Final 4: Πρωταθλητής Εφήβων ο Κολοσσός νίκησε με 63-50 τον Ιπποκράτη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

0
1016

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ με καρδιά… ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ στέφθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τον Μιχάλη Κουρμαδιά να σηκώνει στις πλάτες του, τους »θαλασσί» στο τελευταίο πεντάλεπτο και να τους οδηγεί στη νίκη τίτλου επί του Ιπποκράτη Κω με 63-50!

ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ… «ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Κολοσσός στέφθηκε πρωταθλητής εφήβων Δωδεκανήσου, κερδίζοντας δύσκολα στον μεγάλο τελικό της Κω τον μαχητικό Ιπποκράτη με 63-50. Οι «θαλασσί» άργησαν να δείξουν τον τίτλο του φαβορί που είχαν για το φάιναλ-φορ, κι αυτό έγινε όταν ανέλαβε δράση ο κορυφαίος και πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Ποιος ήταν αυτός; Μα… φυσικά ο Μιχάλης Κουρμαδιάς! Ο 18χρονος αθλητής πήρε από το… χεράκι τον Κολοσσό και με 14 συνεχόμενους πόντους στο πιο κρίσιμο σημείο (πέτυχε και ένα δίποντο ο Γκοτζάι) μετέτρεψε το 48-45 υπέρ του Ιπποκράτη Κω σε 48-60 στο τελευταίο πεντάλεπτο. Μέχρι τότε, οι γηπεδούχοι ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ, με τον Κολοσσό να παραμένει «ζωντανός» χάρη κυρίως στην επιβλητική παρουσία του Γκοτζάι μέσα στη ρακέτα αλλά και τις βοήθειες από τους Βαρβαρέσο Φ. και Φεσάκη. Ο Κολοσσός δημιουργεί τη δική του… «δυναστεία» στο εφηβικό πρωτάθλημα και θα εκπροσωπήσει τα Δωδεκάνησα στην προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από 20 έως 24 Απριλίου στην Αθήνα. Οι «θαλασσί» πάντως δεν έπαιξαν με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες και κατά κάποιο τρόπο θύμισαν την εικόνα του ημιτελικού με την Ακαδημία Καλύμνου. Πολύ κακό πρόσωπο στο α’ ημίχρονο με ατομικές ενέργειες και ένα πολύ καλό στη συνέχεια. Οι πολλές εναλλακτικές λύσεις, ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Κουρμαδιάς στο τελευταίο πεντάλεπτο και η εξαιρετική παρουσία του Γκοτζάι (κυρίαρχος των αιθέρων) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, με τον Ιπποκράτη να μην έχει το βάθος και την ποιότητα του πάγκου για να αντέξει μέχρι το τέλος. Οι Κώοι πάντως «έβγαλαν» το λάδι των «θαλασσί» και αν δεν ήταν στο τέλος ο Κουρμαδιάς, ίσως και να μιλούσαμε για διαφορετικό αποτέλεσμα….
Καλύτερος σε όλα τα επίπεδα ήταν στο α’ ημίχρονο ο Ιπποκράτης Κω… Πιο διαβασμένος, με πιο σωστές επιλογές και με πλάνο στο παιχνίδι του, ο Ιπποκράτης πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Με την πολύ καλή άμυνα του Κωνστάντουρα πάνω στον Καραθωμά ο Κολοσσός προηγήθηκε 1-5 (6’), σ’ ένα παιχνίδι σκοπιμότητας, αστοχίας και πολλών λαθών. Με τον Ζαμάγια Σ. να δίνει λύσεις, η ομάδα του Πέτρου Αργυρίου πέρασε μπροστά 8-5 (7’). Ο Καραθωμάς σκόραρε για πρώτη φορά στο 9’ (10-8) και το α’ δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 15-8. Ο Κολοσσός στο διάστημα αυτό πλήρωσε τις κακές επιλογές του Μιρόσαβιτς και την αστοχία των παικτών του στις βολές.
Στο β’ δεκάλεπτο, οι Κώοι έπαιξαν πανέξυπνα τον Κολοσσό, ήταν πιο ψυχωμένοι και με καλύτερες επιλογές προηγήθηκαν 18-8 και 22-11 με δίποντο του Μιλίκοβιτς. Με αιχμή του δόρατος τον Διονύση Βαρβαρέσο, οι «θαλασσί» πλησίασαν σε 22-17 (15’) και σε 25-21 (18’) με δίποντο του Γκοτζάι. Τα προβλήματα άρχισαν από νωρίς για τους δύο προπονητές, αφού ο Ζαμάγιας Σ. χρεώθηκε με τρία φάουλ στο 15’ και ο Κωνστάντουρας στο 18’. Τελικά με τρίποντο του Βουδούρη στην εκπνοή, ο Ιπποκράτης πήγε στα αποδυτήρια με +7 (32-25).
Όπως και στον ημιτελικό με την Ακαδημία Καλύμνου, έτσι και σήμερα στον τελικό ο Κολοσσός μπήκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο στο παρκέ. Με τον Γκοτζάι να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης το σκορ έγινε 34-33, με σερί 2-8. Ο Ιπποκράτης αντέδρασε και ξέφυγε με +8 (41-33 στο 26’) με Καραθωμά, Βουδούρη και Μιλίκοβιτς. Η απάντηση των Ροδιτών ήταν άμεση, αφού οι Βαρβαρέσος Φ. και Φεσάκης έκαναν το σκορ 42-42 στο 30’. Στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο ο Ιπποκράτης προηγήθηκε με 45-42 και 48-45 (34’) με γκολ- φάουλ του Καραθωμά. Και κάπου εκεί αρχίζει η ιστορία του… Κουρμαδιά! Ο 18χρονος αθλητής ήταν αυτός που άλλαξε όλη τη ροή του αγώνα. Σήκωσε στις πλάτες του τον Κολοσσό και με 12 συνεχόμενους πόντους, χάρισε ουσιαστικά το κύπελλο στην ομάδα του Μάριου Γρεμμενά. Ο Ιπποκράτης έμεινε από… καύσιμα και προσπάθησε να αντιδράσει με άστοχα τρίποντα, στον «βομβαρδισμό» του Κουρμαδιά. Το momentum και η ψυχολογία άλλαξαν στρατόπεδο, με τον Κολοσσό να είναι καλύτερος στο β’ ημίχρονο και να παίρνει τον τίτλο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Κορυφαίος του Κολοσσού και ο παίκτης χάρη στην οποία πήραν οι «θαλασσί» το τρόπαιο ήταν ο Κουρμαδιάς. Ο Γκοτζάι ήταν εξαιρετικός, βοήθησαν σε καίρια σημεία οι Βαρβαρέσος Φ. και Φεσάκης. Από τον Ιπποκράτη ο Καραθωμάς πέτυχε 20 πόντους αλλά έκανε και αρκετά λάθη από την άμυνα του Κολοσσού (ο Κωνστάντουρας ήταν θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα), ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Βουδούρης. Άριστη ήταν η διαιτησία των Αντωνίου- Νικηφορίδη σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι δύο διαιτητές τα «σφύριξαν» όλα και κράτησαν το απόλυτο στις ισορροπίες του αγώνα…
Τα δεκάλεπτα ήταν: 15-8, 32-25(ημ.), 42-42, 50-63
Διαιτητές: Αντωνίου- Νικηφορίδης
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Αργυρίου): Καπλανίδης, Κανενόπουλος, Βάββας 2, Γκέζο, Ζέκης, Ζαμάγιας Μ., Καλάβριας 1, Βουδούρης 10(2), Καραθωμάς 20(1), Μιλίκοβιτς 6(1), Επιφάνης 4, Ζαμάγιας Σ. 7(1).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γρεμμενάς): Τσακίρης 3, Μπακίρης, Κουρμαδιάς 16(4), Βαρβαρέσος Δ. 8, Φεσάκης 7, Βαρβαρέσος Φ. 6(1), Κωνστάντουρας 5, Μιρόσαβιτς 3(1), Γανωτάκης, Γκοτζάι 15.

Στην 3η θέση ο Διαγόρας

Ο Γ.Σ. Διαγόρας ήταν ο νικητής στον «τελικό της παρηγοριάς», αφού κέρδισε με 5244 την Ακαδημία Καλύμνου και κατέλαβε την τρίτη θέση στο εφηβικό πρωτάθλημα. Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι, είχαν σταθερά το προβάδισμα και πέτυχαν τη νίκη γοήτρου στον μικρό τελικό του φάιναλ-φορ της Κω. Η ομάδα του Κυριάκο Μάγου προηγήθηκε με 6-0 στο ξεκίνημα, ενώ η πρώτη και τελευταία φορά που η Ακαδημία Καλύμνου πήρε το προβάδισμα ήταν το 6-7 (5’) με τρίποντο του Χαντζάρα. Ο «γηραιός» είχε τις λύσεις και ξέφυγε με 16-8, ωστόσο με δύο τρίποντα από τους Ρογαλίδη και Πελεκάνο, οι Καλύμνιοι μείωσαν σε 16-14 στο α’ δεκάλεπτο. Στη β’ περίοδο με τρίποντο του Πηδιάκη, ο Γ.Σ. Διαγόρας ξέφυγε με 23-16 (14’), με την ομάδα του Χρήστου Καλαϊτζίδη να πλησιάζει για τελευταία φορά (23-22 στο 17’). Ο Γ.Σ. Διαγόρας πάτησε γκάζι και ξέφυγε με 29-22 στο ημίχρονο.

Στο γ’ δεκάλεπτο, οι «κυανέρυθροι» είχαν σταθερά μία σημαντική διαφορά (32-25 στο 23’) και μάλιστα ξέφυγαν και με +12 (43-31 στο 29’), παίζοντας καλύτερα στο κλειστό γυμναστήριο της Κω. Οι Ροδίτες έκλεισαν την περίοδο με +11 (45-34), δείχνοντας ένα καλύτερο πρόσωπο στο παρκέ
Με κορυφαίο τον Χατζηδημητρίου (χρεώθηκε με το 4ο φάουλ του στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου), ο Γ.Σ. Διαγόρας έκανε το 48-36 (31’), με τον Σισώη να απαντάει και να μειώνει σε 48-39. Η Ακαδημία Καλύμνου πλησίασε σε 50-44 (34’) και μετά από τέσσερα λεπτά επιθετικής απραξίας, ο Μακρής στον αιφνιδιασμό έκανε το 52-44 (38’), δίνοντας… τέλος στον αγώνα.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 16-14, 29-22(ημ.), 45-34, 52-44
Διαιτητές: Αντωνίου- Νικηφορίδης
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Μάγος): Ματσάκης, Τοπούζης, Τσάκαλος 4, Χατζηδημητρίου 20(2), Σκαλίδης 4(1), Πηδιάκης 3(1), Τσόκα 6, Μακρής 8, Πιέτρι 7.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Σισώης 8(1), Ρεΐσης 9, Κουλιανός 2, Χειλάς 6, Πελεκάνος 3(1), Μιλάτος, Μάγκος, Ρογαλίδης 5(1), Τρικοίλης, Χαντζάρας 11(1), Γαλουζής.

 

Πηγή ρεπορτάζ: 12sports.gr

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: giafkasports.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ