31οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου «Μυτιλήνη 2019» – Η αποστολή της Κω μετά τη Χίο βρέθηκε σε… επιχείρηση έρευνας & διάσωσης αναποδογυρισμένου σκάφους

1
988

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 31 ους ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ «ΜΥΤΙΛΉΝΗ 2019 »

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Στέργος Χατζηστέργος

Μετά την αναχώρηση του πλοίου μας του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ από το λιμάνι της Χίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έγινε ενημέρωση των επιβατών από τον καπετάνιο του πλοίου ότι θα γίνει αλλαγή της πορείας μας για λόγους έρευνας και διάσωσης ανθρώπων των οποίων το σκάφος βυθίστηκε.

Δυστυχώς όταν φθάσαμε στο σημείο που υπήρχε το αναποδογυρισμενο φουσκωτό σκάφος, όλοι οι επιβάτες και φυσικά οι αθλητικές αποστολές γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη τραγωδίας που συντελείται στα νερά του Αιγαίου.

Σκάφη του Ελληνικού λιμενικού καθώς και ελικόπτερα πραγματοποιουσαν έρευνα σε μεγάλη έκταση επί του σημείου. Μαζί και το πλοίο μας το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ

Δυστυχώς από τα πρώτα λεπτά της άφιξης μας δεν φαινόταν κανένα ίχνος ανθρώπων μέσα στα ήρεμα νερά.

Όλοι οι επιβάτες παρακολουθουσαν με έκδηλη την αγωνία στο πρόσωπο τους τις συνεχείς προσπάθειες των διασωστων.

Συγχαρητήρια στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ. Τιμούν τον Έλληνα Ναυτικό την Ελληνική Ναυτιλία! !

Η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχωρίζουν για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο.

Στην συνέχεια μας ενημέρωσε ο καπετάνιος ότι το πλοίο μας απαλλαχθηκε από την διαδικασία της έρευνας και διάσωσης και πήρε πορεία προς το νησί της Μυτιλήνης.

31οι Αιγαιοπελαγιτικοι Αγώνες Στίβου «Μυτιλήνη 2019 »

Ξεκινούν αύριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη Μυτιλήνη.

Οι διοργανωτές έχουν προετοιμάσει το Στάδιο προκειμένου να φιλοξενήσει όλα τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν και στα οποία θα λάβουν μέρος πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες από 40 αθλητικά σωματεία από όλο το Αιγαίο.

Η Κως συμμετέχει με δύο σωματεία τον ΓΣ ΕΥΔΑΜΟΣ ΚΩ και τον ΓΣ ΙΠΠΟΚΡΆΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ.

Οι Αιγαιοπελαγιτικοι αγώνες στίβου είναι ένας θεσμός μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού στην οποία η αθλητιωσα νεολαία των Αιγαιοπελαγιτικων νησιών συναντάται προκειμένου να γίνει η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ όλων των σωματείων.

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΦΗ και μέλος του κεντρικού ΣΕΓΑΣ κύριος Αντωνακακης Παναγιώτης και Γενικός Αρχηγός του ΓΣ ΕΥΔΑΜΟΣ ΚΩ κύριος Καλσατης Χρήστος αναφέρονται στην σημασία των αγώνων για την ανάπτυξη και προαγωγή του κλασικού αθλητισμού.

Οι Αιγαιοπελαγιτικοι αγώνες στίβου είναι ένας θεσμός μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού στην οποία η αθλητιωσσα νεολαία των Αιγαιοπελαγιτικων νησιών συναντάται προκειμένου να γίνει η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ όλων των σωματείων.

Τραγωδία στις Οινούσσες: Πέντε παιδιά μεταξύ των νεκρών

Πέντε μικρά παιδιά, ανάμεσα τους ένα βρέφος, καθώς και δύο γυναίκες, είναι ο τραγικός απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την χώρα.

 

Η τραγωδία συνέβη το πρωί της Παρασκευής, όταν ανατράπηκε η λέμβος τους, με την οποία είχαν ξεκινήσει από τουρκικά παράλια, μαζί με ακόμη 12 άτομα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, με πρώτη στάση σε κάποιο ελληνικό νησί.

 

Πρώτα, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, ένα τετράχρονο παιδί και ένα βρέφος.

 

Μετά από έρευνες, δύτης ανακάλυψε χωρίς τις αισθήσεις τους δύο γυναίκες και άλλα τρία παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στην αναποδογυρισμένη λέμβο.

 

Ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο βόρεια των Οινουσσών κλείνει – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του alithia.gr -με 3 παιδιά νεκρά (ανάμεσά τους κι ένα βρέφος) και 4 ενήλικες, σύνολο δηλαδή 7 νεκροί, ενώ 12 διασωθέντες μεταφέρθηκαν από τις 12.15 το μεσημέρι στο Λιμεναρχείο Χίου, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος διακινητής.

 

Αμέσως μετά την ειδοποίηση των Αρχών, στήθηκε επιχείρηση έρευνας/διάσωσης μ σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex.

 

Διασώθηκαν συνολικά 12 άτομα: πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Μεταξύ αυτών, φέρεται να είναι και ο διακινητής των προσφύγων.

 

Οικογένειες Τούρκων πολιτών στο πολύνεκρο ναυάγιο

 

Νέα στοιχεία για το ναυάγιο στις Οινούσσες δίνουν διαφορετική τροπή στην τραγωδία. Στη βάρκα που ανετράπη επέβαιναν πολίτες Τουρκίας που ζητούν πολιτικό άσυλο. όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας, Γιώργος Σκορδίλης,

 

«Ξεκίνησαν νύχτα από την Τουρκία, μετά τα μεσάνυχτα με ένα μικρό, εξάμετρο φουσκωτό. Ήταν εύκολο να ανατραπεί», εξηγεί ο κ. Σκορδίλης και προσθέτει πως «στη βάρκα επέβαιναν 19 άτομα, εκ των οποίων 7 ανασύρθηκαν νεκρά και οι υπόλοιποι 12 μεταφέρθηκαν στη Χίο».

 

Πηγή: ant1news.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχαριστούμε κύριε Στέργο για ότι κάνεις για τα παιδιά μας και Επίσης σ’ευχαριστούμε Γιατί χάρη σε σένα μπορούμε να έχουμε κάποιες εικόνες απ τα παιδιά μας μιας και δεν μπορούμε να είμαστε και εμείς κοντά τους
    Ευχαριστούμε!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ