Θρήνος στον Ελληνικό στίβο & στα Δωδεκάνησα: «Έφυγε» ο Βασίλης Σεβαστής – Συλλυπητήρια μηνύματα

0
1478

Θλίψη έχει σκορπίσει στον ελληνικό στίβο η είδηση του θανάτου του επί σειρά προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή σε ηλικία 71 ετών – Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό όπου τελικά και κατέληξε

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη (8/04) ο επί σειρά πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόσφατα εκλεγείς ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, Βασίλης Σεβαστής. Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό όπου τελικά και κατέληξε.

Ο 72χρονος παράγοντας δεν είχε λάβει μέρος λόγω αδιαθεσίας στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου, κάτι που ότι οφειλόταν στην προσβολή του από τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες είχε προκληθεί αναστάτωση στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, όταν τέσσερις υπάλληλοι, οι οποίοι έρχονταν σε επαφή και με τον κ.Σεβαστή, είχαν βρεθεί θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό.

segassss

 Το μήνυμα του ΣΕΓΑΣ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια ενός ανθρώπου που αφιέρωσε περισσότερα από 50 χρόνια από τη ζωή του στον στίβο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω του ιού covid-19.

Ο θάνατός του προκάλεσε τη θλίψη όχι μόνο της οικογένειας του στίβου, αλλά του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, δεδομένο του ότι για περισσότερα από 50 χρονιά αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτόν.

Ο Βασίλης Σεβαστής μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πρόσφερε με συνέπεια, αγάπη και υπευθυνότητα τις εθελοντικές υπηρεσίες του στην ομοσπονδία, την οποία τίμησε, υποστήριξε, αγάπησε όσα λίγα πράγματα στη ζωή του.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της ομοσπονδίας εκφράζουν την ατέρμονη θλίψη τους για την απώλεια του Σεβαστή και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους. Ο Βασίλης Σεβαστής θα έχει για πάντα μια θέση στην οικογένεια του ελληνικού στίβου».

Αυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Ποιoς ήταν ο Βασίλης Σεβαστής

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1949 στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Κάλυμνο) και από μικρός (1967) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής του Πανιωνίου) χάρη στο μεγάλο του ύψος (1,92 μ.) και τα φυσικά του προσόντα. Υπήρξε μάλιστα από τους κορυφαίους αθλητές των δεκαετιών ’60 και ’70. Το 1971 κατέκτησε στο δέκαθλο το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στη Σμύρνη και ένα χρόνο αργότερα πρόσθεσε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του, αυτή του χάλκινου μετάλλιου στο δέκαθλο στους Βαλκανικούς Αγώνες.

Επί 15 έτη ηγήθηκε του ελληνικού αθλητισμού υπηρετώντας ως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (αργότερα Γεν. Γραμματέας), ενώ κατά καιρούς θήτευσε και σε άλλες διοικητικές θέσεις.

Από το 1997 έως και το 2011 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ενώ από το 2011 και εντεύθεν Γενικός Γραμματέας της αρχαιότερης Ομοσπονδίας στη χώρα μας. Ο Βασίλης Σεβαστής εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ήταν επίσης στέλεχος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα.

Συλλυπητήρια μηνύματα:

 

Νομαρχιακή Επιτροπή βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Νομαρχιακή Επιτροπή νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος αθλητής και μαχητής στη ζωή, Βασίλης Σεβαστής

 

 

 

 

Λύπη σκόρπισε στον χώρο του αθλητισμού, η απώλεια του Βασίλη Σεβαστή. Γεννημένος στην Αθήνα, μεγαλωμένος όμως στην Κάλυμνο, ο Βασίλης Σεβαστής ήταν για μας τους Δωδεκανήσιους, ένας δικός μας άνθρωπος. Σπουδαίος αθλητής στο δέκαθλο, με επιτυχίες σε Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες, έμεινε στη μνήμη μας και για τους αγώνες του ως παράγοντας του αθλητισμού, για την ανάπτυξη και προβολή του ΣΕΓΑΣ.

Αμέτρητοι οι αγώνες του για την Ελληνική Νεολαία. Αμέτρητοι οι αγώνες του για Δημοκρατικό Αθλητισμό.

Δεκατέσσερα χρόνια στο τιμόνι του  ΣΕΓΑΣ ως πρόεδρος και κατόπιν ως Γενικός Γραμματέας, η παρουσία του συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία του Κλασσικού Αθλητισμού και με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σύγχρονου Ελληνικού Αθλητισμού.

Υποψήφιος βουλευτής με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ το 2004, ήταν ο τρόπος του να δείξει την αγάπη του στο νησί της Καλύμνου, που πάντα είχε στην καρδιά του.

Οι Νομαρχιακές επιτροπές Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

 

      ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

βορείου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ          νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ

Ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή, με αφήνει συντετριμμένο. Είναι η συντριβή που αισθάνεται ο καθένας μας για ένα τόσο άδικο θάνατο. Ένα παλικάρι, ένας ιδεαλιστής, ο Βασίλης δεν ήταν απλώς ένας πρωταθλητής του στίβου. Κυρίως ήταν ένας πρωταθλητής στους αγώνες για το δίκαιο, για την ισότητα, για ένα καλύτερο κόσμο. Διέπρεψε και διακρίθηκε παντού. Τόσο ως αθλητής στο δέκαθλο, όσο και ως πρωτοπόρος στα κοινά. Ο ΣΕΓΑΣ υπο την προεδρία του, έζησε τις πιο υγιείς και ένδοξες στιγμές του. Πάντα ταπεινός, πάντα ακριβοδίκαιος, πάντα κοντά στον άνθρωπο.

Υπήρξαμε συνυποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ, συναθλητές, σύντροφοι και φίλοι. Η αγάπη του για τα νησιά μας, ήτανε διαρκής και έντονη. Ιδιαιτέρως το πάθος του για την αγαπημένη του Κάλυμνο. Τα αθλητικά έργα που έγιναν στα νησιά μας με τη συμβολή του, αναδεικνύουν τον έρωτα του για τα Δωδεκάνησα. Βασίλη, θα μας λείψεις. Ας είναι και θα είναι, αιωνία η μνήμη σου. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:Νομαρχιακή  Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου

 

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου αποχαιρετά με συγκίνηση τον Βασίλη Σεβαστή, επί σειρά ετών Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ και ακούραστο εργάτη του ελληνικού αθλητισμού.

Η απώλεια του σπουδαίου παράγοντα και αθλητή, ο οποίος διατηρούσε άρρηκτους δεσμούς με τα Δωδεκάνησα, ως άνθρωπος που ανδρώθηκε στη Ρόδο και στην Κάλυμνο, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, μαζί όμως με ένα λαμπρό παράδειγμα ανιδιοτελούς και πολύπλευρης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Διαβιβάζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Το Δ.Σ  της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων
εκφράζει την συντριβή  και  την απέραντη θλίψη του για τον απρόσμενο θάνατο του Βασίλη Σεβαστή, του ανθρώπoυ που συνετέλεσε στην άνοιξη του Ελληνικού στίβου και στις μεγάλες διακρίσεις.
Τα συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του.
Βασίλη σε ευχαριστούμε για την μακροχρόνια  προσφορά σου, θα είσαι το παράδειγμα μας  δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ