ΔΗΛΩΣΕΙΣ Θάνου Σταματάκη & Ευρυδίκης Νάκη για 30ους Αιγαιοπελαγίτικους στην Κω

0
708

ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ : “Η Κως των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων κερδίζει το θαυμασμό και την εμπιστοσύνη όλων.”

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Αθλητισμό κ. Θάνος Σταματάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η τελετή λήξης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου επιβεβαίωσε την ικανότητα της Κω και του Δήμου να φιλοξενούν και να συνδιοργανώνουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα και συναντήσεις.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 4 χρόνια που η Κως φιλοξένησε τους αγώνες, αποσπώντας τα πλέον κολακευτικά σχόλια από τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Ανάλογα θετικά σχόλια για τη δυνατότητα του νησιού μας να διοργανώνει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, υπήρξαν και με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του διεθνούς αγώνα ορεινής ποδηλασίας Kos Island MTB XCS Stage Race by Alter Bike Tours που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας στις 5-7 Οκτώβρη 2018 στην Κω, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με διοργανωτές το Δήμο Κω και τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η Κως φιλοξένησε τον Απρίλιο το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, το UCI Kos Gran Fondo 2018, που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Κω, την Περιφέρεια, τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω και την εταιρεία Sports Tours Hellas

Τον Απρίλιο ετοιμαζόμαστε να διοργανώσουμε το KOS Granfondo 2019,για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, είναι καθοριστική η συμβολή φορέων υπηρεσιών και επιχειρήσεων της Κω, που στηρίζουν έμπρακτα αυτές τις διοργανώσεις.

Μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις η Κως κερδίζει το θαυμασμό και την εκτίμηση όλων, ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εικόνα της ως τουριστικού προορισμού.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Δελτίο Περιφέρειας: 30οι Αγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου: Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Κω

Η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου, οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο «Ανταγόρας» της Κω, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από τα νησιά του Αιγαίου.

Τους αγώνες συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και Χίου – Σάμου και τον Δήμο Κω. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε στο διήμερο των εκδηλώσεων η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, Ευρυδίκη Νάκη.

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 450 αθλητές και αθλήτριες 42 Σωματείων στίβου από 18 Νησιά, καθώς και από 10 Σχολεία- Σωματεία ΑΜΕΑ με περισσότερους από 30 αθλητές και αθλήτριες. Μαζί μ’ αυτούς και ένα πλήθος από προπονητές, αθλητικούς παράγοντες Σωματείων, αλλά και γονείς αθλητών, που συνδυάζουν κάθε χρόνο τη παρουσία τους στους αγώνες με μια εκδρομή- γνωριμία του νησιού που φιλοξενεί τους αγώνες.

Στην διάρκεια των 30ων αγώνων, που φέτος διεξήχθησαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής βράβευσαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό αθλητές και αθλήτριες, όπως η Νίκη Ξάνθου, η Αγγελική Τσιολακούδη, ο Μιχάλης Μερτανίδης, ο Γιάννης Σμαλιός, η Χρυσοστομία Ιακώβου και ο Χριστόφορος Μερούσης.

Οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου, ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη της πρόσφατα αδικοχαμένης Χριστίνας Κωνσταντίνου, παλαιάς πρωταθλήτριας στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας( Πανελλήνια επίδοση Κορασίδων) και Προέδρου του Α.Σ Ιπποκράτης ο Κώος.

Οι αγώνες έληξαν το βράδυ της Κυριακής, με μια φαντασμαγορική τελετή λήξης με πυροτεχνήματα και με την παράδοση της σημαίας από την Κω στην Ικαρία, για την διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου είναι το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για το σύνολο της νησιωτικής κοινωνίας του Αιγαίου. Ξεκίνησαν το 1927 και ως το 1968 διεξήχθησαν τουλάχιστον οκτώ φορές με τη συμμετοχή αθλητών από Λέσβο, Χίο και ορισμένες φορές από Σάμο. Στη σημερινή μορφή τους διεξάγονται από το 1986 σε ετήσια βάση με τη συμμετοχή όλων των νησιών του Αιγαίου και είναι ένας καταξιωμένος θεσμός. Συνήθως, διεξάγονται το Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου και διαρκούν τρεις ημέρες.

Στόχος των αγώνων, εκτός από τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και των πανανθρώπινων αξιών, είναι να δοθούν ευκαιρίες διάκρισης στους αθλητές των νησιών ώστε να ξεφύγουν από την απομόνωση και να αναδειχθούν νέα ταλέντα. Τα κοινωνικά οφέλη από τη διεξαγωγή των αγώνων είναι ιδιαίτερα σημαντικά: δημιουργούνται νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, προβάλλονται τα τοπικά σωματεία, οι αθλητές έχουν επί πλέον αγωνιστικές ευκαιρίες, καλλιεργείται η αθλητική παιδεία στα νησιά του αρχιπελάγους. Τέλος, αποτελούν σημαντική στήριξη της οικονομίας του νησιού που διοργανώνει τους αγώνες, αφού θα μετακινηθούν και θα παραμείνουν εκεί για τρεις ημέρες περίπου 600 άτομα.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ