Μ. Κιάρης: Στην Αντιμάχεια χτυπά η καρδιά των έργων της ΔΕΥΑΚ | Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στο Λύκειο της Αντιμάχειας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

6
564

ΘΕΜΑ : “Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στο Λύκειο της Αντιμάχειας”

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα νερού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας με τη συνεργασία της ΔΕΥΑΚ και του σχολείου.

Η Παγκόσμια Μέρα Νερού καθιερώθηκε το 1992, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο μοναδικό αυτό φυσικό αγαθό και πηγή ζωής.

Στις μέρες μας, το 18% του Παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου 1 δις ψυχές δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, ενώ το 43% δεν διαθέτει υποδομές υγιεινής.

Καθημερινά, περίπου 6.000 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πεθαίνουν από αίτια που σχετίζονται με το νερό.

Το νερό είναι ανανεώσιμος, αλλά περιορισμένος πόρος. Με δεδομένο ότι η ζήτηση του συνεχώς αυξάνεται και με την κλιματική αλλαγή να κάνει τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της, το πρόβλημα της διασφάλισης της επάρκειάς του στη Μεσόγειο, στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου καθίσταται πιο έντονο.

Ο σκοπός και ο στόχος της εκδήλωσης στην Αντιμάχεια είναι η διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας για το νερό.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Μηνάς Κιάρης στο μήνυμα του, τόνισε:

Η ορθολογική διαχείριση και η προστασία των υδατικών πόρων πρέπει να αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που ισορροπεί τις ανθρώπινες ανάγκες με τις απαιτήσεις των φυσικών οικοσυστημάτων.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού, όπου και αν εφαρμόσθηκε, απέβη σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και απέτυχε παταγωδώς με αποτέλεσμα η διαχείριση του να επανακτηθεί από δημόσιους ή δημοτικούς φορείς. Τέλος, η σοβαρή δημοσιονομική κρίση που διέρχεται μια χώρα δεν θα πρέπει να αποτελεί αφορμή για να εκχωρηθούν αγαθά δημοσίου συμφέροντος σε ιδιώτες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού λοιπόν δεν είναι μέρα γιορτής αλλά μέρα ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και δράσης γι΄αυτό και το μήνυμα της ΔΕΥΑΚ είναι:

Το νερό είναι πλούτος μην το σπαταλάς.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι επιβεβλημένη και η συμμετοχή των ενεργών πολιτών στην κατεύθυνση της ορθολογικής χρήσης και της προστασίας του φυσικού πόρου και του περιβάλλοντος.”

Στο τέλος της εκδήλωσης, διανεμήθηκε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς έντυπο υλικό με μηνύματα για εξοικονόμηση νερού και ορθολογική χρήση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ : “Στην Αντιμάχεια χτυπά η καρδιά των έργων της ΔΕΥΑΚ για τους επόμενους μήνες. Ξεκινά η υλοποίηση τριών μεγάλων έργων”

Στην επιλογή της Αντιμάχειας για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Μηνάς Κιάρης.

Η επιλογή της Αντιμάχειας δεν έγινε τυχαία. Στην Αντιμάχεια χτυπά η καρδιά των έργων και των δράσεων της ΔΕΥΑΚ για τους επόμενους μήνες.

Σχεδιάσαμε και εντάξαμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα 3 σημαντικά έργα στην περιοχή, η υλοποίησή των οποίων ξεκινά σε λίγο καιρό.

 • Το πρώτο είναι τα Δίκτυα αποχέτευσης Αντιμάχειας – Καμαρίου – Μαστιχαρίου και ο Βιολογικός της Κεφάλου.

Έργο προϋπολογισμού 23 εκ. Ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους.

 • Το 2ο είναι η ανακατασκευή, ανακαίνιση και εκσυγχρονιμός της λειτουργίας του Υδατόπουργου της Αντιμάχειας που είναι το κέντρο του συστήματος ύδρευσης στις Δ.Κ. Αντιμάχειας και Καρδάμαινας.

 • Το 3ο ο «Τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός» ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για την ηλεκτρονική σύνδεση 40 γεωτρήσεων και δεξαμενών της Δ.Ε. Ηρακλειδών. Ένα έργο με τεράστια σημασία αφού με την ολοκλήρωση του έργου η ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΚΩ θα προχωρήσει άμεσα στη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης της Δ.Ε. Ηρακλειδών και καταφέρει:

 • Να εξασφαλίζει τις ποσότητες εκείνες νερού που είναι ανά πάσα στιγμή ικανές να καλύπτουν το ζητούμενο επίπεδο κατανάλωσης, υπολογίζοντας και τη μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης τους θερινούς μήνες ή τις περιόδους αιχμής,

 • Να παρέχει την αδιάκοπη τροφοδοσία νερού, που ικανοποιεί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ποιότητας, μέσα από ένα δίκτυο διανομής και υπό την απαραίτητη πίεση που επιτρέπει την τροφοδοσία και των υψηλότερων κατοικιών στην περιοχή ευθύνης,

 • Να διασφαλίζει τον απαιτούμενο έλεγχο ποιότητας του παραγόμενου και καταναλώμενου νερού,

 • Να μειώσει δραστικά τα λειτουργικά της έξοδα μέσω της ορθολογικότερης διαχείρισης του δικτύου και εξοπλισμού,

 • Να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα του κατασπαταλούμενου νερού που διαρρέει,

 • Να μειώσει την άσκοπα καταναλισκόμενη ενέργεια που απαιτεί η σημερινή λειτουργία του δικτύου,

 • Να εξασφαλίζει τα παραπάνω με τον πλέον οικονομικό τρόπο και χωρίς καμία επιβάρυνση των καταναλωτών καθώς η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει εξοπλισμό που το κόστος απόκτησής του δεν θα μετακυληθεί στους χρήστες του δικτύου (τελικούς καταναλωτές).

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΒΙΝΤΕΟ ρεπ. dhras.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΠΟΥΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΔΙΚΤΥΟ??ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟ ΛΑΣΠΟΝΕΡΟ, ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΟΟΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΗ ΠΟΛΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

 2. Μηνουλη για πες μας πότε σχεδιασες και ενεταξες τα δίκτυα αποχέτευσης Αντιμαχειας, Καμαριου, Μαστιχαριου, και τον βιολογικό της Κεφαλου;
  Μηνουλη ξύπνα.

 3. Ντροπη σας να επισκέπτεστε μικρα παιδια και να τα παραμυθιάζετε,μηπως και υφαρπάξετε ψηφαλακια.Τσιπα υπαρχει κιαρη,και ολοι εκει στον δημο.ΝΤΡΟΠΗ σας.Το ξευτιλισατε τελειως.Απο την αντιμαχεια θα ξεκινησει το μαυρο που θα φατε.

 4. Ντροπή σας τονερό οχι απλά δεν πινεται αλλα ούτε για μπάνιο και πλύσιμο δεν κάνει Με αυτές τις υποσχέσεις και τα ψέματα πριν 3 χρονια κλέψατε τους ψήφους και τώρα παλι τα ίδια κανετε δεν σας πιστέυμαι πια τέλος

 5. Έλεος!!!! Το νερό βγαίνει κίτρινο!!! Μαγειρευουμε με εμφιαλωμένα νερά….δε ντρεπεστε λίγο????

  Αλλά θα αρχίσω και θα βγάζω φωτο και θα σας ταγκαρω ολους να δω τι θα λέτε…

  Δε ντρεπεστε….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ