Πως μπορώ να διαφημίσω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα;

0
1361

Πως μπορώ να διαφημίσω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα;

Στις μέρες μας, η online αγορά από ηλεκτρονικά καταστήματα έχει κερδίσει όλο και περισσότερους χρήστες. Τα τελευταία χρόνια και μετά την πανδημία, οι online αγορές εκτοξεύθηκαν με πολλούς καταναλωτές να συνεχίζουν αυτόν τον τρόπο αγοράς. Ωστόσο, με τόσες επιλογές στο διαδίκτυο θα πρέπει να κάνεις κάποιες κινήσεις ώστε να ξεχωρίζει η επιχείρησή σου στο διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει μερικά tips για να εμπνευστείς ώστε να γίνει η online επιχείρησή σου ένα γνωστό και πετυχημένο brand.

  • Social Media

Αρχικά, η παρουσία μιας online επιχείρησης στα social media επιβάλλεται. Και αυτό, γιατί είναι πολλοί οι χρήστες που περνούν χρόνο στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικοποίησης οι οποίοι μπορούν να μετατραπούν σε πελάτες. Με ελκυστικό περιεχόμενο, δηλαδή φωτογραφίες και ένα κείμενο που περιγράφει τα προϊόντα, οι χρήστες των social media μπορούν να μάθουν αρκετές πληροφορίες που θα τους καλύψουν ώστε να αγοράσουν από το e-shop σου. Αν αναρωτιέσαι ποια είναι η κατάλληλη πλατφόρμα, θα πρέπει να σκεφτείς το είδος των προϊόντων που πουλάς. Δεν χρειάζεται να αναλώσεις χρόνο και να δημιουργήσεις λογαριασμό σε όλα τα social media. Ιδανικά, εστίασε σε 2 με 3 πλατφόρμες εκεί που βρίσκεται το καταναλωτικό κοινό των προϊόντων που εμπορεύεσαι.

  • Google

Η Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης. Αν θέλεις η επιχείρηση σου να βρίσκεται στα πρώτα αποτελέσματα της Google θα πρέπει να επενδύσεις στο SEO. Το SEO (Search Engine Optimization) περιλαμβάνει αρκετές τεχνικές με σκοπό να βελτιστοποιήσει την ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό κατάστημα στις μηχανές αναζήτησης. H παρουσία στην Google είναι αρκετά σημαντική διότι όλοι οι καταναλωτές θα αναζητήσουν εκεί ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που τους ενδιαφέρει. Το SEO ιστοσελίδας δεν είναι μια χορηγούμενη διαφήμιση στην Google αλλά μια τεχνική η οποία στοχεύει να ανεβάσει την ιστοσελίδα στα πρώτα αποτελέσματα όταν κάποιος αναζητάει ένα προϊόν online.

  • Χορηγούμενη διαφήμιση

Οι χορηγούμενες διαφημίσεις μπορούν να φέρουν άμεσα αποτελέσματα και πωλήσεις για το ηλεκτρονικό σου κατάστημα. Χορηγούμενη διαφήμιση μπορείς να κάνεις τόσο στα social media όσο και στις πλατφόρμες αναζήτησης. Η διαφήμιση Google Ads θα εμφανίζεται ψηλά την επιχείρησή σου στα αποτελέσματα της Google όταν κάποιος αναζητάει ένα προϊόν που τον ενδιαφέρει. Μπορείς να ορίσεις εσύ το χρηματικό ποσό που σε ενδιαφέρει ανάλογα το προϊόν ή τη λέξη κλειδί που στοχεύεις.

Η προβολή της online επιχείρησής σου στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Μπορείς να παρακολουθήσεις πολλά online courses που αφορούν το digital marketing ώστε να πραγματοποιήσεις πολλά από τα παραπάνω στο e-shop σου. Διαφορετικά, μπορείς να αναζητήσεις ένα agency το οποίο αναλαμβάνει τόσο τα social media, τις χορηγούμενες διαφημίσεις και το SEO.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ