Μαντέψτε πόσο κοστίζουν στην Μύκονο δυο μερίδες πατάτες, δυο πίτες κομμένες και λίγη φέτα με λάδι-ρίγανη; (ΒΙΝΤΕΟ)

16
116865

Μαντέψτε πόσο κοστίζουν στην Μύκονο δυο μερίδες πατάτες. δυο πίτες κομμένες και λίγο φέτα με λάδι-ρίγανη

 

Σάλος στο εξωτερικό με τιμοκατάλογο εστιατορίου στη Μύκονο: «Καμπανάκι» από το TripAdvisor

Μύκονος

Ένα εστιατόριο στο «νησί των ανέμων» έχει δεχτεί δεκάδες αρνητικές κρητικές για την υπερχρέωση των γευμάτων και των ποτών που προσφέρει. Τα τελευταία θύματα ήταν μια άτυχη παρέα Βρετανών.

Οι παραθεριστές ισχυρίζονται ότι το παραλιακό εστιατόριο είναι μια «απάτη» που παρασύρει τους τουρίστες στο εσωτερικό του πριν τους παρουσιάσει λογαριασμούς έως και 1.200 ευρώ…

Για το συγκεκριμένο εστιατόριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρετανικού μέσου φέρεται να «έχει γίνει μια σειρά παραπόνων από πελάτες που δεν γνώριζαν τις υψηλές τιμές για τα γεύματα και τα ποτά».

Από τα φερόμενα θύματα, ήταν ένα ζευγάρι Βρετανών που «έπαθε το σοκ της ζωής του όταν τους δόθηκε ο λογαριασμός στο beach bar του εστιατορίου».

«Οι νιόπαντροι Λίντσεϊ Μπριν και Άλεξ πέρασαν από το εστιατόριο για ένα “γρήγορο σνακ” ένα απόγευμα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους», γράφει η Mirror παραθέτοντας την περιγραφή της Λίντσεϊ : «Μας είπαν αμέσως “θέλετε στρείδια;”. Ήταν πολύ επιθετικοί. Είπαμε “ναι” και εκείνος είπε “μια ντουζίνα;”, οπότε είπαμε ναι γιατί μια ντουζίνα είναι μια τυπική παραγγελία».

Και συνέχισε ισχυριζόμενη ότι «όταν ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε, πήγα στην τουαλέτα και έβαλαν τον άνδρα μου να πάει σε ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος του καταστήματος για να πληρώσει, κάτι που είναι περίεργο. Του έδωσαν τον λογαριασμό και ήταν πάνω από 400 ευρώ. Ήταν σοκαρισμένος και ζήτησε εξηγήσεις».

Παρόμοια είναι και η ιστορία της 43χρονης Σέριλ, όταν ισχυρίστηκε ότι η παρέα των φίλων της «παραπλανήθηκε και πλήρωσε πάνω από 1.300 λίρες για δύο πιάτα, μια σαλάτα και ψωμί.

Η Τζέσικα με τον Άνταμ, ένα νεαρό ζευγάρι, υποστήριξαν ότι κλήθηκαν να πληρώσουν «800 ευρώ για δύο ποτά, τέσσερα καβουροπόδαρα και μια σαλάτα στο γνωστό εστιατόριο».

Το ζευγάρι είπε ότι «πίστευε ότι τα κοκτέιλ κόστιζαν 25 ευρώ το καθένα όταν παρήγγειλε, αλλά αφού απόλαυσαν δύο μοχίτο, τέσσερα καβουροπόδαρα και μια ελληνική σαλάτα, τους έδωσαν έναν λογαριασμό ύψους 800 ευρώ», όπως ισχυρίζονται.

Φαίνεται ότι τέτοιες αναφορές έρχονται πυκνά στη σελίδα του εστιατορίου στο TripAdvisor – μερικές από τις οποίες είναι μόλις πριν από τρεις ημέρες. Ένα άτομο δήλωσε: «Αν μπορούσα να τους δώσω μείον 10 αστέρια, θα το έκανα. Θα φροντίσουμε όλοι όσοι γνωρίζουμε και δεν γνωρίζουμε να μην πάνε εκεί ΠΟΤΕ. Μας χρέωσαν υπερβολικά εμένα και τη παρέα μου: Κοκτέιλ 50 ευρώ το καθένα. Μπύρα 40 ευρώ, πόδια καβουριού 450 ευρώ, πούρο 180 ευρώ. Ποιος στον κόσμο έχει τέτοιες τιμές; Μην πάτε εκεί. Θα βρουν τρόπο να σας χρεώσουν παραπάνω ακόμα και αν απλά περάσετε από εκεί… απατεώνες!”.

 

Πηγή: gazzetta

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • Η κοπέλα δεν φαίνεται να έχει πάει διακοπές. Μάλλον εργαζόμενη θα πρέπει να είναι.
      Δουλεία σε όλο της το μεγαλείο!

  1. Δεν λέω ότι δεν είναι ακριβά αλλά εγώ τέτοιες τιμές δεν έχω δεί. Ζω 8χρόνια στο νησί,βέβαια δεν έχω επισκεφθεί κάποια καταστήματα στη χώρα που μπορεί να υπάρχουν διάφορες αλλά προφανώς είναι και αλλά τα ενοίκια για έναν επαγγελματία. Παρόλαυτα καλό θα ήταν να δείξει η κυρία και την απόδειξη. Για να μην υπάρχει υπόνοια ότι εκμεταλλεύεται κάποιος την αρνητική δημοσιότητα για να έχει views.

  2. Πρέπει να βγουν τα έξοδα. Κλέφτες να γίνουν οι μαγαζαάτορες; Σημασία έχει να κόβουν αποδείξεις και να μην είναι μαύρα.

  3. Αυτα τα ξερουν ολοι εκ των προτερων δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα??
    Αλλωστε η δηθενια ειναι παντου ακριβη!!
    Θελεις πας δεν θελεις δεν πας δεν σε υποχρεωσε κανεις να πας με το ζορι και καλα κανουν οι επιχειρηματιες και τους γδερνουν!!

    • μπράβο Γιώργο καλά κάνουν οι μαγαζάτορας και τους χρεώνουν θεωρείς δηλαδή να πας σε ένα εστιατόριο που η μερίδα γράφει 100 ευρώ και να σε χρεώνουν 200 γιατί έχουν το δικαίωμα να δείξουν άλλο κατάλογο η να σε αγριοκοιταξουν εσένα και την γυναίκα σου γιατί η αστυνομία είναι με το μέρος τους αυτό πρέπει να το ξέρεις. και εσύ όταν πας ταξίδι κάπου να πληρώσεις όσα σου πούνε μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο ΕΝΤΑΞΕΙ

  4. Όταν τα χάσετε όλα όσα κλέψαται σε μια στιγμή από το ( μπλα μπλα.) των πελατών, και παρακαλαται για κανέναν τουρίστα στο νησί σας, τότε τα λέμε. Υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι στο νησί και θα έπρεπε να ενωθούν και να διώξουν τα παράσιτα από το νησί. Γιατί αυτό που γίνεται προσβάλλει όλο τον τόπο! Εύχομαι αυτό που κερδίζουν από τις απάτες

  5. Ζητάς κατάλογο κύριε τουρίστα και αν δεν έχει σηκώνεσαι και φεύγεις αυτό είναι όλο 1 και 1 κάνουν 2 άρα είναι ψέματα όλα όσα λέτε.

  6. Κατάλογο δεν έχει το μαγαζί ? //λακίες λένε ψέματα τουρίστες κ@λο φάρα θέλετε τζάμπα . Σας έχουμε δει και εδώ στο Μοναστηράκι πού τα θέλετε όλα τζάμπα κουνάβια .

  7. μπράβο έτσι θα παμε προστά κλέβουν τους τουρίστες αλλά και κράτος γιατί αυτές οι αποδείξεις δεν φαίνονται

  8. Η Μύκονος κ η Σαντορίνη είναι από τα παγκοσμίως γνωστά σημεία της Ελλάδας (όπως και μερικά άλλα φυσικά) οπότε εφόσον έρθει ο ξένος τουρίστας, θα ήθελε να τα επισκευτεί.
    Εάν δεν έχει προειδοποιηθεί για τις απαραδκτες τιμές, σε συνδυασμό με το πιεστικό δέλεαρ που τους ασκείται που να το φανταστούν;
    Καλά, οι τιμές πάντως αυτές είναι εξωπραγματικές κ σε παγκόσμια κλίμακα.

  9. Ο τιμοκατάλογος είναι σε εμφανέστατο σημείο; Αν ναι τότε ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του γνωρίζοντας τι τον περιμένει, αν όχι τότε υπάρχει πρόβλημα γιατί οι τιμές (αν ισχύουν) είναι μη αναμενόμενες για να μην πω πέρα από κάθε λογική.

  10. Πόσο μαλακές.. καλά τους κάνουν και χρεώνουν τόσο…ας έρθουν βουρβουρου που η μπύρα έχει 5 ευρώ.. με τα που@@@@ια που μπλέξαμε.αλλα προβλήματα δεν είχαμε..

  11. βρίσκομαι στη Σαντορίνη για δουλειά έχω δει τους καταλόγους είναι ποιο ακριβά από την Αθήνα αλλά τα. Τρελά νούμερα είναι κλοπή κλείσιμο στους μαφιόζους χαλάνε και το όνομα των νησιών και τα νοίκια χαλαρά όλοι φταίνε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ