Η Κως επιβεβαιώνει τη δυναμική της ως τουριστικός προορισμός – Θετικά τα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου (ΦΩΤΟ) Διψήφια άνοδος για το 2018- 400.000 επιπλέον θέσεις βάζει για Ελλάδα η Jet2

12
1573

ΘΕΜΑ : Η Κως επιβεβαιώνει τη δυναμική της ως τουριστικός προορισμός – Θετικά τα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου

Κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα μηνύματα για την Κω από τη Βρεττανική Τουριστική Αγορά.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ηλίας Σιφάκης, και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ εκπροσωπούν την Κω στη διεθνή τουριστική έκθεση «World Travel MarketWTM», που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές συναντήσεις της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

Στην έκθεση του Λονδίνου συμμετέχουν 180 χώρες και περισσότεροι από 5.000 εκθέτες.

Η Κως συμμετέχει με δικό της χώρο φιλοξενούμενη στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον εκθεσιακό χώρο της Κω, η φοιτήτρια Δήμητρα Πατούρη.

Δήμος, Περιφέρεια, Ένωση Ξενοδόχων αλλά και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν την πιο όμορφη εικόνα της Κω.

Υπάρχει μια σαφής ανοδική τάση στις προκρατήσεις αλλά και κλίμα αισιοδοξίας για τη δυναμική της Κω, ως τουριστικού προορισμού.

Ο τουρισμός μας ενώνει.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΒΙΝΤΕΟ-Δηλώσεις στη Δημ. Τηλεόραση:

Διψήφια άνοδος στο Λονδίνο για το 2018- 400.000 επιπλέον θέσεις βάζει για Ελλάδα η Jet2

Διψήφια αύξηση στις αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια, δίνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, ενώ η αεροπορική εταιρεία Jet2 ανακοίνωσε 400.000 θέσεις για την Ελλάδα.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ξεκίνησε στην World Travel Market που συγκεντρώνει την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία και όπου ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο, κύκλο σημαντικών συναντήσεων.

Η υπουργός πραγματοποίησε ήδη επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πακέτων και προγραμμάτων το 2018, σε συνέχεια της αύξησης του 2017 και του 2016.

Για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Υπουργός ανέπτυξε την εθνική τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο που υλοποιείται ήδη με επιτυχία.

Παρουσίασε ειδικότερα τους στρατηγικούς στόχους και τις ενέργειες που έχουν γίνει και ισχυροποιούν το διεθνή ρόλο της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Σε συνέχεια της εκλογής της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ελληνικής προεδρίας στην κορυφαία συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό , το 2018 όπως προανήγγειλε η Υπουργός με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού:

 • Η Ελλάδα επελέγη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018.
 • Το 6ο Διεθντές Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον τουρισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία τον Μάρτιο του 2018.
 • Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Αθήνα το 2018, ενώ όπως τόνισε η Υπουργός γίνεται προσπάθεια και για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών διοργανώσεων.

Η κ. Κουντουρά παρουσίασε επίσης τις επόμενες κινήσεις στη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροδιατροφικό τομέα, και την μεταποίηση, καθώς και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ψηφιακή εποχή για τον ελληνικό τουρισμό, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται σύντομα να παρουσιαστεί.

Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση επενδύσεων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία στη συνέντευξη τύπου της καταξιωμένης Βρετανίδας συγγραφέα και ηθοποιού Joanna Lumley και παρουσιάστριας του ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων Greek Odyssey που είχε προβληθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η κ.Lumley μοιράστηκε με πάθος που ενθουσίασε το κοινό τις προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα επί σειρά ετών.

Η κ.Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ και τους ανταποκριτές ξένου Τύπου για τη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην βρετανική αγορά.

Στις συναντήσεις συμμετέχουν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ  Χαράλαμπος Καρίμαλης, και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου.

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 8000 τουριστες στο χοτσποτ της λεσβου, εδω γιατι ειμαστε τοσο ρατσιστες? 10000 τουριστες στο χοτσποτ του πυλιου, αμεσα παρακαλω

  • Δεν θέλει να χάσει τα χειμερινά ταξίδια αναψυχής ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, αυτός είναι ο λόγος που ΈΜΕΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΊΕΣ Ο ΝΈΟΣ ΦΟΡΈΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΌΥ.

   Σου λέει, να δώσω τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού στους φορείς και να χάσω εγώ και ο αγαπητός ΣΙΦΆΚΗΣ τα ταξιδάκια αναψυχής με μπακλαβά και λουκουμάδες με σιρόπι;;; Σε λίγο έρχονται εκλογές και το πιθανότερο θα χάσουμε την καρέκλα, τα φράγκα και τα πασχάλια από το ΜΑΎΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ που η δημοσκόπηση σε κάθε παρέα δίνει…

   • Τι γίνεται με τον «ΝΕΟ» ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που εξήγγειλες πριν από ένα χρόνο, ακόμα ψήνετε ή ήταν μια ακόμα εξαγγελία της πλάκας;;;

    Εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα ΚΥΡΙΤΣΗ, περιμένουν ακόμα οι φορείς του νησιού την πρόσκληση για την υλοποίηση όλων αυτών που περιείχε η εισήγηση που τους έστειλες και που θα αντικαθιστούσε τον προηγούμενο και αμαρτωλό φορέα με κάτι καινούριο που θα τον διαχειριζόντουσαν οι φορείς και όχι ο εκάστοτε Δήμαρχος; Πάπαλα η εξαγγελία, το ξανασκέφτηκες ή φοβάσαι μην χάσετε τα ταξιδάκια αναψυχής εσύ και ο Σιφάκης;

   • ΗΛΙΑ ΣΙΦΑΚΗ, είσαι ο κύριος υπεύθυνος για την Ryan Air, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΆΝΕΙΣ, με παρεούλα που δεν έχει σχέση με τον τουρισμό..

    ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙΣ σε ανούσια ταξιδάκια … και που καμιά σχέση δεν έχουν με την ανάκαμψη του Τουρισμού…. Φυσικά πληρώνουν οι δημότες για την καλοπέραση σου αλλά είναι απαράδεκτο να απουσιάζεις εσύ και ο Δήμαρχος την περίοδο που ο κλάδος καταστρέφετε με τον ΦΠΑ 24% και το ημερήσιο τέλος διαμονής να έρχονται για να χρεοκοπήσουν όλες τις επιχειρήσεις που ακόμα αντέχουν. Πιστεύω να περάσεις καλά, παρέα και ο Δήμαρχος, αλλά ο κόσμος άρχισε να σας κράζει για τα συχνά σας ταξιδάκια αναψυχής κάθε λίγο και λιγάκι… Συνέλθετε, κόψτε τα φρου-φρου και πάψτε με λακίες να προκαλείτε τον κόσμο. Είστε πολύ λίγοι για τον τουρισμό της Κω.

  • Κουίζ :ΣΕ ποια γλώσσα κάνει την συνεννόηση και παρουσιάζει τις ομορφιές της Κω ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ;;;

   Μα στα Αγγλικοκαρδαμιωτικα με μπόλικες

  • Τα Αγγλικά ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ τα ομιλεί με άπταιστη προφορά στην νοηματική διάλεκτο όπως και ο ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ... Οι πράκτορες ζητάνε μεταφραστή.

   Ταξίδι αναψυχής προσφέροντας γλυκά του κουταλιού, μπακλαβά Αντιμάχειας, λουκουμάδες με μέλι Κεφάλου και φρέσκο χαλουβά. Από ότι μάθαμε δίνει και αυτόγραφα σε φωτογραφίες με την ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΉ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ. Το κουφό είναι ότι πιστεύουν ότι με την ανούσια παρουσία τους η προφανής αύξηση του τουρισμού θα είναι το μεγαλύτερο έργο της Δύναμης Απαλλαγής….

  • όταν απολαμβάνει κανείς..... τα κρεμαστά μπαλκόνια της έκθεσης..... Εδώ δεν χρειάζεται μετάφραση.

   Μια ματιά σου μόνο φτάνει, αεροπλάνο να με κάνει…

  • Με τόσους ανιστόρητους μποχαλοναζί τι να σουν κάνουν οι πρόσφυγες?Αίντε πήγαινε φίλα καμιά παντόφλα κανενός αγίου χριστιανέ

 2. ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗ.

 3. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ