ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Κω

4
1391
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Η ημέρα της Μικρασιατικης καταστροφής του 1922

Εφέτος και πάλιν οι Μικρασιάτες τίμησαν την ημέρα της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922 με Δοξολογία που έγινε από τον Μητροπολίτη κ. κ Ναθαναήλ και τον κλήρο, στον παλιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο, ένεκα των καταστροφών που υπέστη ο Άγιος Νικόλαος από τον μεγάλο σεισμό και την μετασεισμική υπερδιέγερση.

Πολλοί Μικρασιάτες και άλλοι προσήλθαν στην Δοξολογία όπου τίμησαν τα θύματα της εξόντωσης των αδελφών μας Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Οθωμανούς.

Παρόντων των Στρατιωτικών αρχών, του Ταξίαρχου, του Διοικητή της Αστυνομίας και των πολιτικών αρχών, όπως του Επάρχου, του Αντιδημάρχου, του τ. υπουργού κ. Παυλίδη και πολλών άλλων, η κ. Μαρία Τουλαντά –Παρισίδου, ανέγνωσε τον πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, από τις Στρατιωτικές και πολιτικές αρχές. Τέλος ο πρόεδρος των Μικρασιατών Κω ο ‘Ηρόδοτος’ κ. Ε. Τσιγαράς, φιλοξένησε όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση μνήμης, στην παρακείμενη καφετέρια.

Ξανθίππη Αγρέλλη

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενώ σήμερα είναι η Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, «συμβολική παρέμβαση» (έτσι την λένε τώρα τη βεβήλωση…) στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Eπάνω Σκάλα Λέσβου, έκανε η ΜΚΟ Jugend Rettet e.V.Και πιο συγκεκριμένα, «έντυσαν» το άγαλμα με τα σωσίβια των «προσφύγων» που καταφθάνουν στη Λέσβο, ενώ σε μήνυμά τους αλλοιώνουν την σημασία του αγάλματος για τον Ελληνισμό και τις θυσίες του:
    «Σήμερα θέλουμε αυτό το άγαλμα να εκπροσωπεί τα παιδιά των προσφύγων, τις γυναίκες, τους άνδρες και τις οικογένειες, που τώρα όπως και στο παρελθόν, πρέπει ακόμα να ρισκάρουν τη ζωή τους για να φτάσουν σε ασφαλή γη…».
    ΜΚΟ είναι, ότι γουστάρουν κάνουν, κι ότι γουστάρουν λένε! Αλλά μέχρι πότε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ