ΙΣΟΒΙΑ διαγραφή για Μάγκο από την Ομοσπονδία!!! 2ετής αποκλεισμός για Έλληνες αθλητές πλην Κεφαλιανού

18
2491

Στο κέντρο της επικαιρότητας βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο Ρόδιος πρωταθλητής του αθλήματος της σωματικής διάπλασης Γιάννης Μάγκος, έπειτα από το επεισόδιο που είχε με ξένο κριτή (χειροδίκησε σε βάρος του) στην διοργάνωση του IFBB Diamond Cup που έγινε στο Γαλάτσι, θεωρώντας ότι αδικήθηκε από την απόφαση της κριτικής επιτροπής να του δώσει την δεύτερη θέση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης που επιλήφθηκε του περιστατικού, εξέδωσε την τιμωρία που επεβλήθη στον Γιάννη Μάγκο. Η Ομοσπονδία εξάντλησε την αυστηρότητά της, τιμωρώντας τον Ρόδιο πρωταθλητή με διαγραφή δια βίου και αφαιρώντας του όλους τους τίτλους που έχει κατακτήσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικά η απόφαση:
«Με απόφαση της Ε.Ο.Σ.Δ. αναστέλλεται η χρήση των επαγγελματικών καρτών όλων των Ελλήνων αθλητών καθώς και η συμμετοχή όλων των Ελλήνων σε επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς αγώνες στο εξωτερικό για 2 χρόνια.

Με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness (IFBB),ο αθλητής Μάγκος Ιωάννης διαγράφεται δια βίου για αντιαθλητική συμπεριφορά από την ομοσπονδία καθώς και του αφαιρείται κάθε διάκριση και θέση που έχει καταλάβει σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο».

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Μάγκος δεν δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει το αγαπημένο του άθλημα της σωματικής διάπλασης, αφού ανέβασε στο προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης το ακόλουθο μήνυμα: «Τίποτα δεν τελειώνει» το οποίο συνόδευαν δύο φωτογραφίες από αγώνες του, στους οποίους είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού bodybuilding μετά από το γνωστό περιστατικό με το Γιάννη Μάγκο στο τέλος του διεθνή αγώνα Bodybuilding & Fitness IFBB Diamond Cup Athens 2016.

Σύμφωνα με απόφαση της IFBB, ο Γιάννης Μάγκος όχι μόνο διαγράφεται δια βίου από την Ομοσπονδία, αλλά του αφαιρείται κάθε διάκριση και θέση που έχει καταλάβει σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο. Όπως ανακοινώθηκε στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης (Ε.Ο.Σ.Δ.):

Με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης & Fitness (IFBB), ο Αθλητής ΜΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ διαγράφεται δια βίου για Αντιαθλητική συμπεριφορα από την ομοσπονδία καθώς και του αφαιρείται κάθε διάκριση και θέση που έχει καταλάβει σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Η IFBB στην επίσημη σελίδα της στο Facebook αναφέρεται στο θέμα:

ifbb-official-notice-life-suspension-ioannis-magkos

Το περιστατικό όμως έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις καθώς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης (Ε.Ο.Σ.Δ.), εφαρμόζεται άμεσος διετής αποκλεισμός σε όλους τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, σε επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς αγώνες στο εξωτερικό.

Με απόφαση της ΕΟΣΔ αναστέλλεται η χρήση των επαγγελματικών καρτών όλων των Ελλήνων αθλητών καθώς και η συμμετοχή όλων των Ελλήνων σε επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς αγώνες στο εξωτερικό για 2 χρόνια.

Κατά τα φαινόμενα, η απόφαση αυτή λαμβάνεται κατά τα πρότυπα του διετούς αποκλεισμού (για διαφορετικό λόγο) της Εθνικής Άρσης Βαρών το 2008 από όλους τους διεθνείς αγώνες.

Αυτό σημαίνει ότι με τα παρόντα δεδομένα, δεν δύνανται στην παρούσα φάση να χρησιμοποιήσουν τις νεοαποκτειθήσες επαγγελματικές κάρτες τους οι Χρήστος Πιστόλας, Αναστασία Παπουτσάκη, και Κατερίνα Μεγάλου.

Η επαγγελματική κάρτα του Μιχάλη Κεφαλιανού δεν επηρεάζεται διότι συνεχίζει να την κατέχει μέσω Αυστραλίας.

Κατόπιν των τελευταίων αυτών εξελίξεων, και υπό τη σκιά της άμεσης εφαρμογής της απαγόρευσης, τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας στο Olympia Amateur Europe 2016 το οποίο λαμβάνει χώρα στο San Marino στην Ιταλική Χερσόνησο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (2-5 Δεκεμβρίου 2016).

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της Ε.Ο.Σ.Δ. να επιτραπεί η (ήδη κατατεθειμένη) συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

1480362477965524837

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. περιμεναν κατι αλλο;;;ποιοι νομιζουν οτι ειναι;;ποια ομοσπονδια δεν θα του κρεμουσε τις συμμετοχες στον τοιχο;;;ποιος νομιζε οτι ηταν οταν τα κανε;;;

  2. σωστή τιμωρία εν μερει. τι φταίνε όλοι οι έλληνες αθλητές να διαγραφούν για 2 χρόνια, επειδή ο άλλοσ έκανε πατάτα????

  3. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑΣ !!
    ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ;;;
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Ο ΜΑΓΚΟΣ ;;;
    ΠΟΣΑ ΠΑΕΙ Η ΤΑΡΙΦΑ ;;;
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ;;;

    • ωραια κι αυτο τι σημαινει οτι κανεις ριγκ την επιτροπη;;;τοτε καθε φορα μα καθε φορα θα πεφτε το ξυλο της αρκουδας,κι αντι για κριτες θα τους αξιολογουσαν τα ρομποκοπ

  4. Οι χαμενοι του αγωνα, με τα μυαλα τους να εχουν παρει αερα επειδη θεωρουν τον εαυτο τους πρωτους αλλα και λογω της αναρμοστης συμπεριφορας τους λογω της υπερβολικης χρησης αναβολικων και επειδη αυτες οι ουσιες τους κανουν να νιωθουν ανικητοι, δειχνουν τον αληθινο εαυτο τους , παντα επηρεασμενοι απ τα αναβολικα, θα επρεπε εκεινη την στιγμη να συλαμβανονται αμεσως και να οδηγουνται στην φυλακη, εκει οπου θα τους ξεφουσκωσουν αυτοι που τους αρεσουν τα γυμνασμενα αγορια.

  5. Σκεφτείτε να προετοιμαζόσασταν οχτώ μήνες γι αυτούς τους αγώνες με φοβερές στερήσεις και εξαντλητική δίαιτα. Τη μία μέρα με τους ίδιους αθλητές και τους ίδιους κριτές να βγαίνεις πρώτος και την άλλη όπου κρινόταν η επαγγελματική κάρτα οι ίδιοι άνθρωποι να σε βγάζουν δεύτερο.
    Ο Γιάννης έχει βγει και πέμπτος και έβδομος και ποτέ δεν έκανε κάτι. Για να συμπεριφερθεί έτσι σημαίνει ότι κάτι παίχτηκε και καλά τους έκανε. Και τρελή διαφήμιση έκανε στον εαυτό του χωρίς να το θέλει.
    Και γι αυτούς που μιλούν για καμένα μυαλά, τουλάχιστον ο Γιάννης όλους τους τίτλους και τα μετάλλιά του τα έχει αφιερώσει σε μοναστήρια. Σπίτι του δεν έχει τίποτα. Ας πάνε να τα πάρουν από εκεί.

    • μαλλον ρεντικολο εκανε τον εαυτο του και εξευτελισε το αθλημα, και τα μοναστηρια μετα απο τετοια συμπειφορα σιγουρα τα πεταξανε τα μεταλια, αλλα επειδη πηρε πρωτος στην κατηγορια του δηλαδη, τι σημαινει αυτο , οτι θαπρεπε να ειναι πρωτος και στο οβεραλ;, και πως ξερει αυτος οτι θα πρεπει να ηταν πρωτος;, και αυτο σου δινει το δικαιωμα να χτυπας τον κριτη; Αλλα και οι αλλοι φουσκωτοι χεστηδες ηταν, επρεπε να τον τουλουμιασουν στο ξυλο , σιγα ο αθληταρας , αντε τωρα να βρασεις στο ζουμι σου χωρις διακρισεις και χωρις αποτελεσματα, πηγαινε πισω εκει που επαιρνες τιτλακια, εκει που ηταν ευκολα

  6. Καλά να του κάνουνε…αν νομίζει ότι είναι ο άρχοντας του κόσμου, έτσι του πρέπει ισόβια αποκλεισμός να πάει στην Κάλυμνο να μαζεύει σφουγγάρια… Κρίμα στους υπόλοιπους αθλητές βέβαια που κοντά σε αυτόν τον ανεγκεφαλο την πληρωσανε και αυτή.

  7. Ο Χρήστος Πιστόλας ήταν με τέλειες αναλογίες και το καλύτερο φινίρισμα από τους άλλους δυο. Αντικειμενικά έπρεπε να βγει πρώτος. Δεν θέλω να αναλύσω περισσότερο την τελική κρίση, θα γίνω κουραστικός και λίγοι θα κατανοήσουν, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και από επαγγελματικούς αγώνες πως τα βασικά κριτήρια ξεκινάνε με τις αναλογίες, έπειτα τις μάζες και τέλος τη γράμμωση. Εφόσον οι αθλητές κρίνονται πως έχουν ικανοποιητικό όγκο και αναλογίες, τότε παίρνει σκυτάλη η γράμμωση. Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε μάθει να ξεκινάμε ανάποδα.
    Ο Γιάννης Μάγκος ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακός αλλά φάνηκε από την αρχή πως δεν είναι αυτό που αναζητούσε η κριτική επιτροπή. Προσωπικά θα ήθελα να τον δω όπως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2015 στη Θεσσαλονίκη. Με τις βελτιώσεις του λόγο του ότι πραγματικά δουλεύει σκληρά, θα έδειχνε ακόμα μεγαλύτερος. Αυτή η ακραία γράμμωση δεν τον βοήθησε γιατί θυσίασε μάζες και αναλογίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ