Εγκαίνια Πολυγηπέδου στο Αγαθονήσι

1
3203

Εγκαίνια Πολυγηπέδου στο Αγαθονήσι

 

Το νέο Πολύγηπεδο στο ακριτικό Αγαθονήσι, ένας χώρος άθλησης και σωματικής υγείας

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τα εγκαίνια του νέου πολυγηπέδου στο ακριτικό Αγαθονήσι. Ο νέος πολυχρηστικός και πλήρως εξοπλισμένος χώρος του γηπέδου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ομάδας Αιγαίου και της HOPEgenesis και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε χάρη στη χρηματοδότηση από το Qualco Group και το Qualco Foundation καθώς και το Δήμο Αγαθονησίου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Ευάγγελος Κόττορος, ο Πρόεδρος του Qualco Foundation κ. Ορέστης Τσακαλώτος, o CFO του Qualco Group κ. Νίκος Κοντόπουλος, ο Director of Product Management του Qualco κ. Θοδωρής Ψιλόπουλος, ο Πρόεδρος της HOPEgenesis κ. Στέφανος Χανδακάς, η Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου κ. Ντενίζ Τσιμή καθώς και εκπρόσωποι της Ομάδας Αιγαίου, HOPEgenesis, του Qualco Group και Qualco Foundation.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη στιγμή για το απομακρυσμένο Αγαθονήσι και για τα 6 παιδιά που κατοικούν στο νησί. Είναι το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων με έκταση 13,4 τ.χμ. και μόνο 203 κατοίκους, και τα περασμένα χρόνια σήκωσε το βάρος της προσφυγικής κρίσης καθώς αποτέλεσε πύλη προσφύγων προς την Ελλάδα.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αγαθονησίου, κ. Κόττορος, συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Qualco Group και του Qualco Foundation, κ. Τσακαλώτο, για τη συνεργασία και τη σημαντική συνεισφορά, καθώς και την Ομάδα Αιγαίου που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού τα τελευταία 30 χρόνια.

Η κ. Τσιμή, Πρόεδρος της Ομάδα Αιγαίου και ο κ. Χανδακάς, Πρόεδρος της HOPEgenesis, χαιρέτησαν την πρωτοβουλία με θερμά λόγια. Ο φετινός διάπλους της Ομάδας Αιγαίου σηματοδοτεί 30 χρόνια δράσης και συνεπώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα φορτισμένη αποστολή.

Ο κ. Ορέστης Τσακαλώτος, Πρόεδρος του Qualco Group και του Qualco Foundation δήλωσε: «Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε την ακριτική Ελλάδα και πάντα να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε ανάγκη των απομακρυσμένων νησιών. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Αγαθονησίου για τη φιλοξενία και για την ευκαιρία που μας δίνεται να συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών στο νησί σας.»

 

Σχετικά με τους οργανισμούς

Η Ομάδα Αιγαίου είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται από το 1995 στα μικρά και ακριτικά νησιά του  Αρχιπελάγους προσφέροντας, σε αμιγώς εθελοντική βάση, ιατρικές υπηρεσίες, έργα για αναβάθμιση υποδομών, ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα καθώς  και διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η HOPEgenesis είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα.

Το Qualco Foundation είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του ομίλου Qualco. Σκοπός του είναι η στήριξη και η ενίσχυση εγχειρημάτων που στοχεύουν στο κοινό όφελος, που μπορούν να συνδράμουν στη δημιουργία μίας βιώσιμης κοινωνίας και που δίνουν νέες προοπτικές σε όλες και όλους.

Το όραμα του ομίλου Qualco είναι ότι η τεχνολογία έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, δραστηριοποιείται ακούραστα για την υλοποίηση αυτού του οράματος, δημιουργώντας λύσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνολογία αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση πιεστικών προκλήσεων σε ποικίλους τομείς και κλάδους. Ο όμιλος Qualco δεν είναι απλώς ένας πάροχος τεχνολογίας, αλλά ουσιαστικός συνεργάτης δίνοντάς τη δυνατότητα στους εταίρους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους στους τομείς της Διαχείριση Πιστώσεων, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, της Διαχείρισης Ακινήτων και της Εφαρμοσμένης Νοημοσύνης.

 

Για περισσότερες Πληροφορίες:

Άννα Μαρία Κοσμόγλου, Qualco Foundation, [email protected], 6936610002

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. οσο σοβαροι ειναι οι πολιτικοι που το 2024 εγκαινιαζουν ΑΝΟΙΧΤΟ κατα τα αλλα πολυγηπεδο….. εινα και ο αθλητισμοσ που προσφερουν !!!!! ξεφτυλα…βρωμα…δυσοδια….χαρακτηριστικο ελλαδας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ