Κι όμως, πρέπει να δώσουν τα χέρια ο Γιώργος με τον Θεοδόση & η Ιωάννα με τον Θεοδόση

20
1852

Κι όμως, πρέπει να δώσουν τα χέρια ο Γιώργος με τον Θεοδόση & η Ιωάννα με τον Θεοδόση

Ήταν αναμενόμενο να εξελιχθεί σε «φιάσκο» -όπως ακριβώς το είχε προβλέψει ο Μηνάς Χατζηαντωνίου την ημέρα ανακοίνωσης της συνεργασίας της ΠΑΝΔΗΜΑ με το Όραμα + Δράση- η διαδικασία διαλόγου.

Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο βασικότερος είναι η απογοήτευση και η έλλειψη εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος προς όλους τους πολλά υποσχόμενους υποψηφίους.

Όπως και να ‘χει, το ότι κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι ο Γιώργος Κυρίτσης και η Ιωάννα Ρούφα, αντάλλαξαν χειραψία* και ανέχθηκαν τη σκληρή κριτική ο ένας του άλλου (πριν από μερικούς μήνες έμοιαζε σχεδόν αδιανόητο…) καταγράφεται στα θετικά για την επόμενη μέρα.

Αντιθέτως, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το ίδιο μεταξύ Θεοδόση Νικηταρά και Γιώργου Κυρίτση ή μεταξύ Ιωάννας Ρούφα και Θεοδόση Νικηταρά (σε οποιαδήποτε δημόσια συνάντηση) συγκαταλέγεται στα αρνητικά.

Όποιος κι αν εκλεγεί Δήμαρχος από τους τρεις δεν θα μπορέσει να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του χωρίς συνεργασία. Και η όποια απόσταση ή αδυναμία συνύπαρξης θα σταθεί εμπόδιο στην επόμενη μέρα.

Από αυτή την άποψη, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις Κοινότητες να αποφασιστούν και να συγκεκριμενοποιηθούν τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους.

Απ’ όσο θυμόμαστε και ο Θεοδόσης Νικηταράς, παρότι εξέφρασε την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη μορφή διαλόγου ανά Δημοτική Κοινότητα, ήταν ανοιχτός εξαρχής στον τηλεοπτικό διάλογο (ντιμπέιτ).

Επομένως, θα πρέπει να οριστούν οι σχετικές ημερομηνίες και όλα τα διαδικαστικά δίνοντας παράλληλα με τα ερωτήματα των δημοσιογράφων τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής υποβολής ερωτημάτων και από πολίτες.

Θεωρούμε ότι αν ο διάλογος αυτός, ανά Δημοτική Κοινότητα, γινόταν μέσω Δημοτικής τηλεόρασης με απευθείας υποβολή ερωτημάτων μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου θα υπήρχε μεγαλύτερη και αυθόρμητη συμμετοχή πολιτών.

Οπότε, καλό θα ήταν να γίνουν δύο ντιμπέιτ, το ένα με δημοσιογράφους, με αυστηρές διαδικασίες, όπως έγινε και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις και το δεύτερο με ηλεκτρονικές ή τηλεφωνικές ερωτήσεις πολιτών (τις οποίες θα λαμβάνουν και θα μεταδίδουν φυσικά δημοσιογράφοι κάνοντας και τη σχετική επεξεργασία ώστε να μην είναι επαναλαμβανόμενες ή ήδη απαντημένες κλπ).

Τα μυστικά μίας χειραψίας*

Η χειραψία είναι ένα έθιμο το οποίο χρονολογείται εδώ και 2000 χρόνια. Το βλέπουμε αποτυπωμένο και σε αρχαία αγγεία. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως οι ασθένειες σχετίζονταν με τις δυσαναλογίες των χυμών του σώματος. Στις δυτικές κοινωνίες προτιμάται μια δυνατή χεραψία που δείχνει αποφασιστικότητα, ενώ στον ανατολικό πολιτισμό προτιμάται μια χαλαρή χειραψία, η οποία είναι δείγμα ότι αποφεύγεται η εντύπωση της «κυριαρχικότητας».Ο εχθρός όταν έτεινε το δεξί χέρι στον ξένο ήθελε πιθανότατα να του δείξει ότι δεν κρατάει όπλα. Σε νευρολογικό επίπεδο η χειραψία βοηθάει στην έκλυση της οξυτοκίνης στον εγκέφαλο. Η ορμόνη αυτή είναι υπεύθυνη για τα ευχάριστα συναισθήματα, που ευνοούν την αρμονία και τη φιλική διάθεση.Σε μελέτη με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως όσο πιο αδύναμη ήταν η χειραψία τους τόσο πιθανότερο ήταν να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό μέσα στα τέσσερα χρόνια που τους παρακολουθούσαν.

Οι αρχαίοι έλληνες  , δεν είχαν διανοηθεί πως θα μπορούσε να υπάρχει σχέση ανάμεσα στη χειραψία και στη μετάδοση ασθενειών.Κι όμως , μια χειραψία μπορεί όμως να είναι και ένας τρόπος μετάδοσης βακτηριδίων που προκαλούν συνάχι, γρίπη αλλά και πληθώρα ασθενειών.Ένας σίγουρος τρόπος να αποφεύγεται η μετάδοση των βακτηριδίων είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι. Όμως πολλοί άνθρωποι δεν το εφαρμόζουν. Μια έρευνα έδειξε πως μόλις το ένα τρίτο των ανδρών που επισκέπτεται δημόσιες τουαλέτες πλένει μετά τα χέρια του.Ο  Μπιλ Γκέιτς ή ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κάνουν ποτέ χειραψίες διότι φοβούνται τη μετάδοση ασθενειών. Θα μπορούσαν βέβαια να έχουν μαζί τους αντιβακτηριδιακά, αλλά ίσως τους χαρακτήριζαν υπερβολικούς.Η χειραψία μεταδίδει περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη μορφή επαφής χεριού με χέρι, ενώ τα λιγότερα μεταδίδει ο χαιρετισμός γροθιάς με γροθιά.Ειδικά,όταν υπάρχει επιδημία γρίπης, , η χειραψία είναι κάτι που πρέπει να σκέφτεται κανείς δύο φορές πριν το κάνει.

ΠΗΓΗ: premium.paratiritis.gr

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυριε Κιαρη μια χειραψία απου συνοδευεται από την εκφραση ΙΔΟΥ Η ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ και μάλιστα από το στόμα της Ιωαννας Ρουφα εμενα προσωπικα με απογοητευει.Ολο πια στο νησι το γνωριζουν πως η Ιωαννα και ο Κυριτσης τα εχουν βρεί.Τα εχουν βρει ακόμη και με εκεινο το στημενο πρωτοσελιδο του Βηματος….ΟΙ ΑΔΕΙΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ.
  Μιλαμε για στημένες παραστάσεις για θλιβερα προσωπα.

  • Τίποτε δεν έχουν βρει ακόμα νομίζω. ..
   Αυτό που θα πρέπει εμάς να μας ενδιαφέρει είναι η διακυβέρνηση της επόμενης ημέρας και πώς θα υπάρχει συνεργασία και συνέχεια κάποιων δρομολογημενων έργων που είναι σε κάποια σειρά. ..
   Είναι απαραίτητος ένας φορέας Τουρισμού που έπρεπε να γίνει πρίν από πολλά χρόνια με ανθρώπους ειδικούς χωρίς να αλλάζουν κάθε τετραετία η πενταετία. .
   Χωρίς συνεργασία δεν υπάρχει αύριο
   Δεν είναι δυνατόν ο κάθε ένας που βγαίνει
   να μηδενίζει το έργο των προηγούμενων. .

  • H MONH KΑΘΑΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΤΣΙΠΑ;

 2. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΜΕΤΆ ΟΙ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ. Ο ΛΑΌΣ ΘΈΛΕΙ ΛΎΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ ΈΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΔΟΠΟΙΊΑ ΛΙΜΆΝΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΊ. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΌ ΠΡΩΤΟΓΕΝΉ ΤΟΜΕΑ. ΑΛΛΆ ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΟΛΑ ΘΈΛΕΙ ΈΝΑΝ ΕΝΩΤΙΚΌ ΔΉΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΈΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΌΧΙ ΑΛΑΖΌΝΑ ΕΙΡΩΝΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΌ ΚΑΙ ΜΟΝΊΜΩΣ ΑΠΟΝΤΑ.

 3. κ. Κιάρη από τη μια λέτε φιασκο τις διαδικασίες διαλόγου από την άλλη λέτε πόσο σημαντικό ήταν ότι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι. Το ότι δεν θα πήγαινε πολύς κόσμος ήταν αναμενόμενο αφού οι πολίτες της Κω έχουν γυρίσει τις πλάτες τους όχι μόνο στους 3-4 υποψηφίους αλλά σε όλο το πολιτικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι και εδώ στα σχόλια επαναλαμβάνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι και 10 άτομα αφήνουν 500 σχόλια. Είναι αυτοί που είναι προσωπικά εμπλεγμένοι.
  Από την άλλη όμως βλέπουμε μια διαδικασία, που παρά την μικρή προσέλευση, γίνεται για πρώτη φορά στην Κω και καλώς γίνεται. Γίνεται όπως την συμφώνησαν οι επικεφαλής που ασχολήθηκαν και δεν έχουμε μέχρι στιγμής κανένα παρατράγουδο, ούτε είδα τον Κυρίτση να προσπαθεί να τις μετατρέχει σε προσωπικό σόου όπως τον κατηγορούσε κάποιος…

 4. … εγώ είδα έναν να βάζει τρικλοποδιά, αυτόν που δεν πήγε. Αυτόν που έβγαλε ανακοίνωση και κατηγορούσε τον Κυρίτση ότι όταν ήταν αυτος υποψήφιος δεν πήγαινε σε ανάλογες συναντήσεις και «περιφρονούσε την κοινωνία» και τώρα σαν «εκδίκηση» περιφρονεί αυτός την κοινωνία και δεν πάει στις συναντήσεις του Κυρίτση… πως γίνεται μετά να λέει ότι η δική του η παράταξη θα είναι διαφορετική όταν κάνει τα ίδια και ακόμη ήμαστε ένα μήνα πριν τις εκλογές. Αυτή ήταν μια διαδικασία που έπρεπε να την στηρίξουν όλοι γιατί μπορεί να ξεκινούσε με λίγο κόσμο αλλά αν οι πολίτες έβλεπαν έναν υγιή διάλογο την επόμενη φορά θα ερχόντουσαν περισσότεροι και την μεθεπόμενη ακόμη περισσότεροι. Αν πήγαινε και ο Κυρίτσης έκανε σόου θα είχε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να τον κατακεραυνώσει προς όλους και να τον ξεμπροστιάσει. Τελικά δεν έκανε τίποτα….

 5. Λογικά η απόσταση μεταξύ Κυρίτση και Ρούφα είναι η μικρότερη μεταξύ των 3 υποψηφίων, οπότε η μετεκλογική συνεργασία των δύο είναι και η πιο πιθανή. Σε περίπτωση δε που η διαφορά ποσοστών είναι πολύ μεγάλη εις βάρος του Νικηταρά τον βλέπω να την κάνει και πάλι με πλάγια πηδηματάκια.

  • με τους πολιτκους αντιπαλους μπορει να συνεργαστει
   με τα πουληταρια τους αποστατες ΠΟΤΕ

 6. Είναι αλήθεια ότι ο κύριος Κιάρης ως έγκυρος δημοσιογράφος εκφράζει την λαϊκή απαίτηση της συνεννόησης. Όμως η συνεννόηση έχει συγκεκριμένους κανόνες που πρέπει να τηρούνται και είναι διαφορετική εντελώς από την συνεργασία για την οποία απαραίτητο στοιχείο είναι η ταύτιση των απόψεων. Ο κύριος Κιάρης αποδέχεται εκ των υστέρων την αποτυχία του εγχειρήματος του διαλόγου γιατί αγνόησε τον πρώτο απαράβατο κανόνα του διαλόγου που είναι ο αλληλοσεβασμός. Τον αλληλοσεβασμό που είναι ανύπαρκτος στον χαρακτήρα του κυρίου Κυρίτση. Την απουσία του σεβασμού που οδήγησε τον κύριο Νικηταρά, αλλά και δεκάδες άλλους να εγκαταλείψουν. Και φυσικά λανθασμένα και για άλλους λόγους αποδέχτηκε τον διάλογο μόνον η κυρία Ρούφα αν και γνώριζε τα κωμικοτραγικά του αποτελέσματα σε βάρος μιας κοινωνίας που απαιτεί υψηλού επιπέδου πολιτικό διάλογο.

  • ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΥΨΗΛΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ. ΥΨΗΛΟΥ ΒΑΘΟΥΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑς ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΣ.

 7. Για πείτε μας κύριε Κιάρη σε ποια τηλεόραση να γίνει το debate;

  Στον ΔΗΡΑΣ των απολυμένων δημοσιογράφων με τους οποίους ο απερχόμενος δήμαρχος είναι στα δικαστήρια;

  Δεν χρειάζεται ούτε διάλογος, ούτε debate. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει, και τον Κυρίτση τον έχει φάει 5 χρόνια στη μάπα. Διοικεί το δήμο Κω τα 9 από τα τελευταία 13 χρόνια!!

  Καλά του ήτανε. Ας κάνουμε debate ο Θεοδόσης με την Ιωάννα και την Κική. ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝΕ.

  • ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ
   ΝΤΟΣΑΚΗ ΤΕΚΝΟΝ ΜΟΥ, ΠΑΛΙ ΧΕΣΜΕΝΤΕΝ?

 8. Κατά την γνώμη μου ο Γιώργος είναι ο εξυπνότερος από όλους . Έχει αλλάξει αυτό το νησί , διαχειρίστηκε το θέμα με τους μετανάστες καλύτερα από όλους ( οποιοσδήποτε άλλο από τους υποψήφιους δεν θα μπορούσε ).Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να κάνω επίκληση στο ήθος των αντιπάλων όλοι ξέρουμε για τι ανθρώπους μιλάμε και στο μυαλό και στην πονηριά.Ο Γιώργος είναι ικανότατος , η Ρούφα νούμερο και Ο Θεοδοσης πανπονηρος .

 9. Σιγ’α η Ιωαννα μην συνεργαστει με αυτους που της εφυγαν πρωτον και μερικοι του Θεοδοση εχουν ορκιστει να καταστρεψουν τον Κυριτση οποτε μπα δεν γινονται χειραψιες

 10. Ο θεοδοσης θα δοσει το χέρι στην κοινωνια. Στη νεολαια. Όχι στους φθαρμενους που γύρισαν την πλάτη στην κοινωνια με τον πιο αλαζονικο και εκδικητικο τροπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.