«Έφυγε» ο «Μπίλης» Ροδίτης

0
2844

Ακόμα πιο φτωχό είναι από προχθές το ποδόσφαιρο της περιοχής μας καθώς έφυγε από τη ζωή ο Χαρτοφύλης Ροδίτης. Ο ευρύτερα γνωστός και ως «Μπίλης» δεν είναι πλέον ανάμεσά  μας.

Γεννημένος το 1939 στη Ρόδο, ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία ενώ αργότερα θήτευσε τόσο ως διαιτητής όσο και ως προπονητής.

Το «Μπίλης» αποτελεί παρατσούκλι που βγήκε όταν ήταν πολύ μικρός διότι του άρεσε να ασχολείται με τις μπίλιες! Ξεκίνησε από τα τσικό του Ατρόμητου Κάστρου και από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι είχε έφεση στο σκοράρισμα. Στα 15 του χρόνια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου η οποία έπαιζε τότε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Έμεινε στην ομάδα αρκετά χρόνια μέχρι και τη στιγμή της συγχώνευσης του με την ΑΕΠ στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Από τη συγχώνευση αυτή δημιουργήθηκε ο Ροδιακός που ασφαλώς λίγο αργότερα έμελλε να αποτελέσει ένα από τα μεγαθήρια του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Ήταν συμπαίκτης με τους Παυλίδη, Ζούνη, Μαλλιαράκη, Ξύπα και πολλούς άλλους μεγάλους παίκτης της εποχής εκείνης. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 έφυγε από τον Ροδιακό (λίγο πριν αυτός ανέβει στη Β’ Εθνική) και συνέχισε στον Ιάλυσο.

Έμεινε οκτώ χρόνια και μια από τις σημαντικότερες στιγμές που έζησε εκεί ήταν η άνοδος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και έγινε διαιτητής. Αργότερα ασχολήθηκε και με την προπονητική και συνέδεσε το όνομά του κυρίως με τις παιδικές ηλικίες. Ξεκίνησε από τη Δόξα Ψίνθου και αργότερα εργάστηκε και σε άλλες ομάδες όπως ο Ευαγόρας, η Ομόνοια Ρόδου, ο Άγιος Ισίδωρος και ο Ηρακλής Μαριτσών.

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ