Κώστας Πιζάνιας η «Λόλα»: Ο ποδοσφαιριστής από Καρδάμαινα που ζήτησε ο Παναθηναϊκός

3
2249

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Έναν παλιό θρύλο του ποδοσφαίρου από την περιοχή της Καρδάμαινας Κω τον κ. Κώστα Πιζάνια (συνταξιούχο της ΔΕΗ) συναντήσαμε στο όμορφο τουριστικό χωριό του και μας μίλησε για τα παλιά.

Μετά τη Δόξα Καρδάμαινας την ομάδα του χωριού του έπαιξε στον Ανταγόρα Κω, εκεί σε ένα φιλικό με τον Παναθηναϊκό έβαλε δύο γκολ στον γνωστό τερματοφύλακα Μ. Βουτσαρά κάτι που προκάλεσε αίσθηση και έκανε τους υπεύθυνους του Παναθηναϊκού να τον αναζητήσουν και να τον καλέσουν να ανέβει στην Αθήνα και να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα.

Όπως μας λέει όμως ο κ. Κώστας ο πατέρας του δεν ήθελε με τίποτα και εκείνος δεν ήθελε να τον παρακούσει.

Μετά τον Ανταγόρα αγωνίσθηκε επίσης με το Καρλόβασι Σάμου (ως αποσπασμένος της ΔΕΗ για 8 χρόνια). Μέχρι και σήμερα πάντως δεν παύει να παρακολουθεί τα σχετικά με το αγαπημένο του άθλημα. Πρόσφατα υπεύθυνοι αγγλικής ομάδας που ήρθαν σε επαφή μαζί του, του ζήτησαν να τους υποδείξει παιδιά-ταλέντα από την Καρδάμαινα, πράγμα που έγινε στο γήπεδο της Δόξας…

Μας λέει ακόμα πως οι συγχωριανοί του, του έδωσαν το παρατσούκλι «λόλα» από ένα πολύ ταχύ σκυλί του χωριού μιας και το κύριο χαρακτηριστικό του ως ποδοσφαιριστή πέρα από την τεχνική ήταν και η μεγάλη ταχύτητα κινήσεων.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ πάλι άκουσα ότι τον ζήταγε η Ρεάλ αλλά επειδή ο πατέρας του ήταν Μπαρσελονα δεν τον άφησε να πάει.

  2. Γι’ αυτόν τον άνθρωπο θα έπρεπε να κάνετε ειδικό αφιέρωμα όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστή αλλά σαν οικογενειάρχη, πατέρα, παππού και αδερφό. Η προσήλωση του και οι βοήθειες στην οικογένεια του ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και αγγίζουν τα όρια της αφοσίωσης και της αυταπάρνησης. Άξιος.

  3. Καλημέρα συνάδελφε Κώστα.Απο τους καλύτερους συναδελφους πού είχα ποτέ.Τι νο πρωτοθυμυθω.χρειαζονται πολλές ώρες για τέτοιους ανθρώπους.Παντα δίπλα μας,δεν τον θυμάμαι να θύμωσε ποτέ ούτε να προσβάλει κάποιον τόσα χρονια.Νασαι καλά φίλε και συνάδελφε Κώστα.Ευχομαι σε όλους σας υγεία και κάθε άλλο.Νασαι καλά Λόλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ