ΠΑΜΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ! 10 πμ πλατεία Ελευθερίας Κω 10:30 (Προβολή ταινίας Κυριακή 8μμ Εργ. Κέντρο)

1
303

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Β ΣΥΓΚ/ΤΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30 π.μ.
Εμπρός λαέ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
• Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!
• Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.
• Κάνεις δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα!Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
• Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!
• Καταργούν την Κυριακή αργία!Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!
• Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.
• Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
• Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.
• Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.
• Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!
Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!
Το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους.
Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές. Τα αντίμετρα που αναφέρει η κυβέρνηση είναι κοροϊδία. Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους. Μεγάλο κομμάτι των δήθεν αντίμετρων ενισχύει άμεσα μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους.
Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!
Βλέπουμε καθαρά ποιο είναι το περιεχόμενο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Πρόκειται για την ανάπτυξη των αμύθητων κερδών των λίγων, για την οποία η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να μπλέξει τη χώρα μας σε επικίνδυνα κι αιματηρά γεωπολιτικά παιχνίδια. Προβάλλουν το στόχο «της γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της ελληνικής πλουτοκρατίας και συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Απαιτούμε καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, όλος ο εργαζόμενος λαός, διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καταδικάζουμε την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων κα το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας. Παίρνουμε την επιτυχία της απεργίας και της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.
Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Β ΣΥΓΚ/ΤΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30 π.μ.

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/05/προσκληση_προβολη_ουτοπια1961_ver2-1.pdf» title=»προσκληση_προβολη_ουτοπια1961_ver2 (1)»]

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ 2017

ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30π.μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πανηγυρίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης φέρνοντας μέτρα και «αντίμετρα»!!!! που θα χειροτερέψουν περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων.

Αυτοί που θα καταργούσαν τα μνημόνια, ψήφισαν κι άλλα, συνεχίζοντας ακριβώς την ίδια πολιτική των προηγούμενων.

Αυτοί που με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσαν ΕΝΦΙΑ και θα επανέφεραν τις ΣΣΕ, τώρα σφυρίζουν κλέφτικα βαδίζοντας το δρόμο που τους προστάζει το μεγάλο κεφάλαιο.

Φθηνότεροι εργάτες με μισθούς πείνας αλλά και ζεστό χρήμα από την αβάσταχτη φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών, εισπράττει το κράτος και τα δίνει απλόχερα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, με επενδυτικά πακέτα και αναπτυξιακούς νόμους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους μηχανισμούς της έχει βάλει στο στόχαστρο τη ζωή όλων των εργαζομένων. Σε όλα τα κράτη – μέλη της οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Την ανάπτυξη που μας τάζουν, την έχουμε ήδη γνωρίσει καλά όσοι δουλεύουμε στον κλάδο του τουρισμού. Από τη μία αύξηση των κερδών των μεγάλων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων και από την άλλη εργαζόμενοι των 600 – 700 € για κάθε μέρα δουλειά, κάτω από απαράδεκτες και εξουθενωτικές συνθήκες.

Το παραμύθι της ανάπτυξης καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μπροστά στα μάτια των εργαζομένων στον τουρισμό, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και τα δικαιώματά τους να θυσιάζονται για τα κέρδη των αφεντικών.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Κω ζουν το μύθο τους στον τουρισμό, δουλεύοντας όπως και όποτε βολεύει την εργοδοσία, χωρίς ωράρια και ημέρες ανάπαυσης, με συμβάσεις των 586€, εντατικοποίηση και πολύ-ειδικότητα.

Τα παραδείγματα είναι πολλά: καμαριέρες να κάνουν μέχρι και 20 δωμάτια, στο σέρβις οι εργαζόμενοι να χρειάζονται πατίνια για να προλάβουν να εξυπηρετήσουν, οι μάγειρες σε ακατάλληλες συνθήκες μέσα σε φωτιά και πάγο να δουλεύουν πάνω από 10 ώρες. Σε όλα τα πόστα η έλλειψη προσωπικού σακατεύει τους εργαζόμενους, αυξάνοντας έτσι την κερδοφορία των εργοδοτών, αφού λιγότεροι εργαζόμενοι βγάζουν περισσότερη δουλειά.

Πρέπει να πάρουμε την απόφαση να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση!

Η αγανάκτηση πρέπει να γίνει δύναμη οργανωμένη, συλλογική και μαζική!

Να πούμε φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο!

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, να δουλεύουμε και να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε, δεν μας ταιριάζει αυτό που ζούμε σήμερα εγκλωβισμένοι και αλυσοδεμένοι στην «ανάπτυξη» που θέλουν τ’ αφεντικά για εμάς!

Συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Απεργία

Τετάρτη 17 Μάη

Πλ. Ελευθερίας 10:30 π.μ.

Ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία

και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ!

 

 

Συνεδρίασε η Διοίκηση του Σωματείου στις 9/05/2017 με θέμα:

Απόφαση συμμετοχής στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 17/05/2017.

Η Διοίκηση αποφάσισε τα εξής:

  • Εξορμήσεις – παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων.

  • Συμμετοχή στη σύσκεψη εργατικών σωματείων και εργαζομένων, που καλεί το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ την Παρασκευή 12/06 στις 19:30.

  • Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 17/05

Πλ. Ελευθερίας 10:30 π.μ.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

11/05/2017

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ