ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μνήμες, συγκινήσεις, προσωπικές καταθέσεις – Ο «χρυσός Θρύλος» ζωντάνεψε την «ερυθρόλευκη» ιστορία απόψε στο «Κως»

0
2618

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μνήμες, συγκινήσεις αλλά και προσωπικές καταθέσεις περιελάμβανε μεταξύ άλλων η αποψινή παρουσίαση του βιβλίου «ΧΡΥΣΟΣ ΘΡΥΛΟΣ 1925 – 2016 , Η ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» στο οποίο παρευρέθηκε θα λέγαμε σύσσωμη η τοπική οικογένεια του Ολυμπιακού και της «Θύρας & στην Κω.

Ενα βιβλίο αφιερωμένο στη μνήμη του δημοσιογράφου Νικήτα Γαβαλά, επί χρόνια ανταποκριτή του «Εθνικού Κήρυκα» και πατέρα του Νίκου, που έφυγε πριν από δυο χρόνια από την ζωή.από το Ράδιο ΠΡΩΤΟ και το Πολύκεντρο Θαλασσινού απόψε στο ξενοδοχείο Kos Hotel Junior Suites.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου π. Βασίλειος Χλαμπάνης (αρκετά ενημερωμένος και ο ίδιος ως φίλαθλος του Ολυμπιακού), ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω ΙΓ Καρδαράς, ένας παλιός φίλαθλος του Ολυμπιακού (πατέρας της ιατρού στο Νοσοκομείο Κω κ. Διονυσοπούλου) και πολλοί φίλαθλοι της ομάδας.

Την εκδήλωση άνοιξε η παρουσίαστρια και συντονίστρια της εκδήλωσης, Σάντυ Λαδικού καταθέτοντας την προσωπικής της μαρτυρία για τον αξέχαστο δημοσιογράφο Νικήτα Γαβαλά. Την προσωπικότητα, τον επαγγελματισμό και το ήθος του οποίου σκιαγράφησε μοναδικά με τον δικό του τρόπο στην συνέχεια ο καλός του φίλος, ιδρυτής του Ράδιο  ΠΡΩΤΟ, Πάρης Λαδικός ο οποίος και απένειμε τιμητική πλακέτα στον γιο του, Νίκο Γαβαλά διακεκριμένο αθλητικό δημοσιογράφο της Nova.

Παράλληλα επέδωσε δύο αναμνηστικά από το Ράδιο Πρώτο στον δεύτερο εκλεκτό προσκεκλημένο της βραδιάς, τον δημοσιογράφο στο Mega, Χρήστο Γαβαλά (ανηψιό του αείμνηστου Νικήτα Γαβαλά), όπως και στον παρουσιαστή του βιβλίου δικηγόρο, Κώστα Ασλάνη (με τον Πάρη να αφηγείται παραλειπόμενα από δίκες μαζί του, όταν τον άφησε σε δίκη με την ΑΕΠΙ για να παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό και ο Π. Αβρίθης για να δεχτεί να τον αναπληρώσει έβαλε τον Πάρη να τραγουδήσει έξω από το δικαστήριο το «είμαι τραγούδι, είμαι λαός» – ΒΙΝΤΕΟ).

Τον Νίκος Γαβαλά τίμησε επίσης η αντιπροσωπεία της «Θύρας 7» Κω που παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της οποίας Πάρης Κενενούνης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση (φωτό-βίντεο).

Για το βιβλίο μίλησε αρχικά ο δικηγόρος και γνωστός φίλαθλος του Ολυμπιακού Κώστας Ασλάνης περιγράφοντας πολύ γλαφυρά και παραστατικά προσωπικά βιώματα και αναδρομή στις μεγάλες αλλά και στις δύσκολες στιγμές της πορείας του «Θρύλου»  (με τα τραγικά γεγονότα του ’81 και τους νεκρούς της θύρας 7. Μάλιστα ένας φίλαθλος από Κω που ήταν παρών τότε, ανέφερε πως σώθηκε κατά τύχη – ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολούθως το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος του Mega Χρήστος Γαβαλάς αναφερόμενος στο βιβλίο και την ιστορία του Ολυμπιακού. Με τον Νίκο Γαβαλά τέλος να κάνει μια πολύ συγκινητική αναδρομή (με προβολή και σχετικού βίντεο) στα κατορθώματά και τις χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της λαοφιλέστερης ελληνικής ομάδαςτο βιβλίο αυτό πρέπει να έχει θέση στις βιβλιοθήκες όλων των φιλάθλων και όχι μόνο των Ολυμπιακών. Χαρακτηριστικά είπε στον «Ε.Κ.» τα εξής:
«Ολοκληρώθηκε μια έκδοση που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο. Ουσιαστικά πατήσαμε πάνω στα θεμέλια των βιβλίων που είχαν εκδώσει την δεκαετία του ογδόντα τα δυο αδέρφια, ο Νικήτας και ο Γιώργος Γαβαλάς. Σήμερα παρουσιάστηκε το βιβλίο ο χρυσός θρύλος, 500 σελίδων, που περιγράφει αναλυτικά την ιστορία του Ολυμπιακού από το 1925 έως και σήμερα, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το σπίτι του Ολυμπιακού. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για την οικογένειά μας και την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ευχή μου είναι το βιβλίο αυτό να μπει όχι μόνο στην βιβλιοθήκη των φίλων του Ολυμπιακού, αλλά γενικότερα των φιλάθλων γιατί έχει θέση νομίζω σε όλες τις βιβλιοθήκες».

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα (και «έξω από τα δόντια») συζήτηση για τον Ολυμπιακό, τις μεταγραφές, τους παίκτες, τους προπονητές, τους Προέδρους κλπ με το φίλαθλο κοινό (βίντεο)

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ