Τραγωδία σε αγώνα στην Σκάλα Ναυπακτίας – Πατρινός δρομέας έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε χαράδρα 70 μ. (vid)

0
243

Θρήνος για τη δρομική κοινότητα και την Πάτρα από τον ξαφνικό και απίστευτο θάνατο του αθλητή Χριστόφορου Δουραμάνη, που έπεσε σε χαράδρα 70 μέτρων στην Σκάλα Ναυπακτίας κατά τη διάρκεια αγώνα που γινόταν στην περιοχή.

Ο άτυχος 68χρονος δρομέας συμμετείχε στους αγώνες δρόμου του 4ου Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας και φέρεται να ακολούθησε λάθος μονοπάτι κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να χάσει το δρόμο και να πέσει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε χαράδρα 70μ.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άντρες από την ΕΜΑΚ Πάτρας, τους οποίους καθοδήγησε  ένας άλλος αθλητής που είχε ήδη τερματίσει. Δυστυχώς όμως πριν λίγη ώρα ανασύρθηκε νεκρός.

Ώρες μεγάλης αγωνίας πέρασαν οι συγγενείς και φίλοι του Πατρινού Χριστόφορου Δουραμάνη από τη στιγμή που ενημερώθηκαν για την πτώση του σε χαράδρα στη Σκάλα Ναυπακτίας. Ο 68χρονος αθλητής που έπαιρνε μέρος κάθε χρόνο στους αγώνες δρόμου του Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας της ορεινής Ναυπακτίας, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και γρήγορα ξεκίνησε η ανάσυρσή του από την χαράδρα.

Ο Χριστόφορος Δουραμάνης ήταν πολύ αγαπητός στην Πάτρα και έμπειρος αθλητής, με συμμετοχή σε πολλούς αγώνες και πανελλήνια πρωταθλήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr αναφέρθηκε ότι στους αγώνες στη Ναυπακτία ήταν και η σύζυγός του η οποία τον περίμενε να τερματίσει και μόλις έμαθε το τραγικό συμβάν περιήλθε σε κατάσταση σοκ, όπως και ο γιος του. Η αναζήτησή του ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι δεν τερμάτισε.

Ο αγώνας του Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας έχει δύο ορεινές διαδρομές μονοπατιών των 9,5 και 21 χλμ. με θετική υψομετρική διαφορά 1.450 μ. Και οι δύο διαδρομές είναι αρκετά τεχνικές, ενώ το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι τα 911μ. λίγο πριν από την Μονή Φιλοθέου.

nafpaktianews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ