Ορφέας: Πρόγραμμα προβολών 25/1– 31/1/2024

0
4564

Πρόγραμμα προβολών 25/1– 31/1/2024

Από την Πέμπτη 25/1 έως και την Τετάρτη 31/1 θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

FERRARI

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Υπόθεση: Ο Μάικλ Μάν σκηνοθετεί μία από τις πιό ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του εμβληματικού Έντσο Φερράρι, μαζί με ένα all star καστ, σε μία απο τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες. Το καλοκαίρι του 1967, ο πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, Έντσο Φερράρι βρίσκεται σε κρίση. Με την εταιρεία του στα πρόθυρα της πτώχευσης και τον γάμο του να βιώνει την τραυματική απώλεια του ενός γιου, ο Φερράρι εναποθέτει την ελπίδα για την σωτηρία τους σε έναν αγώνα δρόμου 1000 μιλίων στην Ιταλία, τον εμβληματικό Mille Miglia.

Διάρκεια: 124’

Είδος:

Σκηνοθεσία:            Michael Mann

Ηθοποιοί: Penelope Cruz, Adam Driver, Shailene Woodley, Patrick Dempsey, Giuseppe Festinese, Jack O’Connell

Πέμπτη/Thursday 25/1: 19:30

Σάββατο/Saturday  27/1 : 21:45

Κυριακή/Sunday  28/1:   20:15

Δευτέρα/Mοnday 29/1   21:30

Τρίτη / Tuesday 30/1 19:05

Τετάρτη/ Wednesday  31/1 : 22:05

 

OI TΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ : MIΛΑΙΔΗ (THREE MUSKETEERS: MILADY)

Υπόθεση: Από το Λούβρο μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τις τρώγλες του Παρισιού μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ… Σε ένα βασίλειο διχασμένο από τους θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της εισβολής από την Αγγλία, μία χούφτα αντρών και γυναικών θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θα ενώσουν το πεπρωμένο τους με τη μοίρα της Γαλλίας.

Διάρκεια: 115’

Είδος: Περιπέτεια Δράσης

Σκηνοθεσία:            Martin Bourboulon

Ηθοποιοί: Jacob Fortune-Lloyd, Vincent Cassel, Francois Civil, Eva Green, Romain Duris, Pio Marmai, Louis Garrel

Πέμπτη/Thursday 25/1: 22:00

Σάββατο/Saturday  27/1 : 19:30

Κυριακή/Sunday  28/1:   18:05

Τετάρτη/ Wednesday  31/1 : 20:00

 

POOR THINGS

Υπόθεση: Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Διάρκεια: 141’

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Ηθοποιοί: Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoef

Παρασκευή/ Friday 26/1   21:15

Δευτέρα/Mοnday 29/1  18:55

 

ΤΡΕΙΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)

Υπόθεση: Όλοι θα ζούσαν ειρηνικά στο ειδυλλιακό Κάρδαμο αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραξίες-o Κάσπερ, o Τζέσπερ και o Τζόναθαν-που όλο κόβουν βόλτες γυρεύοντας μπελάδες. Το χάος κυβερνάει την καθημερινότητα τους, αλλά όταν οι τρεις γοητευτικοί απατεώνες σώσουν τη φιλήσυχη κοινότητα-την οποία συνήθως κατακλέβουν-, ανακηρύσσονται ήρωες της πόλης.

Είδος: Kινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 78΄

Σκηνοθεσία: Rasmus A. Sivertsen

Ηθοποιοί (Φωνές): Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Αλεξάνδρα Λέρτα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Πέτρος Δαμουλής, Θάνος Λέκκας, Τάνια Παλαιολόγου, Τίμος Παπαευθυμίου, Δανάη Τσούμου, Κωνσταντίνος Νάνος,Βασίλης Παπαστάθης,Γιώργος Νικόπουλος

Σάββατο/Saturday  27/1 : 17:30

Κυριακή/Sunday  28/1:   16:30

ΦΟΝΙΣΣΑ

Υπόθεση: Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της.

Διάρκεια: 97’

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα

Ηθοποιοί: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Όλγα Δαμάνη, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Τρίτη / Tuesday 31/1 18:00

ΖΩΝΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (THE ZONE OF INTEREST) |ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ

Χώρα: Γερμανία, Πολωνία

Υπόθεση: Ο διοικητής του Άουσβιτς, Rudolf Höss, και η σύζυγός του Hedwig, προσπαθούν να φτιάξουν μια ονειρεμένη ζωή για την οικογένειά τους σε ένα σπίτι και έναν κήπο δίπλα στο στρατόπεδο. Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών για ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην καρδιά του σκοταδιού, όπου φρίκη, γαλήνη, γενοκτονία και γλυκιά ζωή αγκαλιάζονται με έναν τρόπο, ο οποίος αναδεικνύει με μεγαλοφυή λιτότητα τον πυρήνα του ιστορικού κακού.

Διάρκεια: 105’

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Jonathan Glazer

Ηθοποιοί: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam, Ralph Herforth, Max Beck

Τρίτη / Tuesday 30/1 21:30

Σας περιμένουμε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ