Ρόδος: Ελεύθερος ασκούμενος έχασε τη ζωή του από ανακοπή στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

2
3280

Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα πριν έναν μήνα περίπου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στο Κορακόνερο, όταν υπέστη ανακοπή 75χρονος ελεύθερος ασκούμενος το πρωί, λίγο πριν τις 9, και δεν βρισκόταν εκεί κάποιος υπάλληλος του ΔΟΠΑΡ για να ανοίξει το καμαράκι, όπου ήταν τοποθετημένος ο απινιδωτής που διαθέτουν οι εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στο σημείο ήταν κατά τύχη γιατρός κι αυτός ως ελεύθερος ασκούμενος, που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο άνθρωπος κατέληξε.

Χαρακτηριστικό είναι πως, παρά το ότι το ασθενοφόρο ήταν εκεί σ’ ελάχιστα λεπτά, εξαιτίας της απουσίας του υπαλλήλου δεν υπήρχαν τα κλειδιά για ν’ ανοίξει η καγκελόπορτα στην πύλη της εγκατάστασης ώστε να περάσει μέσα, ενώ από τη μικρή πόρτα για τους πεζούς δεν χωρούσε καν το φορείο…

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι τραυματιοφορείς να πάρουν τον ασθενή στα… χέρια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο δήμος Ρόδου κι ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης, διατάζοντας να διενεργηθεί ΕΔΕ, ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει.

Να σημειώσουμε πως το ωράριο του αρμόδιου υπάλληλου-φύλακα είναι από τις 7.00 έως και τις 15.00, αλλά για… άγνωστους λόγους φαίνεται ότι απουσίαζε.

Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗ (rodiaki.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ