Επιλέγοντας τον σωστό καθαρισμό: Τα καλύτερα απορρυπαντικά για βρέφη και φροντίδα νεογνών

0
6765

Επιλέγοντας τον σωστό καθαρισμό: Τα καλύτερα απορρυπαντικά για βρέφη και φροντίδα νεογνών

 

Το πλύσιμο των ρούχων είναι κάτι που προβληματίζει όλους τους νέους γονείς. Όσον αφορά την περιποίηση για νεογέννητο μωρό, λαμβάνοντας υπόψη την τρυφερή και ευαίσθητη φύση του μωρού, τα απορρυπαντικά για βρέφη παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υγείας τους. Παρακάτω θα δούμε με ποιον τρόπο πρέπει οι νέοι γονείς να χρησιμοποιούν τα απορρυπαντικά.

 

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλά αξιόπιστα απορρυπαντικά για βρέφη. Είναι τα λεγόμενα απορρυπαντικά έβδομης γενιάς που ξεχωρίζουν και συνιστάται από τους παιδιάτρους. Είναι υποαλλεργικά, μη τοξικά απορρυπαντικά. Δεν περιέχουν θειικά άλατα, φθαλικές ενώσεις, φωσφορικά άλατα, συνθετικές βαφές ή αρώματα και είναι ειδικά σχεδιασμένα για νεογέννητα μωρά. Είναι απαλά για το δέρμα του μωρού και αρκετά αποτελεσματικά στην εξάλειψη των λεκέδων, της βρωμιάς και των οσμών.

 

Τα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και τα υπολείμματα που αφήνουν τα περισσότερα απορρυπαντικά μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα ή ερεθισμούς. Πολλά συμβατικά απορρυπαντικά χρησιμοποιούν χημικές ουσίες όπως βαφές, αρώματα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού. Πάντα να επιλέγετε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν τέτοιες ουσίες ή να προτιμάτε αυτά που χρησιμοποιούν φυσικά υποκατάστατα. Ένα καλό βρεφικό απορρυπαντικό πρέπει να καθαρίζει αποτελεσματικά ενώ παράλληλα να είναι απαλό με τα ρούχα και το δέρμα του μωρού.

 

Επιπλέον για τους ενεργά ευαισθητοποιημένους γονείς σημαντικό είναι και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον. Τα φιλικά προς το περιβάλλον απορρυπαντικά όχι μόνο διασφαλίζουν ότι το μωρό σας δεν εκτίθεται σε επιβλαβείς χημικές ουσίες, αλλά μειώνουν τη ρύπανση στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

 

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να κάνετε χρήση των απορρυπαντικών με σφάλεια για την υγειά των παιδιών:

 

Όλα τα απορρυπαντικά έχουν αναλυτικές οδηγίες, επομένως να διαβάζετε πάντα την ετικέτα. Θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πως το απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανά κιλό, εάν είναι ασφαλές για όλους τους τύπους υφασμάτων και ποια θερμοκρασία νερού να χρησιμοποιήσετε.

 

Πριν πλύνετε τα ρούχα, βεβαιωθείτε ότι έχετε στερεώσει όλους τους γάντζους, τα φερμουάρ και  να έχετε γυρίσει τα ρούχα ανάποδα προς τα έξω για να αποφύγετε τη φθορά. Στις υφασμάτινες πάνες, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερα τα στερεά απόβλητα πριν από το πλύσιμο.

Αν θέλετε, μπορείτε πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, να τα αφήσετε να μουλιάσουν σε μια λεκάνη στο μπάνιο για μερικές ώρες. Αυτό θα διευκολύνει την πλύση και οι ξεραμένοι λεκέδες θα φύγουν πιο εύκολα. Εάν είναι δυνατόν, πλύνετε τα ρούχα του μωρού σας χωριστά από τα υπόλοιπα της οικογένειας. Τα ρούχα των μωρών τείνουν να είναι πιο μαλακά και ελαφρύτερα και το πλύσιμο τους με πιο ρούχα όπως τα τζιν μπορεί να τους προκαλέσει ζημιά.

 

Προσθέστε την προτεινόμενη ποσότητα απορρυπαντικού στο μηχάνημα. Εάν έχετε πολύ λερωμένα ρούχα, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο υγρό. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα, τα οποία μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού. Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο ρούχων. Τα ρούχα πρέπει να μπορούν να κινούνται ελεύθερα για να καθαριστούν σωστά. Επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης ανάλογα με τον τύπο των ρούχων. Τα περισσότερα βρεφικά ρούχα μπορούν να πλυθούν σε  κρύο ή ζεστό νερό.

 

Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, μεταφέρετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο ή κρεμάστε τα για να στεγνώσουν στον αέρα. Ελέγχετε πάντα τις ετικέτες στα ρούχα, καθώς ορισμένα βρεφικά είδη μπορεί να στεγνώσουν καλύτερα στον αέρα ή να απαιτούν χαμηλότερη θερμοκρασία στο στεγνωτήριο. Αφού στεγνώσουν τα ρούχα, ελέγξτε για τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Εάν βρείτε κάποιο, περάστε τα ρούχα σε ένα επιπλέον ξέβγαλμα την επόμενη φορά.

 

Τέλος, να είστε προσεκτικοί στην αγορά των βρεφικών απορρυπαντικών. Ακριβώς επειδή ένα προϊόν αναφέρει επάνω ότι είναι “φιλικό για μωρό», δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι ασφαλές ή υποαλλεργικό. Να διαβάζετε πάντα τη λίστα συστατικών και να κάνετε την έρευνά σας. Ευτυχώς, με την άνοδο των οικολογικών και ασφαλών για το μωρό προϊόντων, οι νέοι γονείς έχουν πολλές επιλογές για να επιλέξουν ένα απορρυπαντικό που είναι απαλό για το δέρμα του μωρού τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ