Στράτος Μπίλλης στο Proto sports 91,5: Στα άμεσα σχέδια η δημιουργία μιας νέας ομάδας στο χώρο του βόλλεϋ

0
806

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Στέργος Χατζηστέργος

Proto sports 91,5 Καλεσμένος ο καθηγητής φυσικής αγωγής  Στράτος  Μπίλης

 Καλεσμένος  της εκπομπής Proto sports 91,5  ήταν ο  καθηγητής φυσικής αγωγής κύριος Στράτος Μπίλλης και αντιπρόεδρος του συλλόγου Γυμναστών Κω.

Αναφέρθηκε στο βόλεϊ και την εικοσαετή πορεία του στο άθλημα, λέγοντας  ότι γενικότερα το επίπεδο στη Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά υψηλό ακόμα και στις χαμηλές θετικές κατηγορίες σε σχέση με το δωδεκανησιακό βόλεϊ το οποίο έχει πολύ λίγες ομάδες και πολύ λιγότερο ανταγωνισμό. Έχει δουλέψει στον Άρη στον Ηρακλή στον αετό Θεσσαλονίκης του Παναθλητικός  Συκεών και για ένα διάστημα πέρασε από το δήμο Αμπελοκήπων στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Στα άμεσα σχέδιά του  και εφόσον υπάρξουν οι προδιαγραφές θα ήταν η δημιουργία μιας νέας ομάδας στο χώρο του βόλλεϋ!

 Επίσης πιστεύει ότι έχει την εμπειρία μετά από τόσα χρόνια να βοηθήσει  ώστε να ανέβει περισσότερο το βόλεϊ στην περιοχή μας!

Για το  personal training! θεωρεί  ότι είναι η μάστιγα του χώρου του  και θα πρέπει τα παιδιά που ασχολούνται με αυτό να μην θεωρούν ότι παίρνοντας μία πιστοποίηση ότι έχουν γνώση ίδια με εκείνη των αποφοίτων τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού! Είπε επίσης ότι «όταν εγώ κάνω έξι χρόνια για να πάρω πτυχίο και μεταπτυχιακό θεωρώ τον εαυτό μου βλάκα όταν πάνε κάποια παιδιά και πληρώνουν για να πάρουν σε 15 μέρες πιστοποίηση! είναι τεράστιο λάθος να εξισώνουμε την πιστοποίηση των 15 ημερών με το πτυχίο των τεσσάρων χρονών!
Το να εισαχθεις και να τελειώσεις το τμήμα φυσικής αγωγής δεν είναι καθόλου εύκολο αντιθέτως είναι πολύ επίπονο! δεν θα ξεχάσω όταν θα έπρεπε να βγάλω το δικό μου πρόγραμμα ενόργανης γυμναστικής και να το παρουσιάσω οποίος δεν γνώριζε και δεν είχε πρόγραμμα αποτυγχανε! Δίνω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε ότι σε όλα τα αθλήματα είχαμε πρακτικό και θεωρητικό μέρος μαζί με μαθήματα όπως η ανατομία η βιοχημεία η βιολογία και η φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος!».
Για την δημιουργία των ακαδημιών, η άποψη του είναι ότι θα πρέπει περισσότερες ομάδες πάνω στο νησί να δουλέψουν περισσότερο πάνω στον τομέα των ακαδημιών και να οργανώσουν τις ακαδημίες τους όσο δυνατόν περισσότερο για να στηριχθούν αύριο-μεθαύριο τα αγωνιστικά τμήματα τους! Είχαμε παραδείγματα από ομάδες τα προηγούμενα χρόνια που συμμετείχαν σε εθνικές κατηγορίες όπως για παράδειγμα ο Ιπποκράτης στο μπάσκετ και όποιος στηριζόταν αποκλειστικά σε αθλητές οι οποίοι δεν ήταν από το νησί δηλαδή δεν ήταν γηγενής! θα πρέπει λοιπόν να σκύψουν όλοι οι παράγοντες πάνω στις ακαδημίες τους και να δημιουργήσουν περισσότερους αθλητές που να μπορούν να στελεχώσουν αύριο-μεθαύριο τις ανδρικές και τις γυναικείες ομάδες αντίστοιχα!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ