Lockdown στον αθλητισμό: Ποιες αθλητικές δραστηριότητες αναστέλλονται, τι μένει ανοιχτό

0
1641

Λουκέτο (και) στον αθλητισμό μπαίνει από την κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ethnos.gr, αναστέλλονται όλες οι ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους για έναν μήνα πέραν του επαγγελματικού αθλητισμού, της ατομικής άθλησης και όσων βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα συνεχιστούν απρόσκοπτα τα πρωταθλήματα της Super League, της Basket League και της Volley League.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του τόνισε ότι «αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής απ’ το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα όπως και κλειστά γυμναστήρια». Επί της ουσίας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και μέχρι να ανακοινώσει την τελική δέσμη μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και δημοσιευτεί η σχετική ΚΥΑ το πρωί της Κυριακής 1η Νοεμβρίου (μέχρι τότε ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες διαφοροποιήσεις), εξαιρούνται από το lockdown στον αθλητισμό τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Super League, της Basket League και της Volley League, διότι αφενός τηρούν αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ με τακτικά τεστ για τον κορονοϊό στους αθλητές και στο προσωπικό που σχετίζεται με τις ομάδες, αφετέρου υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης των επαφών σε περίπτωση κρούσματος.

Παράλληλα, εξαιρείται από το λουκέτο η ατομική άθληση σε ανοιχτούς χώρους και η εκγύμναση όσων αθλητών βρίσκονται σε ολυμπιακή προετοιμασία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ