Με εντατικούς ρυθμούς η χειμερινή προετοιμασία των αθλητών στο δημοτικό στάδιο της Χίου

0
2939


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Στέργος Χατζηστέργος

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιείται η χειμερινή προετοιμασία των αθλητών στο δημοτικό στάδιο της Χίου

Μετά την επιτυχημένη πορεία των αθλητικών σωματείων της Χίου στα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, όλοι έχουν επικεντρωθεί στην χειμερινή προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Ο κλασικός αθλητισμός προσφέρει διαχρονικά μεγάλες επιτυχίες στην Χίο με την συμμετοχή πολλών αθλητών της σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Ο ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ, ο ΓΣ ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ και η ΟΛΥΜΠΙΆΔΑ ΧΙΟΥ καθημερινά προπονούνται στο δημοτικό στάδιο της Χίου όπου μπορούμε να διακρίνουμε το υψηλό επίπεδο προπόνησης που περιλαμβάνει το καθημερινό πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών των συλλόγων.

Οι καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές και προπονήτριες προσπαθούν να εντρυφήσουν στους αθλητές και τις αθλήτριες τους, πρωτίστως ,την αγάπη τους για τον κλασικό Αθλητισμό και τις ευγενείς ιδέες που τον διέπουν.

Ο «ΣΤΙΒΟΣ¨ είναι βασιλιάς όλων των ολυμπιακών αθλημάτων. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, καθώς τα αθλήματα του στίβου , όπως στους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες έτσι και στους σύγχρονους αποτελούν βασικό μέρος των αγώνων.

Τα οφέλη ενασχόλησης με τον στίβο για το παιδί είναι:
1.Προάγει τη σωματική υγεία καθώς γυμνάζει αρμονικά όλες τις μυϊκές ομάδες.
2.Ενισχύει την καρδιαναπνευστική ικανότητα και την αντοχή του παιδιού καθώς και τη δύναμή του.
3.Οδηγεί στην αύξηση της καθαρής μυϊκής μάζας και στον έλεγχο του σωματικού λίπους,
4.Προλαμβάνει την υπανάπτυξη κάποιων μυών και μυϊκών ομάδων, χάρη στη φυσικότητα των κινήσεων και βελτιώνει τη στάση του σώματος και τη λειτουργία των αρθρώσεων.
5.Συμβάλλει στην σωστή ψυχολογική ανάπτυξη και γενικά βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα το παιδί, καθώς με το στίβο αποκτά αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία και ικανότητα συγκέντρωσης.
6.Μέσα από τον Κλασικό αθλητισμό και την καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων, μπορεί να οδηγήσει το παιδί στην ανάπτυξη θετικής αυτοαντίληψης, τονώνοντας το αυτοσυναίσθημά του και θέτει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση με οποιοδήποτε σπορ, καθώς η έλλειψη επαρκούς σωματικής αντοχής, ταχύτητας και συντονισμού στις κινήσεις, μπορεί να εξαναγκάσει το παιδί σε αποχή από τα άλλα ομαδικά αθλήματα ή ακόμη να αποτελέσει λόγο για την παντελή απόρριψη του παιδιού από την ομάδα των συνομηλίκων του.
Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του στίβου είναι η ποικιλία αθλημάτων που προσφέρει και από τα οποία το παιδί μπορεί να επιλέξει αυτό που το ευχαριστεί περισσότερο ή αυτό στο οποίο είναι καλύτερο (αν π.χ. έχει μεγάλες αντοχές μπορεί να γίνει δρομέας κ.λπ.) καθώς περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες: δρόμο, άλματα και ρίψεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ