H βιταμίνη που σας λείπει και σας τσιμπάνε τα κουνούπια: Τι να τρώτε για να την αναπληρώσετε

0
8728

Τα κουνούπια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, από τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, παρά την αστάθεια που παρουσιάζει ο καιρός.

Οι περισσότεροι για να αποφύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών, χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, τα οποία περιέχουν DEET, μια ισχυρή χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει πολύ άσχημες, αλλά και σοβαρές παρενέργειες.

Πως να αποφύγετε το τσίμπημα των κουνουπιών φυσικά

Ωστόσο, υπάρχει μια εναλλακτική λύση, που περιλαμβάνει την βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) και είναι πιο φιλική προς τον οργανισμό μας και το περιβάλλον.

Μπορεί πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την βιταμίνη Β1, προκειμένου να απομακρύνουν τα κουνούπια, εδώ και αρκετά χρόνια και πολλοί υποστηρίζουν, ότι με μια καθημερινή δόσης βιταμίνης Β1, έχουν καταφέρει να μειώσουν δραματικά τα κουνούπια που τους τσιμπάνε.

Σε ποια τρόφιμα εμπεριέχεται η βιταμίνη Β1 που απωθεί τα κουνούπια

Η βιταμίνη Β1 αλλάζει τη μυρωδιά του σώματος με έναν τρόπο που δεν αρέσει καθόλου στα εν λόγω έντομα και μπορείτε να την πάρετε και μέσω της διατροφής, τρώγοντας λάχανο, μπρόκολο, ηλιόσπορους και κουνουπίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιός Ζίκα είναι ένας από τους πιο πρόσφατους παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία και μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ