Ο κλασικός αθλητισμός στη Χίο λίγες μέρες πριν τους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους στη Λήμνο

0
3314

 

Αποστολή: Στέργος Χατζηστέργου

Ο κλασικός αθλητισμός είναι ο Βασιλιάς των σπορ στη Χίο.

Ο κλασικός αθλητισμός προσφέρει διαχρονικά μεγάλες επιτυχίες στην Χίο αυτό οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τα αθλητικά σωματεία του νησιού τον ΑΣ ΈΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ, ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Χίου και της Ελλάδας, με έτος ίδρυσης το 1928

Ο ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ Γ.Σ , ο Φ.Ο ΒΡΟΝΤΑΔΩΝ και ο Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΆΔΑ ΧΙΟΥ είναι τα τέσσερα σωματεία που καλλιεργούν τον στίβο στην πανέμορφη και φιλόξενη Χίο.

Καθημερινά στο δημοτικό στάδιο τη Χίου, εκατοντάδες παιδιά όλων των ηλικιών γυμνάζονται υπό τις οδηγίες των προπονητών τους.
Αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν σε πανελλήνια πρωταθλήματα κατακτώντας σημαντικές επιτυχίες καθώς επίσης και σε περιφερειακά πρωταθλήματα.
Το 2021 στους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στη Χίο ο ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ κατέκτησε την πρώτη θέση, ο

ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ Γ.Σ την δεύτερη θέση, ο Φ.Ο ΒΡΟΝΤΑΔΩΝ την 6η θέση και ο Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΆΔΑ ΧΙΟΥ την έβδομη θέση.
Οι αθλητές και αθλήτριες των σωματείων της Χίου αναχώρησαν σήμερα το πρωί για την πανέμορφη Λήμνο όπου θά περιμένουν να έρθουν οι συναθλητές τους από όλα τα νησιά του Αιγαίου μας για να βρεθούν ξανά στον στίβο της ευγενούς άμιλλας.

Οι 33οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου στο δημοτικό στάδιο της Λήμνου.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου είναι το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για το σύνολο της νησιωτικής κοινωνίας του Αιγαίου Πελάγους.

Στόχος των αγώνων, εκτός από τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και των πανανθρώπινων αξιών, είναι να δοθούν ευκαιρίες διάκρισης στους αθλητές των νησιών ώστε να ξεφύγουν από την απομόνωση και να αναδειχθούν νέα ταλέντα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ