ΑΟ Ακαδημία: Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας | Αποτελέσματα

0
2950


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δύο χρόνια παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, το οποίο φέτος έλαβε χώρα στο Καρπενήσι.

Με ένα αθλητή στην κατηγορία των «Παίδων», τον Δημητριάδη Δία, να συμμετέχει και  στα τρία αγωνίσματα που διεξήχθησαν για την κατηγορία του το αγωνιστικό τριήμερο, το XCC (Cross  – Country  Μικρή Πίστα) την πρώτη ημέρα, το XCΟ (Cross – Country Ολυμπιακής Μορφής) τη δεύτερη ημέρα και το XCE (Cross – Country Αποκλεισμού) την τρίτη ημέρα και έναν αθλητή στην κατηγορία των «Παμπαίδων», τον Νίκο Φα, να συμμετέχει στα δύο αγωνίσματα της κατηγορίας του, το XCC και το XCE, η Ακαδημία Κω ολοκλήρωσε για άλλη μια φορά με απόλυτη επιτυχία την παρουσία της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας.

Το αγώνισμα XCC (Cross  – Country  Μικρή Πίστα) είναι ένας αγώνας Short Track διάρκειας έως 30 λεπτά, το XCΟ (Cross – Country Ολυμπιακής Μορφής) είναι ένας αγώνας σε κυκλική διαδρομή με το μήκος στροφής να κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 6χλμ και διάρκεια έως 60 λεπτά και το XCE (Cross – Country Αποκλεισμού) είναι ένα αγώνισμα eliminator με αποκλεισμό το αντιπάλου μέχρι να φθάσουν οι αθλητές στην τελική τετράδα, όπου συναγωνίζονται μεταξύ τους για τις θέσεις 1 έως 4.

Ο Νίκος Φας την πρώτη ημέρα στο XCC, αγωνιζόμενος και σε προκριματικό γύρο και στον τελικό, καθώς οι συμμετοχές στην κατηγορία αυτή έφθασαν τις 58 και η μέγιστη συμμετοχή ανά αγώνα είναι 40 αθλητές, οπότε πραγματοποιήθηκαν δύο προκριματικοί γύροι, τερμάτισε στην 14η θέση στην Ελλάδα και 3ος στα Δωδεκάνησα. Την τρίτη ημέρα στο XCE, τερμάτισε στην 21η θέση μεταξύ 58 αθλητών και 4ος μεταξύ των αθλητών από τα σωματεία της Δωδεκανήσου.

Ο Δημητριάδη Δίας την πρώτη ημέρα στο XCC, αγωνιζόμενος επίσης σε προκριματικό γύρο λόγω της μεγάλης συμμετοχής αθλητών και σε αυτήν την κατηγορία, εκκινώντας από τις τελευταίες θέσεις, καθώς οι αθλητές τοποθετούνται στην εκκίνηση βάσει συνολικής βαθμολογίας, η οποία βαθμολογία είναι αποτέλεσμα των συμμετοχών σε αγώνες μέσα στην τρέχουσα χρονιά, έδωσε έναν πανέμορφο αγώνα και τερμάτισε 17ος στην Ελλάδα και 1ος στα Δωδεκάνησα. Τη δεύτερη ημέρα στο αγώνισμα XCO τερμάτισε στην 21η θέση και 1ος για τους αθλητές των δωδεκανησιακών σωματείων και την τρίτη ημέρα στο αγώνισμα XCE τερμάτισε στην 33η θέση και 2ος στα Δωδεκάνησα.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει τους αθλητές της για την προσπάθεια που κατέβαλλαν καθ΄ όλο το αγωνιστικό τριήμερο, δείχνοντας το επίπεδο της ομάδας αλλά και το υψηλό επίπεδο στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας στα Δωδεκάνησα.

Η Ακαδημία Κω για την παρουσία των αθλητών της αυτά τα δύο χρόνια συγχαίρει επίσης το προπονητικό της επιτελείο, την προπονήτρια ποδηλασίας και πρώην πρωταθλήτρια ποδηλασίας και τριάθλου, κα Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ, κο Γιούρση Πέτρο και τον βοηθό προπονητή, κο Πεδιαδιτάκη Εμμανουήλ.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Erika’s Horse Riding Farm, Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF) και συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και του σωματείου μας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Blue Star Ferries, η οποία για άλλη μια φορά στήριξε το ταξίδι της αποστολής την ομάδας μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ