Δ. Γερασκλής προς Ανεξάρτητους: Στα μεγάλα ζητήματα όπως άμεση επισκευή σχολείων και νέες λιμενικές εγκαταστάσεις να αναζητούμε αυτά που μας ενώνουν

2
299

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : “Στα μεγάλα ζητήματα όπως η άμεση επισκευή των σχολείων και οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις πρέπει να αναζητούμε αυτά που μας ενώνουν, την ενότητα και τη συνεργασία.”

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δ. Γερασκλής, αναφερόμενος στην ανακοίνωση των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οφείλω να διαχωρίσω τις απόψεις που καταθέτουν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι από τον οχετό και τις αθλιότητες που διακινούν κάποιοι άλλοι στο δημόσιο διάλογο.

Υπάρχει διαφορά επιπέδου. Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, διατυπώνουν με ευπρέπεια τις απόψεις αλλά και τη διαφωνία τους, που άλλωστε αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και του διαλόγου.

Επί της ουσίας όμως, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1ον) -Είναι ανακριβές ότι η διαδικασία για τα σχολεία στην Οικονομική Επιτροπή έγινε την τελευταία ημέρα ισχύος της απόφασης για την κήρυξη της Κω σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Προφανώς οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι ενημερωμένοι ή έχουν πέσει θύμα παραπληροφόρησης αφού η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παρατάθηκε για 6 ακόμα μήνες.

Κάτι που συνιστά δικαίωση και επιβεβαίωση των προθέσεων του Δήμου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος και να προχωρήσουν άμεσα τα έργα των σχολείων. Άλλωστε με τις διατάξεις για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έγινε η ανάθεση της μελέτης και θα γίνει και η ανάθεση του έργου από το Υπουργείο Υποδομών για το λιμάνι.

Οι έκτακτες ανάγκες απαιτούν έκτακτες λύσεις και ευέλικτες διαδικασίες.

2ον) -Σε ότι αφορά στο έργο της άμεσης επισκευής των σχολείων. Οι επιλογές που έχουμε είναι δύο, αυτή που έχουμε αποφασίσει και υλοποιούμε στο φως και με πλήρη διαφάνεια ενώ η άλλη ήταν η προσφυγή σε ανοικτό διαγωνισμό, με τη διαφορά όμως ότι τότε τα σχολεία δεν θα ήταν έτοιμα ούτε το 2020.

Σε αυτή την περίπτωση, αυτοί που μας κατηγορούν τώρα, θα μας κατηγορούσαν για τον αντίθετο λόγο: ότι κάναμε διαγωνισμό και καθυστερεί η επισκευή των σχολείων.

Με την επιλογή που κάναμε διασφαλίζεται η ταχύτητα και η άμεση έναρξη των εργασιών με μικρότερες κατά κανόνα εκπτώσεις. Αν επιχειρήσουμε μία σύγκριση στις εκπτώσεις που πετύχαμε στην διαδικασία της 19ης Ιανουαρίου (μέση έκπτωση 13%) και στις αντίστοιχες διαδικασίες που έχουν γίνει σε διάφορα έργα ανά την Ελλάδα αλλά και στο δήμο της Κω σε αντίστοιχες συνθήκες θα διαπιστώσουμε ότι η συγκεκριμένη έκπτωση είναι σχετικά μεγάλη. Επιπρόσθετα μπορούμε να βρούμε αρκετές περιπτώσεις έργων που δημοπρατήθηκαν με ανοικτές διαδικασίες και οι εκπτώσεις που επιτεύχθηκαν είναι μικρότερες από την συγκεκριμένη.

Ο σεβασμός της δημοτικής αρχής στο δημόσιο χρήμα είναι δεδομένος. Αυτή η δημοτική αρχή τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές της νομιμότητας, για αυτό άλλωστε και δεν αποτελεί αντικείμενο ελέγχου από τη δικαιοσύνη, όπως η προηγούμενη.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι για τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της επισκευής των σχολείων αλλά και των νέων λιμενικών εγκαταστάσεων πρέπει να αναζητούμε αυτά που μας ενώνουν. Να υπάρχει ενότητα, συνεργασία και συνεννόηση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ.ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  2. ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ.Η πρόταση της Δύναμης Αλλαγής για τον μόλο κρουαζιερόπλοιων ΤΟ 2009!!!!ΠΑΛΙ ΘΑΑΑΑΑΑ

    Η πρόταση αυτή επεξεργάστηκε από το ΔΛΤ της Κω το Μάρτιο του 2009 και έγινε δεκτή με πολύ θετικό τρόπο στο CRUISE SHIPPING SUMMIT στο MIAMI, από όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.Έτσι σε χθεσινή επικοινωνία του κ. Γερασκλή, πρώην Αντιπροέδρου του ΔΛΤ ΚΩ, με τον ΓΓ του πρώην Υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων Ναυτιλίας και Αλιείας, κ. Νίκο Λύτινα, η πρόταση αυτή επανήλθε και έχει μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσει, λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα έργο μικρής κλίμακας που μπορεί να προχωρήσει άμεσα.http://www.kosvoice.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ