ΑΟ Ακαδημία: Τοπικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου ΜΤΒ

1
1709

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ MTB

 

Το Σάββατο 14 Μαΐου ολοκληρώθηκε το τοπικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου στο αγώνισμα XCC ορεινής ποδηλασίας για το έτος 2022, που διεξάχθηκε στην περιοχή της Τσουκαλαριάς.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (KOS ACADEMY SPORTS CLUB) συμμετείχε με δεκατρείς αθλητές στον αγώνα και μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του νησιού μας (Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας με 21 συμμετοχές, Ποδηλατικός Όμιλος Κω με 16 συμμετοχές και ΚΑΟ Φιλίνος με 16 συμμετοχές), εκπροσώπησαν επάξια την Κω σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και τα σωματεία από τη Ρόδο, Ροδήλιος Π.Ο.Ρ., Α.Σ.Ρ. Έλαφος και Α.Ο. Ανταίος.

Η Ακαδημία Κω, στην πρώτη της χρονιά στα αγωνιστικά δρώμενα της ποδηλασίας,  σημείωσε σημαντικές επιτυχίες, κατακτώντας στις 6 κατηγορίες που συμμετείχε από τις 7 που αγωνίστηκαν, δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη, ενώ και οι υπόλοιποι αθλητές μας πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των «Παίδων», ο Σεμπάστιαν Ρομάν αναδείχθηκε δευτεραθλητής Δωδεκανήσου, συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία μετά από λιγότερο από δύο χρόνια ενασχόλησης με την ποδηλασία. Στην κατηγορία των «Κορασίδων» η Κατερίνα Ανυφαντή αναδείχθηκε τριταθλήτρια Δωδεκανήσου δίνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα και στην κατηγορία των «Παμπαίδων», δευτεραθλητής Δωδεκανήσου αναδείχθηκε ο Δημητριάδης Δίας, που μετά από μία εκκίνηση που επηρέασε όλους τους αθλητές της Ακαδημίας στην κατηγορία του, κατάφερε να περάσει σχεδόν όλους του συναγωνιζόμενούς του και να φτάσει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Κοντά στις θέσεις του βάθρου έφτασε η Κατερίνα Γκιόνα στην κατηγορία των «Παγκορασίδων», με την 4η θέση και η Σύλια Πεδιαδιτάκη στην κατηγορία των «Μίνι Μεγάλων Κοριτσιών» που κατέκτησε επίσης την 4η θέση, πολλά υποσχόμενες και οι δύο για ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Την 6η θέση στην κατηγορία των «Μίνι Μικρών Αγοριών» κατέκτησε, παρά την πτώση του στην αρχή του αγώνα, ο επίσης πολλά υποσχόμενος Πολυχρονιάδης Διαμαντής και στην κατηγορία των «Παμπαίδων» την ίδια θέση κατέκτησε ο Φας Νικόλαος.

Και οι υπόλοιποι αθλητές μας, Πεδιαδιτάκης Νικόλαος, Μητσιάκη Μιχέλα, Τσαμάλης Ελευθέριος, Τουλαντάς Νικόλαος και τα αδέρφια Αδαμαντίδης Ιωάννης και Αδαμαντίδη Δήμητρα, αγωνίστηκαν με αθλητικό ήθος, τιμώντας με την παρουσία τους το άθλημα της ποδηλασίας, το νησί μας, την Τοπική Επιτροπή της Δωδεκανήσου, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κύριο Ιωάννη Παπασταματάκη, τον διοργανωτή του αγώνα, Ποδηλατικό Όμιλο Κω και το σωματείο μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας Phython Tours, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Python Experience, Erika’s horse riding farm, Jacksons beach bar restaurant και Nikos Gold, για τη στήριξη των προσπαθειών μας και την αρωγή τους σε κάθε μας δραστηριότητα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον χορηγό μας Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., για την παροχή των απαραίτητων υλικών για την οργάνωση του χώρου προετοιμασίας των αθλητών μας, την Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου και τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω για την άψογη διοργάνωση του αγώνα.

Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία και καλή αντάμωση στους επόμενους αγώνες!!!

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτελους ενα δελτιο ομαδας κατατοπιστικο και ποιο ξεκαθαρο για τον αναγνωστη που διαβαζει για τις ομαδες και τις συμμετοχες.Με ηθος και αναφορα στις υτπολοιπες ομαδες,χωρις ψυχροπολεμικο κλιμα.Μπραβο στην Ακαδημια και ελπιζω ωα ακολουθησουν και οι υπολοιποι.Θα ηταν ωραιο στο μελλον ολοι οι συλλογοι να εκδιδατε αναλυτικο ρεπορταζ ολων των κατηγοριων και ολων των θεσεων ανεξαρτητος που ανηκει ο καθενας.Οπως προστραζει το ευφ αγωνιζεστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ