Δήμος Κω (φωτό-βίντεο): Η διαμόρφωση κόμβων & εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών, Γρηγορίου Ε’ & Μακρυγιάννη

11
755

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΘΕΜΑ : ‘’Ξεκίνησε το έργο της διαμόρφωσης κόμβων και εγκατάστασης φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση Γρηγορίου Ε’ και Μακρυγιάννη’’

Η Νέα Δημοτική Αρχή υλοποιεί, σταδιακά, ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων και έργων για το κυκλοφοριακό στην πόλη της Κω.

Οι παρεμβάσεις και τα έργα στηρίζονται στην εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Κω και στοχεύουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας και της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και στην ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της διαμόρφωσης των κόμβων και της εγκατάστασης φωτεινών σηματοδοτών για την ρύθμιση κυκλοφορίας στην διασταύρωση των οδών- Μακρυγιάννη- Γρηγορίου Ε’.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν :

-Εκσκαφές
-Σκυροδέματα
-Εργασίες ομβρίων
-Ασφαλτικά
-Πλακοστρώσεις
-Σήμανση
-Δίκτυα Η/Φ και
-Τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης.

Το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ την προηγούμενη περίοδο της δημοτικής Κυρίτση και το απένταξε η δημοτική του ΟΡΑΜΑΤΟΣ, ενώ είχαν ξεκινήσει οι εργασίες με αποτέλεσμα να χαθούν πόροι από το δήμο μας.

Έτσι σήμερα το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί η υποδομή για τη φωτεινή σηματοδότηση και τον ηλεκτροφωτισμό αλλά και η διαμόρφωση του δρόμου με καθαίρεση τμήματος της αρτάνας για να μεγαλώσει το πεζοδρόμιο.

Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου ομβρίων και την κατασκευή νέων κρασπεδορείθρων και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα έργα για την σκυροδέτηση κρασπεδορείθρων, τις πλακοστρώσεις, τις ασφαλτοστρώσεις, την διαγράμμιση, τον ηλεκτροφωτισμό και την ενεργοποίηση των φωτεινών σηματοδοτών.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΚΤΕΛ ΚΥΡΙΤΣΗ;;; Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΤΕΛ, ΜΕ ΤΡΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΗ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΕΖΟΙ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕIΝΑΙ ΑΔΕΙΑ Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.

  2. ΚΥΡΙΤΣΗ, ΓΕΡΑΣΚΛΗ, πότε θα αποφασίσετε να μεταφερθούν ΤΑΞΙ και ΚΤΕΛ εκεί που πρέπει στο Παρκινγκ στην είσοδο της πόλης;

    Τώρα τον χειμώνα αποφάσισε για την μεταφορά τους, θα ελαττώσει το κυκλοφοριακό κατά 35% τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης. Φυσικά δεν ξέρω εάν έχετε κότσια για σύγκρουση όπως παλιά… Μάλλον γεράματα Γιωργάκη…

  3. Είναι απαράδεκτο ο παράνομος σταθμός των ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης όταν υπάρχει πρόβλεψη σταθμού στην είσοδο της πόλης.

    Μόνο στην Κω λειτουργεί σταθμός ΚΤΕΛ χωρίς καμιά ασφάλεια στην μικρή πλατεία με τα λεωφορεία σε τρις σειρές και στον ίδιο χώρο να περνάνε ταυτόχρονα ΙΧ, τουρίστες με βαλίτσες, μηχανές, ποδήλατα, φορτηγά τροφοδοσίας και πεζοί πολίτες με καροτσάκια και παιδιά. Ποιοι θα είναι υπεύθυνοι στο πρώτο δυστύχημα που δυστυχώς θα συμβεί; Κυρίτση βάλε τάξη στην ΦΑΡΑ των ψηφοφόρων του Ροδίτη Περιφερειάρχη ΚΤΕΛ – ΤΑΡΙΦΕΣ.

  4. …..Επιτελους!!!
    Αν βρισκοσουν επι της Μακρυγιαννη καταναλωνες 1 ολοκληρο τσιγαρο μεχρι να βγεις στην Γρηγοριου !!

  5. Στο τέλος της Μακρυγιάννη απέναντι στην μαρίνα.
    1. κάλυψη ποταμού που έρχεται από φυλακές στα πρότυπα της κάλυψης του Κηφισού στην αθήνα.
    2. ο δρόμος περνά πάνω απο τον ποταμό και πάει προς ψαλίδι χωρίς να κοπεί κανένα δέντρο.
    3. άνοιγμα δρόμων ώστε τα λεωφορεία που πάνε προς τα μεγάλα ξενοδοχεία στο ψαλίδι να μην περνανε απο Μακρυγιάννη.
    Ευχαριστώ

  6. Απο τις πλεον βεβαρυμενες οδουςτης πολης μας αναφερω δυο την Γρηγοριου Ε και την οδο Κοραη. Απο την μια περνουν ολα τα οχηματα για το λιμανι και απο την αλλη περνουν σχεδον ολα που φευγουν απο το λιμανι. Μηπως αυτοι οι οδοι θα επρεπε να απελευθερωθουν από τα παρκαρισμενα αυτοκινητα.

  7. ασφαλτοστρώστε επιτέλος την παραλιακή απο μαρίνα μέχρι δεη. απαραδεκτος δρομος. βάλατε ωραία δεντρα και κόψατε ομορφα τις αρτάνες αλλα ο δρομος ειναι χαλια με παλιες διαγραμίσεις πριν την μονοδρομιση. οδοστρωμα χάλια . και ειναι η βιτρινα της πόλης

  8. δε σώζετε η κατάσταση με φωτεινούς σηματοδότες κυρίτση. Μονο εργακια που ξοδεύεις τα λεφτά δεν έχουν αξία. Έχεις μεγάλη ευθύνη για την οικονομική καταστροφή μας εφέτος και συνεχίσεις ακάθεκτος. Πάνε οι εποχές που κοροίδευες το κόσμο με χάντρες και καθρεφτάκια

  9. Η «κυκλοφοριακή μελέτη» περιλαμβάνει και τον περειφερειακό της πόλης ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ??? Ή μόνο μέχρι τον Αμπάβρη?

  10. Βρε Κυριτσηκανα δικο σου εργα θα καμεις? μεχρι τωρα ότι εγκαινιάζεις του Καισερλη είναι!

  11. Καλά όλα αυτά ,
    αλλά έχει κανείς απ αυτούς «περπατήσει» την πόλη με μηχανάκι?? ΚΟΝΤΕΥΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ….μπροστα απο το Γερμανό , στην αρχη της Βασιλ Παύλου κλπκλπ………ΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ !!!!!!αγιο πρεπει να εχεις συνοδηγο μην «πεσει» μεσα η ροδα ΕΛΕΟΣ ……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ