Γιατί η θερμομόνωση επιβάλλεται στην ταράτσα μας;

0
43

Οποιοσδήποτε έχει ζήσει, ενοικιάσει, αγοράσει ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα γνωρίζει ότι οι τοίχοι και η ταράτσα είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία οποιουδήποτε στοιχείου λόγω των θερμικών τους ιδιοτήτων. Η θερμομόνωση είναι εξίσου σημαντική και επιβάλλεται επειδή μειώνει τις απώλειες θερμότητας από το σπίτι σας και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας.

 

Η θερμομόνωση θωρακίζει το σπίτι μας από τους κρύους ανέμους του χειμώνα και από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού και να μην χρειάζεται να πληρώνετε για ενέργεια, ώστε να ζεστάνετε και να ψύξετε το σπίτι σας.

 

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του θορύβου από έξω, κάτι που μπορεί να είναι εκνευριστικό σε αστικά περιβάλλοντα όπου οι άνθρωποι ζουν κοντά ο ένας στον άλλον. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε γιατί η θερμομόνωση ταράτσας είναι σημαντική και επιβάλλεται.

(δείτε θερμομόνωση ταράτσας)

 

Υλικά που συμπεριλαμβάνονται στην θερμομόνωση

Ινώδη θερμομονωτικά υλικά, ορυκτοβάμβακες όπως πετροβάμβακας, πολυστερίνη eps (φελιζόλ), polystyrene xps, γραφιτούχα αντανακλαστικά υλικά, κονιάματα ελαφρού τύπου με θερμομονωτικές ιδιότητες, περλίτης, πολυουρεθάνη, polyfoam αφρός και θερμομονωτικά κονιάματα με κυψελωτή δομή ώστε να συγκρατούν αέρα στο εσωτερικό τους.

 

Υλικά θερμοπρόσοψης – Εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων

Τα συνηθέστερα μονωτικά υλικα που περιλαμβάνει μία θερμοπρόσοψη ειναι: α.Πετροβάμβακας

β.Διογκ. πολυστερινη eps

γ.Εξηλ. πολυστερινη xps

δ.Γραφιτούχα πολυστερίνη gps

 

(δείτε εδώ θερμοπρόσοψη κτιριων)

 

Εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων

Τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ είναι ο πιο κοινός τρόπος θέρμανσης ή ψύξης ενός σπιτιού. Παρόλα αυτά, αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν  τεράστιο ποσό ενέργειας. Ένα μέτριο κλιματιστικό χρησιμοποιεί περίπου 11kWh κάθε μέρα στο σπίτι σας. Αυτό ισοδυναμεί στα  ⅖ του λογαριασμού ρεύματος στο σπίτι σας. Ένα μέτριο καλοριφέρ χρησιμοποιεί περίπου 22kWh κάθε μέρα, περίπου ¼ του λογαριασμού σας.

 

Με άλλα λόγια, αν έχετε ένα κλιματιστικό ή καλοριφέρ στο σπίτι σας, πληρώνετε πάρα πολλά χρήματα. Η θερμομόνωση μπορεί να μειώσει αυτά τα έξοδα κατά 60%.

 

Αν δεν θέλετε να πληρώνετε για μία νέα μονάδα κλιματιστικού κάθε τόσο ή πολλά λεφτά στο καλοριφέρ σας, τότε η εφαρμογή στην ταράτσα σας είναι κατά πάσα πιθανότηται ένα από τα πιο καλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για εσάς και για την οικογένειά σας.

(δείτε για το πρόγραμμα εξοικονομώ)

 

Αποτροπή υπερθέρμανσης των χώρων

Τους μήνες του καλοκαιριού, οι ακτίνες του ήλιου είναι πολύ έντονες προκαλώντας την υπερθέρμανση της ταράτσας του σπιτιού πολύ γρήγορα. Η θερμομόνωση της ταράτσας με αντανακλαστικά mylar υλικά αποτρέπει την είσοδο και τη διείσδυση της θερμότητας. Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμοστεί μία ποιοτική μόνωση είναι η χρήση προϊόντων με στατικό αέρα στην μάζα τους επειδή είναι πιο κατάλληλα από όλα τα άλλα προϊόντα μόνωσης.

 

Συγκράτηση θερμότητας εκτός σπιτιού

Η τιμή συγκράτησης θερμότητας (θερμική αντίσταση r) μίας θερμομόνωσης αποτελεί ένα ουσιαστικό στοιχείο στον καθορισμό της τελικής θερμικής απόδοσης. Η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει την ποσότητα θερμότητας που αποθηκεύεται σε μία μόνωση δεδομένου πάχους.

 

Για να σταματήσετε την απελευθέρωση της θερμότητας, χρειάζεται να έχετε μία θερμομόνωση ταράτσας που είναι αποτελεσματική.

 

Ένα από τα οφέλη της θερμομόνωσης της ταράτσας είναι το να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό τους χειμερινούς μήνες και δροσερό το καλοκαίρι.

Μείωση θορύβου και ηχομόνωση db

Η θερμομόνωση της ταράτσας παρέχει και ηχομόνωση μέσω της μείωσης της μεταφοράς του θορύβου από έξω προς το εσωτερικό ενός κτιρίου. Επίσης μειώνει τη μεταφορά θορύβου από μέσα προς τα έξω. Βοηθάει στη μείωση του εξωτερικού θορύβου επειδή μειώνει την κίνηση του αέρα, κάτι που προκαλεί τον θόρυβο από τον αέρα (αερόφερτοι θόρυβοι).

Ο άλλος λόγος για τον οποίο η εφαρμογή μειώνει τον θόρυβο είναι γιατί δεν επιτρέπει την κίνηση του αέρα μέσα στον χώρο..

 

ηχομονωτικά υλικά: φύλλα πολυαιθυλενίου, ηχοαπορροφητικά ρολά, ηχοπαγίδες, ηχομόνωση κ.α

 

Μία θερμομόνωση προσφέρει ένα άνετο και δροσερό περιβάλλον αλλά επίσης μειώνει τα ενεργειακά σας κόστη.

 

Μονώσεις Monotica

Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω τ.κ 12242

τηλ. 2102381855

https://www.monoseis-monotica.gr

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ