Αλβανία: Γρονθοκόπησαν τον Σαλί Μπερίσα σε αντικυβερνητική διαδήλωση – Βίντεο

0
103

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στα Τίρανα σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα

Ο Σαλί Μπερίσα γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο από έναν περαστικό άνδρα καθώς ο αντιπολιτευόμενος Αλβανός ηγέτης είχε τεθεί επικεφαλής μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης με πλήθος υποστηρικτών του κόμματός του στο κέντρο των Τιράνων. Η διαδήλωση πραγματοποιείτο λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο πραγματοποίησης της συνόδου κορυφής της ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στην πόλη σήμερα, ενώ η Αλβανία φιλοξενεί για πρώτη φορά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στην οποία συμμετέχουν ηγέτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα  και να ζητήσουν πρόωρες εκλογές.

Καθώς ο Μπερίσα, επικεφαλής του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, περπατούσε μπροστά από τους υποστηρικτές του που κρατούσαν αλβανικές σημαίες και σημαίες της ΕΕ, ένας άνδρας τον πλησίασε και τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

berisha2

Ο Μπερίσα μάτωσε στο πρόσωπό του, αλλά αργότερα αναμενόταν να απευθύνει ομιλία στη συγκέντρωση.

Ο επιτεθέμενος άνδρας ξυλοκοπήθηκε από υποστηρικτές του Μπερίσα και συνελήφθη από την αστυνομία.

Στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Μπερίσα έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για φερόμενη διαφθορά. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ