Αρχική Ειδήσεις Αθλητικά Από την Κω σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Α1

Από την Κω σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Α1

0
8155

Tο γυναικείο μπάσκετ στην Κω, τα τελευταία χρόνια με την πορεία του Ιπποκράτη στην Α1, την συμμετοχή στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και την παρουσία του Ανταγόρα στην Α2 πριν μερικά χρόνια έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν δύο αθλήτριες που έχουν τραβήξει τον δικό τους ξεχωριστό δρόμο και κάνουν μια σταθερή πορεία στο ανώτατο επίπεδο. Ο λόγος για την Ανθή Χατζηγιακουμή και την Βικτώρια Γούναρη που ξεκίνησαν απ’ την Κω και αγωνίζονται σε Πρωτέα Βούλας και Εσπερίδες αντίστοιχα.

Τόσο η Ανθή όσο και η Βικτώρια απ’ τα πρώτα τους βήματα στο νησί έδειξαν τις αρετές τους και ήταν δύο αθλήτριες που θα τις συζητούσαμε στο μέλλον αφού η μία με την ΑΕ Δικαίου και η άλλη με τον Ιπποκράτη σάρωσαν όλους τους διαθέσιμους τίτλους στις μικρές ηλικίες στα Δωδεκάνησα και ήταν από νωρίς στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας.

Η πορεία προς την καταξίωση

Με αφορμή της ανάληψης της διοργάνωσης του Eurobasket 2025 απ’ την ΕΟΚ αξίζει να ταξιδέψουμε στο παρελθόν κυρίως για να δείξουμε τον δρόμο μέσα απ’ τον οποίο το κάθε κορίτσι που ασχολείται με το μπάσκετ, με δουλειά, σταθερότητα και αφοσίωση σε αυτό που θέλει να κάνει μπορεί να φτάσει και από ένα μικρό νησί να φορά την φανέλα με το εθνόσημο. Η Ανθή Χατζηγιακουμή μοιράζεται μαζί μας στιγμές απ’ αυτήν την πορεία που ξεκίνησε απ’ το ανοιχτό γήπεδο στο Πυλί, έφτασε μέχρι την Αμερική, και την έκανε αρχηγό του Πρωτέα Βούλας, τη φανέλα του οποίου φορά τα τελευταία 9 χρόνια ενώ ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο.

Ανθή Χατζηγιακουμή: Τιμή και περηφάνια η Εθνική, μεγάλη διοργάνωση για τη χώρα μας το Eurobasket 2025

«Το μπάσκετ μπήκε στην ζωή μου σε ηλικία 10 ετών και η πρώτη μου ομάδα ήταν η ΑΕ Δικαίου όπου αγωνίστηκα μέχρι το 2009. Στη συνέχεια μετακόμισα στην Αθήνα και αγωνίστηκα στην ομάδα των Εσπερίδων μέχρι το 2011. Και μετά ήρθε η Αμερική. Πήρα πλήρη υποτροφία απ’ το Florida Gulf Coast University στο Fort Myers της Φλόριντα. Εκεί έπαιξα στην ομάδα του κολλεγίου και αποφοίτησα με Bachelor’s Degree στα παιδαγωγικά. Επέστρεψα στην Ελλάδα και έκτοτε αγωνίζομαι στον Πρωτέα Βούλας τα τελευταία 9 χρόνια. Απ’ τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας αυτής ήταν η συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα


Η Ανθή Χατζηγιακουμή σε αγώνα της Εθνικής Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2009.

Από την αρχή, αγωνιζόμενη στις μικρές εθνικές κατάλαβα πόσο μεγάλη είναι η τιμή και η υπερηφάνεια που νιώθει ένας αθλητής φορώντας το εθνόσημο. Η ανακοίνωση ότι το Eurobasket του 25 θα γίνει στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο γεγονός που πραγματοποιείται στη χώρα μας όσον αφορά το γυναικείο μπάσκετ! Εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να το ευχαριστηθεί!».

Η επιμονή της Γούναρη μέχρι την δικαίωση στο υψηλότερο επίπεδο

Η 28χρονη πλέον σούτινγκ γκαρντ τράβηξε ένα διαφορετικό δρόμο, πέρασε από αρκετές ομάδες, και είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις θα φτάσει η στιγμή να απολαύσεις τους καρπούς της επιτυχίας. Η Γούναρη ήταν απ’ τα κορίτσια που με τον Ιπποκράτη έκαναν τα πάντα, φτάνοντας με δικό της καλάθι να φέρνει την άνοδο στην Α1 και στην συνέχεια να έχει ενεργό ρόλο στην πορεία της ομάδας την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στην Α1 ενώ ήταν συνεχώς στις κλήσεις της Εθνικής μέχρι και σε επίπεδο Νέων Γυναικών.

Σε αγώνα της Εθνικής Κορασίδων.

Μετά το τέλος της πορείας αυτής η Γούναρη, πέρασε από αρκετές ομάδες και παντού ήταν σημαντική, έχοντας μάλιστα και πρωταγωνιστικό ρόλο. Φόρεσε την φανέλα της Νίκης Λευκάδας, του Φάρου Κερατσινίου, της Δάφνης, του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και του Σπόρτιγκ.

Το μεγαλύτερο δώρο στην πορεία αυτή γιατί δεν είναι μόνο το μπάσκετ στη ζωή, είναι η γέννηση του γιου της με τη Βικτώρια να γίνεται μητέρα στο πλάι του επίσης μπασκετμπολίστα, Γιώργου Παπαδιονυσίου. Και αφού το μεγαλύτερο δώρο της ζωής της το κρατά στα χέρια της, επέστρεψε ξανά και στο αγαπημένο της άθλημα και πέρυσι φόρεσε την φανέλα των Εσπερίδων στην Α1.

Κίνητρο για όλες τις αθλήτριες σε όλη την Ελλάδα

Ο λόγος του αφιερώματος είχε να κάνει περισσότερο με την ανάληψη της διοργάνωσης του Eurobasket Γυναικών. Στη χώρα μας υπάρχει συνεχής ανάπτυξη στο άθλημα και το να φορέσεις την φανέλα της Εθνικής μπορεί να φαντάζει μακρινό σενάριο αν είσαι μακριά απ΄ τα κορυφαία πρωταθλήματα ωστόσο τόσο η Ανθή όσο και η Βικτώρια έδειξαν ότι το ταλέντο, η δουλειά και η επιμονή δεν αφήνουν κανέναν να χαθεί και να μην ζήσει αυτό που αξίζει στο μπάσκετ.

Γιώργος Πίτσης (basket.gr) – Περιοδικό e-magazine της ΕΟΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ