Ύπατη Αρμοστεία: Τετραήμερο εκδηλώσεων στην Κω για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (Τρίτη έως Παρασκευή)

5
1117

Η Ύπατη Αρμοστεία διοργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων στην Κω για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, τιμούμε τη δύναμη, το θάρρος και την επιμονή εκατομμυρίων προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κω διοργανώνει τετραήμερο εκδηλώσεων από την Τρίτη 20 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στο Πάρκο των Χρωμάτων (οδός Αμερικής 21).

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Ιουνίου, από τις 19.00 έως τις 22.00, θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω και στον ξενώνα των Save the Children International, καθώς και έκθεση γλυπτικής και κεραμικής της σχολής «Εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης Μάντυ Χατζηγιακουμή», με έργα προσφύγων και άλλων μαθητών της σχολής. Οι εκθέσεις θα παραμείνουν ανοιχτές όλη τη διάρκεια του τετραημέρου.

Την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, από τις 19.00 έως τις 22.00, σας προσκαλούμε στην Ημέρα Μαγειρικής Προσφυγών, όπου Συριακή, Αφγανική και Πακιστανική κουζίνα θα προσφερθεί στους παρευρισκόμενους, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της γενναιοδωρίας και της υποστήριξης που έχουν δείξει οι τοπικές κοινότητες στους πρόσφυγες σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και πέρα ​​από αυτήν.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, από τις 20.30 έως τις 22.30, θα προβληθούν σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κω (ΚΙΛΕΚΩ) δύο ταινίες: Ο πιο μακρύς δρόμος (2015) της Μαριάννας Οικονόμου (διάρκειας 77 λεπτών) και η ταινία Travel Express (2013) της Νατάσσας Ξύδη (διάρκειας 23 λεπτών).i

Τέλος, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 19.00, θα παρουσιαστεί από τους ασυνόδευτους ανηλίκους που φιλοξενούνται σε ξενώνα της PRAKSIS θεατρική παράσταση με αποσπάσματα από την Οδύσσεια (διάρκειας 1 ώρας). Θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία από τον Αλέξανδρο Βούλγαρη, επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στη Κω.

Θα χαρούμε να σας δούμε στις εκδηλώσεις μας για να τιμήσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων!

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Είμαστε Μαζί με τους πρόσφυγες. Υπογράφουμε σήμερα την έκκληση #WithRefugees στο www.WithRefugees.gr

i Ευχαριστούμε θερμά τη σεναριογράφο και σκηνοθέτη Νατάσα Ξύδη, τον παραγωγό Νίκο Μουστάκα, την εταιρία Bad Crowd, την ΕΡΤ και την εταιρία Graal για την ταινία Τravel Εxpress.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eίναι λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες και θα πρέπει άμεσα να απελαύνονται. Όλα τα άλλα είναι απλά παραμύθια και ιστορίες από επαγγελματίες φιλάνθρωπους… με σκοπό να κερδίσουν οικονομικά και ιδεολογικά εις βάρος του Ελληνικού λαού, της Πατρίδας και του Έθνους. Κοινώς, μπορούμε πλέον να μιλάμε για Εσχάτη Προδοσία.

  2. Το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι των της παιδεύσεως της ημετέρας ή των της κοινής φύσεως μετέχοντας.
    Αφιερωμένο στα ούγκανα που μας τα πρήζουν εδώ με το κόπι-πέιστ και με τις ιδέες του ψόφιου ινδάλματός τους.

  3. […] Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, από τις 20.30 έως τις 22.30, θα προβληθούν σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κω (ΚΙΛΕΚΩ) δύο ταινίες: Ο πιο μακρύς δρόμος (2015) της Μαριάννας Οικονόμου (διάρκειας 77 λεπτών) και η ταινία Travel Express (2013) της Νατάσσας Ξύδη (διάρκειας 23 λεπτών).i […]

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.