Λαμία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα για τον 29χρονο αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή

0
2417

Λαμία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα για τον 29χρονο αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή

Λαμία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα για τον 29χρονο αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή
Σε λίγους μήνες θα γινόταν πατέρας, καθώς η γυναίκα του είναι έγκυος.

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Λαμίας από τον ξαφνικό θάνατο από ανακοπή στο γήπεδο του 29χρονου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, Μάκη Χριστόπουλου.

Ο Μάκης Χριστόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στα αποδυτήρια του γηπέδου του Νέου Κρικέλλου. Σύμφωνα με το lamianow, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Ροδίτσας είχε μπει σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα της ομάδας του με την Αθλητική Ένωση Δίβρης, για την Β΄τοπική κατηγορία του ποδοσφαίρου στη Φθιώτιδα. Ξαφνικά, αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, πηγαίνοντας μόνος του στα αποδυτήρια. Εκεί, κατέρρευσε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή, παρά την προσπάθεια διασωστών του ΕΚΑΒ και γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειες ανάνηψης. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν όμως ήταν ήδη αργά.

Σε λίγους μήνες θα γινόταν πατέρας, καθώς η γυναίκα του είναι έγκυος.

Σημειώνεται ότι με εντολή εισαγγελέα, η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από τη ζωή, ενώ έγινε γνωστό ότι ο ποδοσφαιριστής έπαιζε με ξένο δελτίο.

Ο θάνατος του Μάκη Χριστόπουλου, ο οποίος υπέστη ανακοπή στο γήπεδο, έχει σοκάρει ολόκληρη την Ελλάδα και προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στην αναμέτρηση του Ηρακλής Ροδίτσας – Δίβρη, στο πλαίσιο της Β’ κατηγορία στη Φθιώτιδα.

Ο παίκτης του Ηρακλή Ροδίτσας που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. περίπου 15 λεπτά πριν λήξει ο αγώνας αισθάνθηκε δυσφορία και αποχώρησε πηγαίνοντας μόνος του στα αποδυτήρια, όπου και κατέρρευσε.

Αμέσως έσπευσε ο γιατρός του αγώνα και ακόμη ένας διασώστης του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο γήπεδο για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο που έφτασε αμέσως στο γήπεδο του Νέου Κρικέλλου και τον παρέλαβε.

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του στα επείγοντα, όπου παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς κατέληξε. Όπως μάλιστα ανέφερε το LamiaReport, ο 29χρονος σε λίγους μήνες θα γινόταν πατέρας, καθώς η γυναίκα του είναι έγκυος.

Ο Ηρακλής Ροδίτσας γνωστοποίησε ότι ο Μάκης Χριστόπουλος είχε περάσει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ωστόσο όπως αποδεικνύεται η υπόθεση είναι πιο περίπλοκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή στην αστυνομία να σχηματιστεί δικογραφία, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του άτυχου ποδοσφαιριστή.

«Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία»

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Βάρσος, μίλησε στο «Tlive», αναφέροντας ότι: «… φόρεσε τη φανέλα, είχε τόσο όρεξη για μπάλα, μπήκε μόνος του και ώσπου να καταλάβουμε τι έγινε, δεν άντεξε δέκα λεπτά και βγήκε. Βγήκε ένας ποδοσφαιριστής. Βγήκε και του λέει «εγώ δεν θα παίξω άλλο» λέει «μπες». Ερασιτεχνικό σωματείο είμαστε, δεν είμαστε επαγγελματίες» και συμπλήρωσε: «Η ομάδα είχε ξεκινήσει και αυτός μπήκε στο 48′. Φόρεσε τη φανέλα και μπήκε μέσα με ένα όνομα ο οποίος δεν ήταν ούτε καν στο γήπεδο!»

Επίσης, ο Βάρσος ανέφερε ότι δεν ήταν επίσημα μέλος του Ηρακλή Ροδίτσας, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος, ενώ τόνισε επίσης ότι διέθετε κάρτα υγείας. «Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία και έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από εκεί, ότι δεν έχει δελτίο αλλού, για να μπορέσουμε να τον δηλώσουμε σαν ποδοσφαιριστή δικό μας. Σημασία έχει ότι είχε πάει στον γιατρό, παρακολουθούσε προπονήσεις κανονικά στην ομάδα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, τον εξέτασε ιδιώτης γιατρός. Το χαρτί το έχουμε, από εκεί και πέρα ήταν άτυχη στιγμή… Τώρα, τι έχει γίνει, θα το δείξει η νεκροψία», επεσήμανε.

Η ευθύνη του διαιτητή: Δεν έκανε ταυτοποίηση

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, σχηματίζεται δικογραφία, καθώς κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει το δικό του δελτίο. Επίσης, πέρα από την ευθύνη που έχουν οι άνθρωποι του συλλόγου, υπάρχει κι εκείνη του διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να κάνει ταυτοποίηση των ποδοσφαιριστών. Τέλος, ελέγχεται κι ο τρόπος, με τον οποίο μπήκε και βγήκε από το ματς ο άτυχος αθλητής.

BINTEO: https://www.msn.com/el-gr/video/deltia-eidiseon/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-tlive/vi-AAWPOM0

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ