Η Βαρκελώνη φύτευσε δενδρύλιο απόγονο του πλατάνου του Ιπποκράτη (ΦΩΤΟ)

18
1206

Η Βαρκελώνη έχει ενσωματώσει ένα πολύ ειδικό δείγμα δέντρου στη χλωρίδα της. Πρόκειται για ένα δέντρο που προέρχεται από εκείνο του Ιπποκράτη και το οποίο διατηρείται στο ελληνικό νησί της Κω. Λέει ο μύθος ότι ο Ιπποκράτης (460-380 π.Χ.), σπουδαίος γιατρός στην αρχαία Ελλάδα και πατέρας της ιατρικής επιστήμης, δίδαξε τους μαθητές του κάτω από τα κλαδιά του.

Το UB είναι το έκτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που έχει ένα απόγονο δέντρο από αυτό του Ιπποκράτη.

Το δέντρο έχει φυτευτεί δίπλα σε μια προτομή του Ιπποκράτη στην είσοδο της Σχολής Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του UB, στην Πανεπιστημιούπολη Clínic August Pi και Sunyer. Το εν λόγω δείγμα είναι ένα δενδρύλλιο πλατάνου (Platanus orientalis), είναι ένα δέντρο που ανθίζει στη μέση της άνοιξης. Στην πόλη της Βαρκελώνης μπορείτε να δείτε δείγματα αυτού του τύπου που μπορούν να φτάσουν σε ύψος μεταξύ 20 και 30 μέτρων και πλάτος  μεταξύ 6 και 12 μέτρων.

Με αυτόν τον τρόπο, το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης θα είναι το έκτο στον κόσμο για να έχει ένα απόγονο δέντρο του Ιπποκράτους , μετά από αυτά της Βοστώνης, Ουάσιγκτον, Μονπελιέ, Σαλέρνο και Ουψάλα. Η πρωτοβουλία αυτή έχει προωθηθεί από την ένωση Movimiento para el Hipócrito Legado στην Ισπανία, που αποτελείται από επαγγελματίες που προωθούν τα αναλλοίωτα θεμελιώδη στοιχεία της ιατρικής δεοντολογίας.

Για τον εορτασμό αυτό, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στο Aula Magna της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας του UB. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο Francesc Cardellach, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας του UB, Ο Κώος Νίκος Καστανός ​​και ο Νίκος Κανταρζής εκ μέρους του Δήμου της Κω.

Ο Fernando Turró, προξενικός σύμβουλος της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, και ο Pere Gascón, καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του UB, έδωσαν έμφαση  στην Ηθική και τον Ανθρωπισμό στην άσκηση του επαγγέλματος.

Στην ομιλία του, ο Gascon υπογράμμισε την εικόνα του Ιπποκράτη ως «εμπνευσμένου δασκάλου και προτύπου που πρέπει να ακολουθούν οι γιατροί». «Να θεραπεύσεις μερικές φορές, να ανακουφίζεις συχνά και να παρηγορείτε πάντα» είναι οι λέξεις που μπορούν να διαβαστούν στην επιγραφή της προτομής που συνοδεύει αυτό το νέο δέντρο στην πόλη της Βαρκελώνης.

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20171023/432302843762/barcelona-planta-arbol-descendiente-hipocrates.html?utm_campaign=botones_sociales

 

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επεσαν και οι υπογραφές ξεπουληθηκε το Ασκληπιείο της Κω,ΕΓΙΝΕ εδρα της Επιδαύρου!!!!!ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!.ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΝΙΑΤΗ!!!!ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΚΩ.ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ?Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ.ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕΣ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΚΩ ΑΠΟ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΠΑΥΛΙΔΗ.
  http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/55688/sto-diethnes-diktyo-asklipieion-dimos/

 2. ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΚΩ ΑΠΟ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΠΑΥΛΙΔΗ.

  Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των τριών δήμων (Δήμου Κω, Τρίκκης και Επιδαύρου) στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 14 Μαρτίου, παρουσία του Υφυπουργού κ. Αμανατίδη, στην οποία μετείχε και ο τ. Βουλευτής – Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος , εκπροσωπώντας ταυτόχρονα και το Δήμο Κω μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Κω κ.Κυρίτση, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην Αθήνα, την Τρίτη 21 Μαρτίου, στην οποία θα συμμετέχει και ο καθηγητής της Αρχαιολογίας κ. Β. Λαμπρινουδάκης, εμπνευστής της ιδέας για σύσταση «Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων».http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/55688/sto-diethnes-diktyo-asklipieion-dimos/

 3. ε και εμεις σε λιγο καιρο θα φυτευουμε απογόνους δεντρύλιων κάναβης του bob marley…….. χαχαχαχα

 4. ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΩ κ. ΚΑΝΤΑΡΖΗ ΝΙΚΟΛΑΟ 320ευρώ…από το διαυγεια

 5. ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ.ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΒΟΚΑΤΑΛΑΝΩΝ.ΤΣΑΚΙΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ.ΕΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ Κ Η ΚΡΗΤΗ?Η ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΗ Β.ΗΠΕΙΡΟ?ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΤΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΜΑΒΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Κ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Β.ΗΠΕΙΡΟ ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ Κ ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

 6. Ο Δήμαρχος πώς έχασε την Βαρκελώνη? Μάλλον προτιμάει το Λονδίνο, γιαυτό βγήκε απόφαση για τις 6 Νοεμβρίου μαζί με Ηλία για Λονδίνο, με κόστος κάτι ψυχουλα, 2500 για τον καθένα.
  Πλήρωνε κοσμάκη τα ταξίδια του Γιωργάκη και του Νικολάκη!!!

 7. ΤΟΛΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ; ΝΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΈΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΥΤΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ….

 8. Πλάκα πλάκα τα πράγματα αρζίζουν να σοβαρεύουν διότι δεν μπορεί κάθε δημοτικός σύμβουλος να κάνει ουσιαστικά διακοπές με χρήματα του φορολογούμενου κώου επιχειρηματία και δημότη………

 9. ολοι προδοτες πουλημενι το συμβολο του ιπποκρατη στο χανι τι το κανατε το φαγατε πουλημένοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ