Παγανιά στη Ρόδο βγήκε το ΣΔΟΕ εν μέσω φωτιάς: Πυρ και… μανία καταστηματάρχης που του έβαλαν πρόστιμο για καφέδες και νερό

1
13782

Πρόστιμο της τάξης των 200 ευρώ επέβαλαν χθες σε βάρος μικρού καταστήματος καφέ στη Ρόδο, καθώς το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ που εντόπισε τον ΄»ντελιβερά» του καταστήματος να μεταφέρει καφέδες και νερά με το δίκυκλό του χωρίς το απαραίτητο παραστατικό.

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στη «Ρ» ο καταστηματάρχης, την ώρα εκείνη το κατάστημά του δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει η ταμειακή και για το λόγο αυτό αποφάσισε να στείλει έτσι την παραγγελία.

Δυστυχώς, λίγα μέτρα παρακάτω τα στελέχη της ΑΑΔΕ από κλιμάκιο που έφθασε από το Ηράκλειο, σταμάτησαν το δίκυκλο όχημα και αφού ξεκίνησαν έλεγχο, βεβαίωσαν λίγο αργότερα πρόστιμο της τάξης των 200 ευρώ (επιεικώς όπως του εξήγησαν.)

«Τους εξήγησα ότι στο κατάστημα δεν υπήρχε ρεύμα, είπε μιλώντας στη «Ρ» ο καταστηματάρχης. Τους έδειξα ότι μια μικρή γενήτρια που είχα ήταν συνδεδεμένη μόνο με τις μηχανές για την παραγωγή καφέ. Δεν με πίστεψαν. Μου είπαν ότι είμαι και… τυχερός που δεν μου το κλείνουν το μαγαζί μου. Ένα μαγαζάκι μόλις 20 τετραγωνικών μαζί με την αυλή του. Του έδειξα τις χθεσινής μου εισπράξεις: 300 ευρώ σύνολο, που σημαίνει ότι δεν φοροδιαφεύγω. Πόσο παραπάνω δηλαδή να έχει ένα τέτοιο κατάστημα σαν το δικό μου; Πάλι δεν με πίστεψαν. Είμαι από τους πιο τυπικούς επιχειρηματίες. Οικογενειακά εργαζόμαστε. Δεν ρισκάρω να μην κόβω αποδείξεις. Όμως δεν φταίω εγώ.

Η Ρόδος καίγεται και δυστυχώς, μας καίνε και αυτοί. Αντί να μας στείλουν κι άλλους πυροσβέστες μας έστειλαν εφοριακούς. Έλεος! – κατέληξε ο ίδιος.»

φώτο αρχείου

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ