Επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα για μια μικρή κουζίνα!

0
5807

Η επιλογή μικρών επίπλων κουζίνας μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση, αν ληφθούν υπόψη μερικά πράγματα. Πριν βγείτε στα καταστήματα και αγοράσετε τα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ που χρειάζεστε, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα παρακάτω.

Φυσικά, πρέπει να εξετάσετε τις διαστάσεις του χώρου στον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε. Είτε θέλετε να φτιάξετε έναν χώρο για την οικογένεια, είτε να προσθέσετε έπιπλα που επιτρέπουν μεγαλύτερη αποθήκευση, θυμηθείτε να αφήνετε ελεύθερο χώρο ώστε να κινείστε εύκολα. Όταν πρόκειται για έπιπλα, όπως τα ράφια αποθήκευσης, να σκέφτεστε πάντα το επάνω μέρος του χώρου της κουζίνας. Τα ψηλά ράφια θα δώσουν στην κουζίνα σας την αποθήκευση που χρειάζεστε χωρίς να χρησιμοποιήσουν πολύ χώρο στο πάτωμα ή στον τοίχο.

Επίσης, σκεφτείτε προσεχτικά το στιλ της διακόσμησης που θα δώσετε. Το να επιλέξετε σκαμπό, ακόμη και αν έχουν πλάτη, στην τραπεζαρία σας είναι αρκετά επικίνδυνο και άβολο αν πρόκειται να κάθονται μικρά παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε καρέκλες οι οποίες βρίσκονται κοντά στο πάτωμα, όπου η είσοδος και η έξοδος από το κάθισμα θα είναι εύκολη. Αναζητήστε λοιπόν, στιλ καθισμάτων που θα τα κρατήσουν άνετα και ασφαλή.

Ο αριθμός των ατόμων της οικογένειά σας, θα σας κάνουν να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας. Ο τύπος καθίσματος για ένα γεύμα θα πρέπει να παρέχουν άνεση όπως και ελευθερία κινήσεων γύρω από το δωμάτιο. Εάν ζείτε μόνοι, αυτά τα πράγματα δεν θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα, αλλά ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο καλεσμένων όπως οι φίλοι ή η οικογένεια σας που έρχονται για να σας επισκεφθούν.

Η κουζίνα, ανεξάρτητα από το μέγεθος, είναι ένας από τους συνηθέστερους χώρους συνάντησης για τα μέλη της οικογένειας. Η ικανότητα συγκέντρωσης όταν οι χώροι είναι περιορισμένοι θα προκαλέσουν πρόβλημα συνωστισμού. Ωστόσο υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μεγιστοποιήσετε την αποθήκευση και να διατηρήσετε την μικρή κουζίνα αναλλοίωτη.

Το Trompe l’oeil είναι ένας γαλλικός όρος που σημαίνει ‘’ότι ξεγελάει το μάτι’’ και αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει σε μικρή κουζίνα. Μόνο οι συσκευές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά θα πρέπει να παραμείνουν στον πάγκο και ακόμη και πολλά από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν επάνω σε κάποιο ράφι. Η τοποθέτηση ραφιών στον τοίχο είναι αρκετά βολική, κάνοντας τον μικρό σας χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο. Τα ράφια τοίχου και τα συρτάρια κουζίνας είναι δύο εύκολοι τρόποι για την τοποθέτηση κουζινικών σκευών και συσκευών αφήνοντας ανοιχτό τον χώρο για άλλα αντικείμενα.

Η επόμενη πρόταση δεν έχει να κάνει με τα έπιπλα κουζίνας, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε. Κρατήστε τα χρώματα φωτεινά τόσο στα έπιπλα όσο και στα χρώματα τοίχου. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει έναν μικρό χώρο να φαίνεται μικρότερος από τα σκούρα χρώματα. Ανοίξτε το δωμάτιο όσο μπορείτε χρησιμοποιώντας απαλούς και ευχάριστους συνδυασμούς  χρωμάτων.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές προτάσεις και προσθέτοντας μια πινελιά των δικών σας δημιουργικών δεξιοτήτων θα κάνετε μια κουζίνα που ο καθένας θα χαιρόταν να γευματίσει μέσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ