Ο ποδηλάτης του Σπάρτακου Ραφαήλ Προφιλίδης στον ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ (BREVET) ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ (φωτό)

0
691

ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (BREVET) ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ

Ο ποδηλάτης του Σπάρτακου Ραφαήλ Προφιλίδης μετά την επιτυχημένη παρουσία του στα BREVET Χαλκίδας και Κω το 2016 αλλά και στο  BREVET Νεμέας το 2017 συμμετείχε στο BREVET της Chiamg Mai της Ταϊλάνδης.

Θυμίζουμε ότι τα BREVET είναι αγώνες ποδηλάτου μεγάλων αποστάσεων που δεν έχουν κατάταξη αλλά νικητές είναι μόνο όσοι καταφέρουν να τερματίσουν, αφού οι αποστάσεις αυτών των αγώνων είναι απο 200 έως και 1400 χλμ.

Η Ταΐλάνδη είναι η  χώρα με τα περισσότερα BREVET στον κόσμο ενώ η ποδηλασία είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένη και για το λόγο αυτό σε πολλούς δρόμους έχουν κατασκευαστεί λωρίδες ποδηλάτου. Οι λόφοι και τα βουνά τριγύρω ενδεικνύονται για ποδηλασία και γι’ αυτό  ελκύουν πολλούς ποδηλάτες. 200χμ νότια δε, υπάρχει και το Doi Ithanon το υψηλότερο βουνό της Ταϊλάνδης με υψόμετρο 2000μ. Έχει ανάβαση για τους ποδηλάτες 1600 μέτρων υψομετρικό με κλίσεις που φτάνουν μέχρι και 25%.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 5 Ευρωπαίοι με τον αθλητή μας παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες  αφού η θερομκασία έφτανε και τους (38ο  C)  με ανηφορικές πορείες των 2.100 μέτρων, κατάφερε για ακόμη μια φορά να τερματίσει τη διαδρομή, αξίζοντας το θαυμασμό όλων μας.

Θερμά συγχαρητήρια στο Ραφαήλ που εκπροσώπησε το σύλλογο του νησιού και την Ελλάδα μας τόσο μακρυά, και σε μια από τις σπουδαιότερες αγκόσμιες ποδηλατικές διοργανώσεις.

Παρακάτω οι συμμετέχοντες του αγώνα

https://audaxthailand.knack.com/home#events/event-details/5824a657e84134012f591567/?view_106_page=2

Θερμά συγχαρητήρια

Το Δ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ