Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Μ95 στα 400μ ο Παγκόσμιος Έλληνας Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ | Χρυσό και στο άλμα εις μήκος

1
12438


Ρεπορτάζ: Στέργιος Χατζηστέργου 

ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΡΕΚΌΡ Μ95 ΣΤΑ 400Μ Ο ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΌ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΟ ΆΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ

Σε μια εκπληκτική κούρσα στα 400μ , ο Παγκόσμιος Έλληνας πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ έκανε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Μ95 με τον εκπληκτικό χρόνο 2:17.37 καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής Orville Rogers από τις 22/3/2013 με χρόνο 2:24.51.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης έκανε μια εκπληκτική κούρσα υπό τις επευφημίες των θεατών που παρακολουθούσαν τους απογευματινούς τελικούς των αγώνων. Οι φίλαθλοι αποθέωσαν τον τεράστιο Έλληνα πρωταθλητή που αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Ευρωπαίους αθλητές και αθλήτριες.
Ο Κώος αθλητής το πρωί είχε αγωνιστεί και στο αγώνισμα του άλματος εις μήκος όπου κι εκεί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Στους αγώνες παρευρέθηκε ο Έλληνας Πρόξενος στην Ισπανία ο κύριος Μάνος Σεράνο και ο οποίος συνεχάρη τον κύριο Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ για τις επιτυχίες του στον κλασικό αθλητισμό. Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία της άθλησης για εκείνον και ποσό σημαντική είναι η συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Διονυσία Γιαννούλη συνεχάρη τον κύριο Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ για την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ και για τις μεγάλες επιτυχίες του στους πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Τορούν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mike Trees (@run.nrg)

Η σημερινή ημέρα ήταν γεμάτη από επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Ξεχωρίζει η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 400μ και του ασημένιου στο άλμα εις μήκος του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναγιώτη Δούση στην κατηγορία Μ90 από την Καλαμάτα.

Η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα εις μήκος , από τον Έλληνα Πρωταθλητή ,τον Ρόδιο Παντελή Χρυσοχόο στην κατηγορία Μ70.

Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην Δισκοβολία στην κατηγορία W70 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάγδα Ροϊλίδου επίσης από την Ρόδο.

Σημαντική επιτυχία ήταν και η πρόκριση στον τελικό των 60μ του Πρωταθλητή Ευρώπης Μάριου Χριστοφορίδη στην κατηγορία Μ55. Της πρωταθλήτριας Ελλάδας Κέλυ Δραγάζη στην κατηγορία W40 και της πρωταθλήτριας Ελλάδας Μαρία Μουρατίδου στην κατηγορία W55.

Επίσης η πέμπτη θέση στον τελικό των 3000μ Βάδην με την πρωταθλήτρια Ελλάδος Αθηνά Βαϊνα στην κατηγορία W60.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ