Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή 2μμ

2
205

Κοιν.:

κ.κ. Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡ. 67 ΠΑΡ. 5 ΤΟΥ Ν. 3852/2010, (ΦΕΚ Α’ 87/7-6-2010)1 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΩΡΑ 2:00 Μ.Μ., ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:

  1. Λήψη απόφασης για την απευθείας μίσθωση και χωρίς δημοπρασία ακινήτου, για τη μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου πόλεως Κω. [Εισηγητής: Δημοτικός σύμβουλος & Πρόεδρος Δ/Σ Α’ & Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ζερβός Εμμανουήλ].

  2. Λήψη απόφασης για την απευθείας μίσθωση και χωρίς δημοπρασία ακινήτου, για τη στέγαση μονάδων ειδικής αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. [Εισηγητής: Δημοτικός σύμβουλος & Πρόεδρος Δ/Σ Α’ & Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ζερβός Εμμανουήλ].

  3. Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Κω για τη συμμετοχή του στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία: “Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Τουριστικού Λιμένα Κω (Μ.Α.Ε.Ε.Τ.Λ.Κ.), ως μοναδικός μέτοχος της Α.Ε. [Εισηγητής: Δημοτικός σύμβουλος & Πρόεδρος του Δ/Σ της Μ.Α.Ε.Ε.Τ.Λ.Κ. κ. Μαραγκός Σεβαστιανός].

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

1 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η κατεπείγουσα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου συνίσταται γεγονός ότι:

α) Λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς (11-9-2017) απαιτείται άμεσα η κίνηση των διαδικασιών για την απευθείας μίσθωση και χωρίς δημοπρασία κτιρίου για τη μεταστέγαση της σχολικής μονάδας του 4ου Νηπιαγωγείου Κω, η οποία κρίθηκε ακατάλληλη μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από το εξειδικευμένο τεχνικό κλιμάκιο ελεγκτών – μηχανικών της ΑΕ Κτηριακές υποδομές (ΚΤΥΠ). Συνεπώς, απαιτείται η έκδοση της σχετικής απόφασης του Δ.Σ., λόγω του επείγοντα χαρακτήρα του θέματος. (1ο θέμα της Η.Δ.).

β) Μετά την υπ’ αριθμ. 242123/2-8-2017 διακήρυξη του Δήμου Κω εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μίσθωσης κτιρίου για τη στέγαση των μονάδων ειδικής αγωγής β’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Επειδή δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά και ο εν λόγω διαγωνισμός απέβη άγονος, θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απευθείας μίσθωσης και χωρίς δημοπρασίας κτιρίου από το Δήμο Κω, λόγω της επείγουσας δρομολόγησης λειτουργίας της εν λόγω δομής. (2ο θέμα της Η.Δ.).

γ) Απαιτείται η επείγουσα έκδοσης απόφασης του Δ.Σ. για τον ορισμό εκπροσώπου Δήμου Κω στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Μ.Α.Ε.Ε.Τ.Λ.Κ., ως μοναδικού μετόχου της Α.Ε., λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας της Γ.Σ. που έχει οριστεί την 9η/9/2017. (3ο θέμα της Η.Δ.).

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιανού το κτήριο θα γίνει σχολείο χωρίς διαγωνισμό; Δεν πιστεύω να καλείτε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να ξέρετε τα κτήρια που θα χρησιμοποιήσετε και χωρίς να έχετε κάνει συζήτηση με τον ιδιοκτήτη για τιμή, προϋποθέσεις κλπ κλπ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ