Ποδηλατικός Όμιλος Κω: Ανασκόπηση- απολογισμός συλλόγου

1
592
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2021
Ο σύλλογος το δύσκολο έτος που διανύσαμε, κατέλαβε την 23η θέση σε πανελλήνιο επίπεδο ανάμεσα σε 90 σωματεία. Η καλύτερη θέση του συλλόγου στην ιστορία του πάνω από ιστορικά ποδηλατικά σωματεία. Η θέση αυτή είναι αποτέλεσμα αθλητικών επιδόσεων, διοργανώσεων και συνεργασιών. Ρόλο είχαν οι προπονητές, οι αθλητές, στελέχη και εθελοντές, φορείς και επιχειρηματίες του νησιού και πάνω απ’ όλα η αγάπη για το άθλημα και το νησί μας.
Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε να χτίζουμε τις βάσεις στο νησί του ποδηλάτου για την ανάπτυξη του.
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο σύλλογος εν μέσω δυσχερειών και λοκντάουν διοργάνωσε σχεδόν στο σύνολο όλους τους αγώνες (8 αγώνες) που είχε προκηρύξει, με ακύρωση του διασυλλογικού αγώνα χρονομέτρησης & δεξιοτεχνιών της Μαρίνας Κω και του Τριάθλου της Κεφάλου. Διοργανώσαμε με συνέπεια και όσο το δυνατόν καλύτερα τους παρακάτω αγώνες:
9/2/2020 Ορεινό ομαδικό δίαθλο (όπεν).
18-19/7/2020 Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου Μίνι -Παμπαίδων(πρωτάθλημα).
5/9/2020 Brevet Giro Di Coo 200k (υπεραποστάσεων).
10-11/10/2020 Kos ITT & Road Race (διήμεροι διασυλλογικοί).
31/10-1/11/2020 Kos XCO & XCC Race (διήμεροι διασυλλογικοί).
Είναι εμφανής η συμμετοχή επιχειρηματιών του νησιού για την σωστή και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων καθώς και εθελοντών, στελεχών του συλλόγου και μη, δίνοντας τον χαρακτήρα και την ανάπτυξη που αρμόζει στο νησί του ποδηλάτου που μέσα σε τρία χρόνια από την στιγμή που βγήκε στο προσκήνιο ο σύλλογος με διεθνείς αγώνες, αριθμεί τρεις συλλόγους και πάνω από 100 ενεργούς αθλητές. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η επιτυχία ενός αγώνα διεθνή ή τοπικού, όπεν ή διασυλλογικού εξαρτάται από το σύνολο των συμμετεχόντων στην διοργάνωση και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κοντά μας άτομα με διάθεση και μεράκι για την ποδηλασία προσφέροντας τα μέγιστα στην διοργάνωση των αγώνων. Ευχαριστούμε για την έμπρακτη υποστήριξη:
• Τον ΔΟΠΑΒΣ και τα στελέχη του με την άψογη και συνεχή συνεργασία.
• Την Ελληνική Αστυνομία συνεχώς στο πλευρό των διοργανωτών για την ασφάλεια των αγώνων.
• Την Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας Δωδεκανήσου για την συνεργασία στις διοργανώσεις.
• Την Σβύνου Ντίνα, πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων
Τους επιχειρηματίες:
• Σερνικό Στράτο- Sernikos Bikes, ποδήλατα.
• Αφοι Σταμόγλου- Σταμόγλου Εμμ & Υιοί ΟΕ- ποδήλατα.
• Κακίβελη Κοσμά-Best Bikes- ποδήλατα.
• Πολίτη Νεκτάριο- Ponero Bikes- ποδήλατα.
• Μπίλλη Αντώνη- Escape rentals- ποδήλατα.
• Φεσσάρα Μανώλη – Μότο Φεσσάρας- ποδήλατα.
• Σταματάκη Θάνο-εμπόριο, γαλακτοκομικά είδη.
• Καναβάκη Μανώλη – Cosmos rent a car.
• Γιάννου Παναγιώτη- Τυροκομικά Γιάννου.
• Κορκή Μιχάλη- Κρι Κρι παγωτά.
• Σκευοφύλακα Σακελλάρη- Skevofilax Winery.
• Λάντζιο Βαλάση- pizza con.
• Διψελλά Σταμάτη- The Qyp.
• Γιαουρδήμο Βασίλη- Active & Healthy
• Attica Group- Blue Star Ferries
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2020
Με μία ματιά στις αγωνιστικές επιδόσεις σε πανελλήνιο επίπεδο των αθλητών μπορούμε να ξεχωρίσουμε, θέλοντας και μη, τις διακρίσεις απο τα Μίνι μικρά κορίτσια (2010) την Αλευράκη Αγγελική 2η στον δρόμο και 9η στο ΜΤΒ, πανελλαδικά, την Ντρίτση Χριστίνα 4η στο δρόμο και 7η στο ΜΤΒ. Την Κουζούκα Ευδοξία 7η στον δρόμο και 19η στο ΜΤΒ. Στα μίνι μεγάλα αγόρια ο Αλευράκης Ιωαννης 12ος στον δρόμο και στο ΜΤΒ, ο Χόνδρος Νικόλαος 18ος στον δρόμο και 20ος στο ΜΤΒ.
Έχουμε λιγότερους αγώνες στο ΜΤΒ στα Δωδεκάνησα, γι’ αυτό και οι ανάλογες κατατάξεις των αθλητών.
Στους Παμπαίδες ο Καρνέζος Ανδρέας 3ος στον δρόμο και 20ος στο ΜΤΒ. Και στους Παίδες ο Καλλερές Μιχάλης με την είσοδο του στην αγωνιστική ποδηλασία επέδειξε όρεξη, διάθεση και συνέπεια στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία. Στην αντίστοιχη κατηγορία των κορασίδων η Αμπουμπάκρ Νάντια αν και αγωνίστηκε δεν βαθμολογήθηκε εξαιτίας των λιγοστών συμμετοχών των Κορασίδων σε κάθε αγώνα και την απουσία της από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, λόγω πρότερου τραυματισμού. Αναμένουμε και από τους δύο καλές εμφανίσεις φέτος, καθώς και την συμμετοχή του Καλλερέ στο πρωτάθλημα δρόμου ΑΜΕΑ.
Στους Άνδρες ο Κυπριάδης Γιώργος, αθλητής μας από Ρόδο, κατέλαβε την 37η θέση χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή σε αγώνες και ο Χατζηδημήτρης Δημήτρης στους Μάστερς Β την 29η θέση με ιδιαίτερη επίδοση την 1η θέση στο Τοπικό Πρωτάθλημα Μάστερς , στην Ρόδο. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις επιτυχίες των μικρών αθλητών στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά δεν είναι ο σκοπός μας η ανάδειξη πρωταθλητών στα Μίνι, αλλά η σωστή προετοιμασία τους για τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Παρ΄ όλα αυτά η Ντρίτση Χριστίνα, η Αλευράκη Αγγελική και ο Καρνέζος Ανδρέας σάρωσαν φέτος κυρίως με τις επιδόσεις τους και την αγωνιστική διάθεση που επέδειξαν.
Η επόμενη χρονιά μας βρίσκει χωρίς την ομάδα των Ζέπελιν που μετακόμισε στον Φιλίνο, καλή συνέχεια ευχόμαστε. Και με την ίδρυση του Κωακού ΟΠ τα «Αλευράκια» Αλευράκη Αγγελικη, Αλευράκης Ιωαννης, Ντρίτση Χριστίνα, Χόνδρος Νικόλαος, Χατζηδημήτρης Δημήτρης και υιός θα αγωνιστούν με τον νεοσύστατο σύλλογο με τον προπονητή τους Αλευράκη Γιώργο. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται με την ίδια διάθεση και με υγεία πάντα. Ευχαριστούμε τον Αλευράκη Γεώργιο για την επιμέλεια των παιδιών και την μεταξύ μας συνεργασία που ήδη έχει αποδώσει αποτελέσματα και μπορούμε να μιλάμε για σταθερή ανάπτυξη της ποδηλασίας στο νησί με υψηλές προδιαγραφές σε όλους τους τομείς, όπως ακριβώς επιθυμούμε όλοι μας.
Παραθέτουμε τα στατιστικά παρακάτω και θα επανέλθουμε με την ανασκόπηση των εκδηλώσεων του συλλόγου μας και τους στόχους του 2021.
ΑΝΔΡΕΣ- ΔΡΌΜΟΣ
37.ΚΥΠΡΙΑΔΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
64 ΤΣΙΦΤΣΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
65 ΤΣΩΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
127.ΜΠΑΡΑΧΑΝΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
128.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΙΔΕΣ – ΔΡΟΜΟΣ
69.ΚΑΛΛΕΡΕΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ -ΔΡΌΜΟΣ
3.ΚΑΡΝΕΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
46.ΦΕΣΣΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
127.ΚΟΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΣΤΕΡΣ Β-ΔΡΌΜΟΣ
29.ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
50.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ
ΜΑΣΤΕΡΣ Γ-ΔΡΌΜΟΣ
47.ΠΑΡΑΣΛΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
57.ΚΟΤΖΑΤΑΠΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ -ΔΡΌΜΟΣ
12.ΑΛΕΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
20.ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
83.ΚΟΥΖΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
97.ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΚΤΩΡΑΣ
139.ΜΑΜΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ
37.ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ – ΔΡΟΜΟΣ
70. ΠΡΕΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
83.ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΕΡΜΗΣ
103.ΜΠΙΡΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ -ΔΡΌΜΟΣ
2.ΑΛΕΥΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
4.ΝΤΡΙΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
7.ΚΟΥΖΟΥΚΑ ΕΥΔΟΞΙΑ
31.ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΊΝΑ
ΑΝΔΡΕΣ -ΜΤΒ
39.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
47.ΤΣΙΦΤΣΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
73.ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ
74.ΤΣΩΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
84.ΜΠΑΡΑΧΑΝΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
85.ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ -ΜΤΒ
12.ΑΛΕΥΡΑΚΗΣ ΙΩΆΝΝΗΣ
18.ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
68.ΚΟΥΖΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
162.ΜΑΜΜΗΣ ΙΩΆΝΝΗΣ
183.ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΚΤΩΡΑΣ
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΜΤΒ
47.ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ -ΜΤΒ
103.ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΡΜΗΣ
126.ΠΡΕΖΑΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
129.ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΜΤΒ
7.ΝΤΡΙΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
9.ΑΛΕΥΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
19.ΚΟΥΖΟΥΚΑ ΕΥΔΟΞΙΑ
45.ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΙΔΕΣ – ΜΤΒ
46.ΚΑΛΛΕΡΕΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΜΤΒ
20.ΚΑΡΝΕΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
58.ΦΕΣΣΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
153.ΚΟΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την προπονητική ομάδα του συλλόγου μας τον προπονητή μας Πολίτη Νεκτάριο (προπονητής ΓΓΑ), τον Κλήμεντο Ανδρέα (βοηθός προπονητή) για την αγάπη για τα παιδιά και το άθλημα και τα αποτελέσματα που έχουμε στο πρόγραμμα του συλλόγου.
Φέτος η προπονητική ομάδα έχει ενισχυθεί από τον
Μπίλλη Στράτο – προπονητής ενδυνάμωσης (ΤΕΦΑΑ)
Δούβα Γεώργιο (αθλητής υπεραποστάσεων-τριαθλητής)
Θέλουμε να χτίσουμε ένα σύλλογο με σωστά προπονημένους αθλητές και να μεγαλώσουμε την οικογένεια του συλλόγου με αγάπη και μεράκι για το άθλημα.
ΣΤΟΧΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο σύλλογος μας στοχεύει στην καθιέρωση εθνικών και καταξιωμένων διεθνών αγώνων, την δημιουργία ολοκληρωμένης ακαδημίας ποδηλασίας στο νησί και την ανάδειξη και ανάπτυξη του αθλήματος. Ταυτόχρονα ενσωματώνουμε παράλληλα αθλήματα που αποσκοπούν στην διάδοσή τους και στον μαζικό αθλητισμό που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ στην εποχή μας. Γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε το τμήμα ENDURO/DOWNHILL με υπεύθυνο τον Γρηγοριάδη Γεώργιο και προσθέσαμε έναν αγώνα ENDURO στο καλεντάρι της ΕΟΠ. Θα στηρίξουμε την ανάδειξη των ορεινών διαδρομών, μονοπατιών και την ολοκληρωμένη σήμανση και συντήρηση τους. Επίσης εντάξαμε τους ΚΩΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ στον σύλλογο με υπεύθυνο τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με αντικείμενο το ορεινό τρέξιμο και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, με σκοπό την υποστήριξη και διάδοση του αθλήματος.
Επίσης κάνουμε ενέργειες για την δημιουργία τμήματος ΤΡΙΑΘΛΟΥ για τον ίδιο σκοπό.
Είναι επιτακτική η συνεργασία φορέων, συλλόγων και φίλων του αθλήματος και τα αποτελέσματα είναι ορατά.
Εκ του συλλόγου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ