Απ. Κυριάκου -Έκθεση boot Düsseldorf 2018: «Ανύπαρκτη η Κως… Σύγκριση με σταντ Bodrum με έκανε να νιώσω σαν φτωχός συγγενής…»

22
1285

Απ. Κυριάκου για έκθεση boot Düsseldorf 2018: «Ανύπαρκτη η Κως στην έκθεση… μια σύγκριση με το σταντ του Bodrum με έκανε να νιώσω σαν φτωχός συγγενής…»

Εκπροσωπώντας τον Τομέα Τουρισμού της Δημοτικής Παράταξης ΟΡΑΜΑ επισκέφθηκα (με δικά μου έξοδα) την έκθεση σκαφών και μαρίνων στο Dusseldorf της Γερμανίας, η οποία είναι ίσως η μεγαλύτερη και η πιο σημαντική στο χώρο αυτό.

Στόχος μας ήταν να δούμε από κοντά πως εκπροσωπείται εκεί η Μαρίνα της Κω, πως εκπροσωπούνται και τι προσφέρουν οι ανταγωνιστές μας και να αποκομίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των εκθετών και του κόσμου που την επισκέπτεται.

Δυστυχώς οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα είναι αποκαρδιωτικά:

Πρώτη παρατήρηση: Η Μαρίνα της Κω δεν είχε δικό της σταντ ούτε καν μία φωτογραφία. Πολύ απλά δεν υπήρχε πουθενά παρά μόνο ως μέρος της Ένωσης Ελληνικών Μαρινών σε ένα γενικό φυλλάδιο.

Εύλογα αναρωτήθηκα πόσο κοστίζει ένα απλό σταντ σε αυτήν την έκθεση. Η απάντηση είναι απλή. Ένα σταντ 20 τ.μ. με την κατασκευή του κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ!!!

Με λίγα λόγια αντί του περίφημου αγάλματος των 60.000 ευρώ η Μαρίνα της Κω θα μπορούσε να συμμετέχει σε 10 αντίστοιχες εκθέσεις με δικό της σταντ και ισχυρή παρουσία!!!

Δεύτερη σημαντική παρατήρηση: Η διοίκηση της Μαρίνας της Κω δεν εκπροσώπησε την Κω απλά επισκέφτηκε την έκθεση όπως ακριβώς και εγώ. Δεν είχαμε ουσιαστικά καμία εκπροσώπηση ως «Μαρίνα Κω»!

Τρίτη παρατήρηση: Οι κοπέλες του σταντ της Ένωσης Ελληνικών Μαρίνων, ήταν μεν ευγενικές αλλά δεν φάνηκε να προωθούν με λεπτομέρειες κάποια από τις μαρίνες. Έκανα μερικές ερωτήσεις για την Μαρίνα της Κω για να διαπιστώσω πως ακριβώς προωθείται.

Μια από τις κυρίες τοποθέτησε ένα φυλλάδιο μπροστά μου στο οποίο ήταν όλες οι Μαρίνες, μου άνοιξε την σελίδα της Κω και μου είπε ότι εδώ έχει όλες τις πληροφορίες και στη συνέχεια γύρισε στην συζήτηση που είχε με τις άλλες 2 συναδέλφους της.

Συμπερασματικά δεν συνάντησα πουθενά την Κω και όλα όσα αγαπάμε στην Κω και προπάντων καμιά πολιτική προώθησης με τους σύγχρονους όρους marketing.

Μια σύγκριση με το σταντ της Μαρίνας του Bodrum με έκανε να νιώσω σαν φτωχός συγγενής!

Στην αναλυτική έκθεση που κατέθεσα στην Πολιτική Γραμματεία της παράταξής μου επισημαίνω την ανάγκη ενός στρατηγικού σχεδίου ουσιαστικής αναβάθμισης των υπηρεσιών της Μαρίνας Κω και μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής προβολής και προώθησης του νησιού που δεδομένα απουσιάζει.

Δυστυχώς τα δελτία τύπου της δημοτικής αρχής Κυρίτση είναι απλά για κατανάλωση την ώρα που ο φετινός προϋπολογισμός της Μαρίνας είναι κατά πολύ μειωμένος και οι διοικούντες ζητωκραυγάζουν με την στασιμότητα και την φθίνουσα πορεία που δεν αφορά μόνο στην Μαρίνα αλλά και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή.

Οφείλουμε και πρέπει να δράσουμε έγκαιρα και δυναμικά καθώς πιστεύουμε ότι στην «κρυφή» ατζέντα της δημοτικής αρχής κρύβεται η απαξίωση της Μαρίνας για να ξεπουληθεί ποιο εύκολα στα συμφέροντα που την επιβουλεύονται.

Απόστολος Κυριάκου

Τομέας Τουρισμού

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ενταξει, τωρα θελετε να πιστεψουεμ ότι πηγε μηχανικός μοτο στη γερμανια να δει πως προωθουν τη μαρινα κω και με δικα του εξοδα κιολασ…. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχχαχαχαχαχαχ, καλο.
  Γεια σου ρε Αποστόλη εσύ θα μας σώσεις, ειδήμονα του τουρισμού. Τώρα βαλε και τους υπόλοιπους σε μοτο και κάντε καμια σούζα. βρουυυμ, βρουυυυμ

  • Τώρα σε πίστεψαν Τόλη, πόζαρες με το τσαντάκι σου μπροστά στις σημαίες σε τυχαίο ταξίδι αναψυχής και το βάφτισες αποσΤΟΛΗ...

   Επενδύει σε μελλοντική δημοτική αλλαγή μπας και τον χώσουν στην Μαρίνα και αναλάβει εξωσυμβατικά τις επισκευές … Τόλη, πες στους δικούς σας βουρ για ΠΑΤΣΑ στην ταβέρνα του Αράπη, περιέχει μπόλικο κολλαγόνο που κάνει καλό στα σαλεμένα μυαλά, υπόλοιπα μιας σ@υρωμένης παράταξης της αρπαχτής, της μοιρασιάς δημοτικής περιουσίας σε φίλους κουμπάρες συγγενείς και σε παραταξιακά στελέχη του κοψιμιού Δημάρχου και αντιδημάρχου….

  • ΤΟ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ….. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ.

 2. Καλή κίνηση από το ΟΡΑΜΑ, τι μας ταμπουνανε οτι πήγαν και εκπροσώπησαν την Μαρίνα..
  Για να δούμε πόσα λεφτά ξόδεψαν για το ταξιδάκι τους!!!!
  Αυτό θέλει καταγγελία και να επιστρέψουν τα λεφτά

 3. εισαι και φιλοσ μου γαμωτο και εκτιθεσαι. Λοιπον με ένα απλουστατο τηλεφώνημα στην ενωση τους διαπίστωσα ότι μόνο η κως πηγε εκει επισημα με κοπελα δικη τους στον γκισέ, καμια μα καμια αλλη μαρινα απο ολη την ελλαδα!!!Οπότε, καλά κάνανε στην τελική. επισης το bodrum ειναι περιοχη,και εχει πολλεσ μαρινες. οι απενταντι μας μαρινες δεν πηγανε καν και αυτη που πηγε πυ ειναι πιο μακρια μας, πηγε μεσω της δικης τους ενωσης, κοιτα το σταντ τουσ λιγο καλυτερα… Σε παρακαλώ την επόμενη φορά πιο προσεκτικός. Θα στα πω και από το μαγαζί βεβαια. ΝΑ ΚΟΙΤΆΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΤΊ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΓΙΑΤΙ κανετε κακο στην κ. Ρούφα.
  Γ.Χ

  • ΓΙΑ ΠΗΓΕΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ,ΠΑΛΙΟΚΟΠ…… ΤΟΥ ΦΑΚΙΣΤΑ.ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΣΩ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑ.ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΜΠΟΧΑΛΕ,ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΥΣΤΗ,ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ,ΣΟΥΡΩΜΕΝΕ,ΣΙΧΑΜΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 4. Κάτστε βρε παρέα στα μηχανάκια κ άστε τον τουρισμό για τους αρμόδιους ο καθενας τώρα……..

 5. για να αρχισουν παλι τα ταξίδια,οι ταξιδιάρηδες του δημου,και τα εξοδα τους να τα πληρωσουμε παλι εμεις.Μην τους ανοίγετε τα ματια,γιατι θα βρειτε όλα τα ταμεια αδεια.

 6. Δηλαδη οι κοπελες απο το Μπουντρουμη ηταν ευγενικες?Να προσλαβεις αυτες.παντως ξεσκεπασες κατι με αυτα που ειπες.Ο Δημος δεν ξοδεψε ΤΙΠΟΤΑ.Ετσι για να ξεκαθαριζουμε τα πραγματα,ενω αν εισουνα εσυ ετοιμος εισαι για εξοδα ειδα .

 7. Γι’ αυτό και είναι η επόμενη Δήμαρχος… με μία κίνηση διέλυσε όλη την προπαγάνδα και επιβεβαιωσε αυτό που όλοι ξέραμε ότι οι τύποι πάνε στις εκθέσεις για αναψυχή με τα δικά μας λεφτά!!!

 8. Αποστόλη μπραβο και αστους να λενε.οσο για την επαγγελματικη σου ιδιοτητα,ναι μηχανικος κινητηρων εισαι και όχι συνταξιούχος στρατιωτικος.

 9. Δηλαδή ρε μάγκες που το παίζετε έξυπνοι πρέπει κάποιος να έχει σπουδάσει τουριστικές επιχειρήσεις για να διαπιστώσει ότι η μαρίνα της Κω δεν είχε ούτε μία καρτούλα στην έκθεση; Τι σημασία έχει το επάγγελμα του; Κάθεστε και καταπίνετε αμάσητα τα όσα μας σερβίρουν γύρω από το πόσο καλή και γεμάτη είναι η μαρίνα. Παλιά γιατί πήγαινε στις εκθέσεις με δικό της περίπτερο με αφίσες και πανώ και μοίραζαν έντυπο υλικό στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες; Αλήθεια είναι ότι μόνο βόλτα κάνουν και τίποτα άλλο !! Κι όταν επιστρέφουν βγάζουν και τα δελτία τύπου για να κάνουν προπαγάνδα στους άσχετους πολίτες για το πόσο επιτυχημένο ήταν το ταξίδι.

 10. Τωρα εχουμε τον Ηλια τον μεγα αντιδημαρχο τουρισμου!!!! χασαμε ρυαναιρ χασαμε κρουαζιερόπλοια,αυτος όμως είναι ειδικος!

 11. Το νησι ειναι στον αυτόματο πιλότο…ωρες ωρες πραγματικα απορω γιατι μας επισκέπτονται οι τουρίστες..Τι ακριβως.ερχονται να δουνε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.