Ακαδημία Κως: ΜΤΒ Λέρος

4
840

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ MTB ΛΕΡΟΥ

 

Το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Ιουνίου ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω είχε την τιμή και τη χαρά να συμμετάσχει σε μία εξαιρετική αθλητική διοργάνωση, που έλαβε χώρα στο νησί της Λέρου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στο Λακκί της Λέρου, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νησί, διασυλλογικός αγώνας ποδηλασίας MTB XCC με τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων από τη Ρόδο, την Κω, τον Γέρακα και τη Μάνδρα Αττικής, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο. Η συμμετοχή σωματείων από όλες αυτές τις περιοχές καταδεικνύει εκ πρώτης όψεως τη σπουδαιότητα και το ειδικό βάρος αυτής της αθλητικής διοργάνωσης, η οποία σε κάθε περίπτωση ικανοποίησε κάθε προσδοκία από πλευράς διοργάνωσης και διεξαγωγής.

Από την πλευρά της, η Ακαδημία Κω συμμετείχε με μία πολυπληθή αποστολή αποτελούμενη από 10 αθλητές όλων σχεδόν των κατηγοριών, την επίσημη προπονήτρια ποδηλασίας του σωματείου, κα Τουμπαζή Ταμάρα – Μαρία, τον βοηθό προπονητή, κο Πεδιαδιτάκη Εμμανουήλ και τους συνοδούς των αθλητών. Η παρουσία των αθλητών και εν γένει του σωματείου μας για άλλη μία φορά απέσπασε τα καλύτερα σχόλια και εντυπώσεις.

Στο αθλητικό σκέλος, το Σάββατο διεξάχθηκε αγώνας ορειβατικής ποδηλασίας μικτής διαδρομής, στον οποίο η Ακαδημία συμμετείχε στις κατηγορίες «Μίνι Μικρά Αγόρια», «Μίνι Μεγάλα Κορίτσια», «Παμπαίδων», «Παγκορασίδων» και «Παίδων». Στην κατηγορία «Μίνι Μικρά Αγόρια», έλαβαν μέρος δύο αθλητές μας, ο Πολυχρονιάδης Διαμαντής και ο Πεδιαδιτάκης Νικόλαος – Σταύρος, κατακτώντας την 6η και 9η θέση. Στην κατηγορία των «Μίνι Μεγάλων Κοριτσιών» η Ακαδημία Κω συμμετείχε επίσης με δύο αθλήτριες την Πεδιαδιατάκη Ασπασία και τη Μητσιάκη Μιχαέλα, οι οποίες βρέθηκαν στην 4η και 6η θέση. Στην κατηγορία των «Παμπαίδων» έλαβαν μέρος τέσσερις αθλητές, ο Δημητριάδης Δίας, ο Φας Νικόλαος, ο Αδαμαντίδης Ιωάννης και ο Τουλαντάς Νικόλαος, τερματίζοντας στην 4η, την 8η, την 12η και 15η θέση, αντίστοιχα. Στην κατηγορία «Παγκορασίδων» έλαβε μέρος η Κατερίνα Γκιόνα, η οποία ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου. Τέλος, στην κατηγορία των «Παίδων» η Ακαδημία Κω εκπροσωπήθηκε από τον Σεμπάστιαν Ρομάν κατακτώντας την 4η θέση.

Την επόμενη ημέρα διεξάχθηκε ο 3ος αγώνας κυπέλλου Ελλάδας για το τρέχον έτος, στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι κατηγορίες από «Παίδων – Κορασίδων» και άνω. Η Ακαδημία Κω συμμετείχε στην κατηγορία των «Εφήβων» με τον Σεμπάστιαν Ρομάν, ο οποίος κατάκτησε την 5η θέση.

Στο σημείο αυτό, η Ακαδημία Κω θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον διοργανωτή του αγώνα, την ομάδα Leros Bike & Fun Academy και τον κύριο Φανούρη Κοντογιωργάκη, για την άψογη διοργάνωση τόσο του αγώνα όσο και των εξωαγωνιστικών δραστηριοτήτων που όλοι απόλαυσαν, τον Δήμο Λέρου που σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός ήταν παρών και στήριξε με την παρουσία του τις προσπάθειες του διοργανωτή, τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω και τον Πρόεδρό του κύριο Νικόλαο Πρέζα, για όλον τον συντονισμό και τη βοήθεια που πρόσφερε ώστε η αθλητική δραστηριότητα να διεξαχθεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την εξαιρετική παρουσία των εκπροσώπων της (αλυτάρχη, γραμματεία κ.λπ.), οι οποίοι έδωσαν στον αγώνα μία χροιά ευρωπαϊκής και σύγχρονης αθλητικής δραστηριότητας, κάτι το οποίο απόλαυσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ευχαριστίες αξίζουν και στα αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν (ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ., ΑΕΚ, Π.Α.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Β.Α.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Π.Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΠΡΟΟΔΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ, Ε.Ο ΑΧΑΡΝΩΝ, Π.Σ. ΜΑΝΔΡΑΣ, Π.Σ. ΑΙΟΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, Α.Ο. ΔΟΞΑ ΠΕΥΚΗΣ και από τη Δωδεκάνησο, ΡΟΔΗΛΙΟΣ Π.Ο, Α.Σ.Ρ. ΕΛΑΦΟΣ, Α.Ο. ΑΝΤΑΙΟΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩ, ΚΩΑΚΟΣ Ο.Π., Κ.Α.Ο ΦΙΛΙΝΟΣ) και τους αθλητές τους για το όμορφο αθλητικό κλίμα που επικράτησε και τις δύο ημέρες του αγώνα, κάτι που τιμά τόσο τους εκπροσώπους των σωματείων όσο και τους αθλητές και τις οικογένειές τους.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την ΕΥ.ΘΥ.ΤΑ Ρόδου-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, την πρόεδρο της κυρία Ελένη Καρύδη και τους εκπροσώπους της Δήμητρα Πατάπη, Τσαμπίκα Μουστάκα και Μαρία Λουκάκη, όπου με πιστοποιημένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, μέσα από διάφορες δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια, βοήθησε όλους τους μικρούς και μεγαλύτερους αθλητές να αντιληφθούν σημαντικά ζητήματα της οδικής ασφάλειας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους χορηγούς μας Phython Tours, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Python Experience, Erika’s horse riding farm, Jacksons beach bar restaurant και Nikos Gold, γιατί σε κάθε εμφάνιση της Ακαδημίας, μας δίνουν τη δυνατότητα και τη χαρά να ξεχωρίζουμε, ανταποκρινόμενοι στις ιδέες μας και στηρίζοντας τον αγώνα των αθλητών μας και του προπονητικού επιτελείου μας.

Η αθλητική ποδηλασία σε όλη σχεδόν τη Δωδεκάνησο έχει εισέλθει σε μία νέα τροχιά και η Ακαδημία Κω είναι εδώ, εξωστρεφής, καινοτόμος και έτοιμη να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, για να στηρίξει και να συμμετέχει ενεργά στη νέα αυτή πραγματικότητα και να αναβαθμίσει περαιτέρω την αθλητική ποδηλασία στο νησί μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ,ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΟ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΣΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΦΥΖΕΙ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ