Μ. Γιωργαλλής (με Ψινάκη-Χατζηδάκη): Αστοχία της Κυβέρνησης η απλή αναλογική – Πειραματισμοί και προχειρότητες που μόνο ζημιά κάνουν

8
1506

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ /ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2017

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή αιρετών και εκπροσώπων φορέων και στελεχών δήμων διεξήχθη το ετήσιο συνέδριο τις ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα από 30/11 εως 2/12 2017 .

Από το συνέδριο «ξεκινώντας από την οργάνωση και εξυπηρέτηση έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις.»

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολήσαν τους συνέδρους και ήταν πρώτο θέμα είχε να κάνει με την αλλαγή εκλογικού νομού για τους αιρετούς και την εκλογή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική ,δυστυχώς όμως εκεί το πράγμα άρχισαν να μπερδεύονται και αυτό έχει να κάνει με την αστοχία της κυβέρνησης να φέρει μια αλλαγή νομού χωρίς την σύμφωνη γνώμη τις ΚΕΔΕ αλλά και χιλιάδων αιρετών χωρίς συζήτηση, με το έτσι θέλω!!!! Ένα προσχέδιο που να εξηγεί πως και τι ??εξάλλου αυτό φάνηκε και στην έντονη αποδοκιμασία που είχε από την μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων ο Υπουργός εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης . Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Περιφερειάρχη Ηπείρου όπου εκτός εαυτού μετά από αντεγκλήσεις φωνές και διαμαρτυρίες κατά του υπουργού ,αποχώρησε από το συνέδριο.

Αντίθετα μας εντυπωσίασε θετικά και καταχειροκροτήθηκε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου τις Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη τόσο για τις προτάσεις του κόμματος για θέματα που αφορούν τον εκλογικό νόμο όσο και για την αύξηση αρμοδιοτήτων σε δήμους και την απλοποίηση των διαδικασιών ως προς την χρηματοδότηση και εκτέλεση έργων από τους δήμους .

Εδώ πρέπει να πω και να ομολογήσω ότι ο αντιπρόεδρος Χατζηδάκης μας βγήκε από αριστερά !!!!

Συμπέρασμα ….

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε  το ψήφισμα με τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού για μία ριζική μεταρρύθμιση με ισχυρούς Δήμους και όχι στην αλλαγή εκλογικού νόμου με προχειρότητα και χωρίς την συναίνεση των εκπροσώπων αυτοδιοίκησης.

Η αλλαγή εκλογικού νόμου από μόνη της προφανώς και δεν αποτελεί μεταρρύθμιση.

Σε ότι αφορά το θέμα του μεταναστευτικού, που αφορά το νησί μας άμεσα, μεγάλη αντίδραση υπήρχε από τους νησιωτικούς δήμους για την μη τήρηση της αποσυμφόρησης των νησιών και εκεί ο Γενικός Γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής έγινε δέκτης παραπόνων για την απραξία της κυβέρνησης ,επιβαρύνοντας κάθε μέρα όλο και περισσότερο τα νησιά μας .Εισηγητές από πλευράς αυτοδιοίκησης ήταν ο δήμαρχος Κω , Λερού, Χίου, ο τέως υπουργός κ. Παυλίδης και αρκετοί εκπρόσωποι νησιωτικών φορέων .

 Για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ η ΚΕΔΕ με το ψήφισμά της θεωρεί ότι:

  • Είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, που έχουν μορφή ΝΠΙΔ.

  • Να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε  δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας.  Παράλληλα, να δοθεί η δυνατότητα για την ίδρυση νέων δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού με αντικείμενο την λειτουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

  • Απαιτείται συνέχιση των προσπαθειών εξ ορθολογισμού της λειτουργίας τους με το απαραίτητο προσωπικό των ειδικοτήτων που απαιτούνται και την επαρκή επιχορήγησή τους από τους δήμους.

  • Θα πρέπει να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού και από άλλες υπηρεσίες του δήμου, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς και η δυνατότητα εθελοντικής μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των δημοτικών  Ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού.

  • Οι δημοτικές αρχές θα εξετάσουν την δυνατότητα που δίδεται με τον νόμο 4483 και προβλέπει την δυνατότητα «διαδημοτικοποίησης» των υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοτηλεόρασης, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων ΟΤΑ.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει το περιθώριο να ακούσει ,να συζητήσει, και να φέρει

Ένα προσχέδιο νομού το όποιο θα κοινοποιήσει στα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια έτσι ώστε να αποφύγουμε αστοχίες που θα δυσκολέψουν τα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση και αντί να τα καλυτερέψει θα γίνουν χειρότερα, εξάλλου σήμερα δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνουμε χρόνο με πειραματισμούς και προχειρότητες που μόνο ζημιά στον τόπο και τους πολίτες μπορούν να κάνουν

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα εσείς περιμένετε με τέτοιους ανθρώπους να πάει μπροστά η Κως και η Ελλάδα….Τι να πω ρε παιδιά….

  2. Όλα αυτά γιατί η ΝΔ χάνει έδαφος και η μητσοτακαιηκη πολιτική κατάρρευσε , αν νομίζεις ότι η κεδε θα κάνει την διαφορά είσαι γελασμένος. Απλή αναλογική φοβάστε γιατί επιτέλους θα σπάσει η κυριαρχία των πολιτικών κατα επάγγελμα η που φιλοδοξούν να την κάνουν επάγγελμα. Κρίμα που άργησες και δεν μπρολαβες την γερή κουτάλα , με τον κυριτση καλά σου είναι και τα ψίχουλα.
    Σα δε ντρέπεστε φρου-φρου και αρώματα θέλετε και ψήφους. Πες μας γιατί άργησες να μας γράψεις, σε κατάπιαν τα Γιάννενα η σε πήρε ο Ψινάκης με τον πατουλη βόλτα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.