Σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου ο Κανονισμός Καθαριότητας στην Κω

12
1087

ΘΕΜΑ : “Σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου ο Κανονισμός Καθαριότητας στην Κω.”

Για πρώτη φορά τίθεται σε ισχύ ο Κανονισμός Καθαριότητας για ολόκληρο το νησί, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κω.

Μετά από πολλά χρόνια, το νησί αποκτά έναν ενιαίο κανονισμό καθαριότητας που θα έπρεπε να έχει υιοθετηθεί από το 2011, με τη σύσταση του ενιαίου δήμου.

Είναι μία ακόμα καινοτομία της Δημοτικής Αρχής αλλά και μία δέσμευσή της που έγινε πραγματικότητα.

Η έναρξη ισχύος του Κανονισμού είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κανονισμό καθαριότητας, που αποτελείται από 33 άρθρα και είναι σύστοιχος με τους αντίστοιχους κανονισμούς που εφαρμόζονται σε Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς Δήμους.

Ο στόχος είναι να υπάρξει συμμόρφωση όλων στο πλαίσιο που περιλαμβάνει ο κανονισμός αλλά και κοινωνική αποδοχή της αναγκαιότητας να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η καθαριότητα στο νησί, να υπάρξει επαρκής προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ιδέα της ανακύκλωσης.

Η Καθαρή Κως είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να δούμε διότι η Κώς είναι ένα βρώμικο νησί. Και αυτό δεν το λέω εγω μόνο αλλά και οι επισκέπτες μας. Οι οποίοι απο οτι βλέπω θα γκουγλάρουν δωρεάν τα χάλια μας.

    • Καλό θα είναι όμως να συμβάλλουν όλοι για την καθαριότητα του νησιού, και όταν λέω όλοι, εννοώ όλους (Κώους και μη) που κατοικούν στο νησί!! Σαφώς τον πρώτο λόγο έχει ο εκάστοτε Δήμος, όμως αυτοί που λένε ότι το νησί είναι βρώμικο και ρίχνουν τις ευθύνες μόνο στις εκάστοτε Δημοτικές αρχές,… αυτοί λοιπόν (κατά μεγάλο ποσοστό) είναι οι ίδιοι που πετάνε τα σκουπίδια τους από δω και από κει!!… από τσιγάρα, κυπελάκια του καφέ, μπουκάλια, κουτάκια από αναψυκτικά μέχρι και ρίψη οικιακών συσκευών κ.τ.λ. σε διάφορα μέρη του νησιού!! Άρα για τα χάλια λοιπόν φταίμε και εμείς οι πολίτες, και αυτό γίνεται γενικά σε όλη την Ελλάδα που πάει τη χώρα πίσω σε πολλά τέτοια θέματα!!

      • Θα έλεγα πως δεν τα λες καλά. Οτι είναι θέμα παιδίας ναι είναι. Οτι πρέπει να είμαστε καθαροί εμείς πρώτα, ναι, και είναι αυτονόητο. Εγω ζητώ καθαριότητα καλύτερη τώρα. Με το σχόλιο σου μας λες ότι να μην περιμένουμε καθαριότητα γιατί είμαστε βρώμικοι. Οκ λοιπόν. Ας ελπίσουμε τα παιδιά των παιδιών μας να κάνουν κάτι για τα σκουπίδια.

        Υ.Γ Η Λεσβος παραδόξως είναι πεντακάθαρη και με πολύ καλούς δρόμους. Και αυτή Ελλάδα είναι…

        • …δεν εννοούσα ότι δεν περιμένω καθαριότητα επειδή είμαστε βρώμικοι, το σχόλιο μου ήταν γενικό στο θέμα καθαριότητας που (είχε) έχει να κάνει και με εμάς τους πολίτες. Συμφωνώ και καλά κάνεις που ζητάς καθαριότητα καλύτερη τώρα, όμως (ξαναλέω) το σχόλιο μου απευθύνεται στους πολίτες που ζητάνε ευθύνες μόνο στους εκάστοτε Δήμους και δεν κοιτάνε (και αυτοί) να συμβάλλουν στο θέμα καθαριότητας στον τόπο που κατοικούν!! Μάλλον πήρες στραβά το σχόλιό μου γιατί αντί να γράψω το αρχικό μου σχόλιο ξεχωριστά,το έγραψα (σαν απάντηση) κάτω από το δικό σου και εκεί έγινε η ‘παρεξήγηση’.

  2. Να υποθέσουμε ότι στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ θα κάνουν την εμφάνιση τους και τα «τέλη καθαριότητας»;
    Για αυτό και η τόσο «εσωστρεφής» ανακοίνωση, χωρίς καν να συνοδεύεται απο τον σχετικό κανονισμό, ώστε να διαβάσει ο πολίτης και να ενημερωθεί για το τι είναι τελικά αυτός ο «νέος κανονισμός καθαριότητας»;
    Τέλος να πούμε οτι η δουλειά των δημοσιογράφων, είναι να θέτουν τέτοια ερωτήματα στην κάθε μορφή εξουσίας και όχι απλά να ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους…….

    • Ψάξε και θα τον βρεις. Δεν είναι κρυφός. Και μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, πληρώνεις ήδη για την καθαριότητα εδώ και 40 χρόνια τουλάχιστον, απλά δεν το έχεις καταλάβει.

      • Μην στεναχωριέσαι Ανώνυμε και όλοι ξέρουν τι πληρωνούν στην κατηγορία «Δημοτικά Τέλη» (καθαριότητα,φωτισμός κ.α) στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Ξαναδιάβασε τι έγραψα παραπάνω, για να καταλάβεις για ποιο πράγμα μιλάω ακριβώς………
        Αν βρείς τον νέο κανονισμό καθαριότητας, διάβασε τι γράφει για νέα «τέλη καθαριότητας» καθώς και για «νέα πρόστιμα» (άρθρα 3 και 4)………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ