μαΐου είναι στο 12,5%. Ενώ έχουμε ακόμα μία εβδομάδα βρισκόμαστε στο 6% και ευελπιστούμε ότι θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος άμεσα. Η καθυστέρηση οφείλεται στη μεταφορά αρχείων αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού των σχολείων προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εργασίες χωρίς προβλήματα.

Το ολικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των έργων στις 16 Οκτωβρίου και ο στόχος μας είναι στην επόμενη αξιολόγηση στο τέλος του μήνα να υπάρχει επιτάχυνση στην πορεία υλοποίησης ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος κ. Γερασκλής, τονίζει:

‘’ Κάθε 15νθήμερο θα ενημερώνω δημόσια για την πορεία υλοποίησης των έργων στα τρία σχολεία. Το οφείλουμε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αυτών των σχολείων αλλά και στους πολίτες της Κω.

Εγώ προσωπικά αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες είμαστε στη διάθεση όλων των δημοτικών συμβούλων και των παρατάξεων για να τους ενημερώσουμε για την πορεία των έργων.

Είμαστε κυριολεκτικά πάνω από τα έργα και στα τρία σχολεία, τα παρακολουθούμε καθημερινά και το επόμενο διάστημα έχουμε ως στόχο να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο.’’

Η επόμενη επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου για την πορεία των έργων θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μας δουλεύετε; Tόσους μήνες δεν μπορούσατε να μεταφέρετε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό; Σας παρακολουθούμε.

 2. ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΩΝ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ, ΛΟΓΩ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΙΣΩ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ. ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ……

  • Και μετά ξύπνησες. Προβατάκι ξύπνα, γιατί οι μελέτες έχουν ήδη εγκριθεί. αλλιώς δε θα ξεκινούσαν τα έργα.

 3. ΠΡΟΤΑΣΗ:
  ΣΤΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΓΕΝΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΕΙ-ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ-
  ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ , ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ)ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ).
  ΒΕΒΑΙΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΒΙΒΛΙΑ; ONE SIZE FOR ALL.
  ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ:» ΕΓΩ ΣΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙ, ΤΩΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΕΣΥ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ…»
  ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ, ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ