Πως να φωτίσετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας: Ιδέες και στυλ διακόσμησης!

0
64

Καθώς ο καιρός ζεσταίνει περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να σκεφτούμε πως μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπαλκόνια ή τις βεράντες μας για να δημιουργήσουμε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι η τοποθέτηση επιδαπέδιων φωτιστικών εξωτερικού χώρου. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες τάσεις και συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε στη διακόσμηση του εξωτερικού σας χώρου.

 

Όταν επιλέγετε επιδαπέδια φωτιστικά ή φωτιστικά εξωτερικού χώρου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το στυλ του εξωτερικού σας χώρου. Εάν έχετε μια μοντέρνα βεράντα, σκεφτείτε ένα κομψό και μινιμαλιστικό φωτιστικό. Εάν έχετε ένα πιο ρουστίκ μπαλκόνι, σκεφτείτε ένα φωτιστικό σε στυλ φαναριού ή ένα φωτιστικό από φυσικό ξύλο μπαμπού ή οξιάς. Επίσης, πολύ δημοφιλή είναι και τα φώτα από ενισχυμένο σκυρόδεμα με industrial εμφάνιση.

 

Σκεφτείτε πως σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον εξωτερικό σας χώρο όταν επιλέγετε λαμπτήρες. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη βεράντα σας για διασκέδαση, σκεφτείτε την τοποθέτηση επιδαπέδιων φαναριών με απαλό φως, για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το μπαλκόνι σας για χαλάρωση ή διάβασμα, σκεφτείτε ένα φωτιστικό δαπέδου που παρέχει άπλετο λευκό φωτισμό. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να προσαρμόσετε στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού σας έναν κρυφό φωτισμό με “σκοτία” που να δείχνει προς τα έξω. Αυτό θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση εξωτερικού φωτισμού, προσφέροντας περισσότερη χαλάρωση χωρίς έντονο φως.

 

Όταν επιλέγετε φωτιστικά εξωτερικού χώρου λάβετε υπόψη το μέγεθος του χώρου. Ένα μεγάλο φωτιστικό μπορεί να φαίνεται άσχημο σε  ένα μικρό μπαλκόνι, ενώ ένα μικρό φωτιστικό μπορεί να χαθεί σε μια μεγάλη βεράντα. Αντί να βασίζεστε σε μια μεγάλη λάμπα προκειμένου να  φωτίσετε τον εξωτερικό σας χώρο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερους λαμπτήρες για να δημιουργήσετε ένα πολυεπίπεδο και δυναμικό εφέ φωτισμού. Χρησιμοποιήστε επιδαπέδια φωτιστικά για να φωτίσετε την περιοχή που θέλετε να διαβάσετε ή να εργαστείτε καθώς και επιτραπέζια φωτιστικά για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Μην φοβάστε να ενσωματώσετε χρώμα στον εξωτερικό σας χώρο. Επιλέξτε φωτιστικά με έντονα και φωτεινά χρώματα για να προσθέσετε ένα ποπ χρώμα στη βεράντα ή το μπαλκόνι σας. Προσοχή να επιλέξετε φωτιστικά που αντέχουν στην υγρασία και τη ζέστη και εξοικονομούν ενέργεια από τον ήλιο, αν έχετε περιβαλλοντικές ανησυχίες.

 

Μερικές δημοφιλείς τάσεις σε φωτιστικά εξωτερικού χώρου:

 

Τα string lights είναι μια δημοφιλής επιλογή για φωτισμό εξωτερικού χώρου. Δημιουργούν μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα και είναι ιδανικά για διασκέδαση.

 

Τα φωτιστικά φανάρια διατίθενται σε διάφορα στυλ και είναι τέλεια για να προσθέσετε μια ρουστίκ και γοητευτική πινελιά στον εξωτερικό σας χώρο. Μπορούν να κρεμαστούν ή να τοποθετηθούν σε κάποιο τραπέζι ή μεγάλη επιφάνεια.

 

Ο σύγχρονος μινιμαλισμός είναι μια δημοφιλής τάση στον εξωτερικό φωτισμό. Επιλέξτε κομψά και μινιμαλιστικά φωτιστικά σε ουδέτερα χρώματα για να δημιουργήσετε μια καθαρή και σύγχρονη εμφάνιση.

 

Τέλος, τα vintage φωτιστικά επιστρέφουν και προτιμούνται όλο και περισσότερο από σχεδιαστές για τον εξωτερικό φωτισμό ενός σπιτιού. Επιλέξτε ρετρό φωτιστικά για να προσθέσετε μια νότα rustic στον εξωτερικό σας χώρο.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ