Μ. ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ: Η Κως θα διεκδικήσει ενωμένη αυτά που δικαιούται

4
722

Μ.ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ : ‘’ Η Κως θα διεκδικήσει ενωμένη αυτά που δικαιούται.’’

Ο Αντιδήμαρχος κ.Μ.Χατζηκαλύμνιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Ορθότατα, απέναντι σε παραταξιακές ανακοινώσεις με ασυναρτησίες, ύβρεις και φαιδρότητες,( έστω και αν χρειάζεται πολύ φαντασία για να θεωρηθεί παράταξη οτι απέμεινε από το Όραμα) ο Δήμος Κω ως θεσμός δεν απαντά και οι απαντήσεις δίνονται από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας.

Γιατί ο Δήμος έχει θεσμικό ρόλο και λειτουργία, δεν πρέπει να μπαίνει στο πεδίο της λάσπης και της αθλιότητας που θέλουν κάποιοι να τον σύρουν.

Ο Δήμος Κω, με τη νέα δημοτική αρχή, διαθέτει κύρος, αξιοπιστία και κυρίως σοβαρότητα, άγνωστη λέξη για κάποιους που είχαν εξαγγείλει μέχρι και… τοπικό νόμισμα.

Από εκεί και πέρα, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, που είχα την ευθύνη του συντονισμού και της συλλογής των στοιχείων, από υπηρεσίες και φορείς, για την κοστολόγηση της αποκατάστασης των ζημιών σε υποδομές και στο δημόσιο χώρο, οφείλω να επισημάνω:

α) Την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Κω στο έργο του συντονισμού. Μας ανατέθηκε η συγκεκριμένη αρμοδιότητα από την κυβέρνηση στις 7 Σεπτεμβρίου και σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ολοκληρώσαμε το έργο αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας εστάλησαν από τους φορείς.

β) Τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου που έχουν καταφέρει να κινητοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους και κρατάνε ‘’ζωντανό’’ και στην επικαιρότητα το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές του νησιού, που προκλήθηκαν από το σεισμό.

γ) Τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία λειτούργησαν υπηρεσίες αλλά και φορείς του νησιού. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Κως πρέπει να διεκδικήσει ενωμένη αυτά που δικαιούται.

Η κοστολόγηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο δημόσιο χώρο, στα μνημεία, στα κτίρια και στις υποδομές ανέρχεται στο ποσό των 95 εκ.ευρώ.

Η καταγραφή έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, έχει σταλεί σε εκατοντάδες αποδέκτες και όλοι αναμένουμε την επίσημη υποβολή αιτήματος από την κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.’’

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/09/ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ-ΖΗΜΙΩΝ-ΣΕΙΣΜΟΥ-ΚΩΣ-21-7-2017.pdf» title=»ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΩΣ 21-7-2017″]

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα χρηματα που σας δινει η περιφερεια για τα σχολεια τα τσεπονετε και αυτα για αλλου, ενω ειναι καθαρα για τα σχολεια.

  2. μπλέξαμε με χωρικους αντιδημάρχους….δεν ξερουν που είναι ο Ηρακλής,το κακα πριναρι,ο κερμετες,το ψαλιδι,η λαμπη κτλ……..λιγοι πολύ λιγοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.