Αρχική Ειδήσεις Σφηνάκια Πρωθυπουργός Βελγίου: «5-10 χρόνια δεν θα έχουμε αρκετή ενέργεια για θέρμανση στην...

Πρωθυπουργός Βελγίου: «5-10 χρόνια δεν θα έχουμε αρκετή ενέργεια για θέρμανση στην Ευρώπη» | Κοινοβούλιο στη Γερμανία: ζήτησαν κουβέρτες για να ζεσταθούν!

1
1594

Την εκτίμηση ότι «οδεύουμε προς δύσκολους χειμώνες», αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά ονομάτισε ότι θα είναι 5-10 (!) εξέφρασε ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο, με αφορμή την ενεργειακή κρίση που δημιουργήθηκε μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων στην Ρωσία.

Βέβαια θέλησε να κλείσει με την φράση ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος αλλά μάλλον δεν συμπλήρωσε το όποιος θα αντέξει.

Και μπορεί να αναφέρθηκε στην χώρα του αλλά η αλήθεια είναι ότι όλες οι χώρες της ΕΕ πλέον θα βρεθούν να πληρώσουν το “ουκρανικό μάρμαρο”.

Οι ευρωπαϊκές χώρες (καταναλωτές) με ελαφρά την καρδιά ή άλλοι απο σκοπιμότητα θέλησαν να δείξουν στην Ρωσία (παραγωγό) ότι θα της επιβάλουν τις απόψεις τους αλλά μάλλον δεν διάβασαν σωστά τις αρχές της οικονομίας.

Και τώρα λένε να ζήσουμε στο σκοτάδι, να μην κάνουμε μπάνιο, ενώ αυτοί με τους παχυλούς μισθούς στα κέντρα αποφάσεων μιλούν για “κρίση που θα περάσει με τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες”!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα La Libre, ερωτήθηκε για προηγούμενη δήλωσή του ότι αναμένονται πέντε με δέκα δύσκολοι χειμώνες, για την οποία θεωρήθηκε από κάποιους ότι προκάλεσε άγχος με τα λεγόμενά του. Ο ντρ Κρόο απάντησε ότι δεν μετανιώνει καθόλου που το είπε.

«Αυτός είναι ο ρόλος μου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρόκειται να σταματήσει αύριο. Είναι σημαντικό να λέμε την πραγματικότητα. Αλλά είπα δύο πράγματα: οδεύουμε προς δύσκολους χειμώνες και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό. Ξεχάσαμε το δεύτερο μέρος του μηνύματός μου. Θέλω να καταλάβουν όλοι ότι αυτό δεν είναι πλέον business as usual.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής: θέλουμε να αποσυνδεθούμε από το ρωσικό αέριο, από τα ορυκτά καύσιμα. Αυτή είναι η σωστή στρατηγική. Αυτό όμως θα πάρει χρόνο. Μάλλον πέντε χρόνια.

Αλλά αν το κάνουμε καλά, θα πάμε μπροστά 20 χρόνια. Η τρέχουσα περίοδος θα μείνει στη μνήμη μας ως μια εποχή που έγιναν στρατηγικές ενεργειακές και βιομηχανικές επιλογές».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου ανέφερε ότι «η ελεύθερη αγορά δεν είναι για μένα θρησκεία. Όταν μια αγορά δυσλειτουργεί, πρέπει να παρέμβεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και τη ρύθμιση των αγορών, η κατάσταση θα έχει αλλάξει τελείως σε δέκα χρόνια»! Ο Αλεξάντερ ντε Κρόο έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ του πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη στάση του Βελγίου απέναντι στους Ρώσους που εγκαταλείπουν τη χώρα τους, ο Ντε Κρόο σημείωσε από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ότι «σήμερα, το Βέλγιο δεν εκδίδει σχεδόν ποτέ βίζα σε Ρώσους, μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους. Αυτή είναι η θέση μας μέχρι στιγμής.

Δεν πρόκειται απαραίτητα να δώσουμε βίζα σε άτομα που εγκαταλείπουν (τη Ρωσία). Ας δούμε πώς μπορούμε να επιτύχουμε μια ευρωπαϊκή συναίνεση. Ελπίζω ότι μπορεί γρήγορα να υιοθετηθεί μια γενική θέση».

 

Έρχεται το πρώτο αρκτικό κύμα ψύχους στην Ευρώπη – Οι διαχειριστές δικτύων εξετάζουν την επιβολή δελτίου στο ρεύμα

Η πρώτη δοκιμασία για τους Ευρωπαίους!

Έρχεται το πρώτο αρκτικό κύμα ψύχους στην Ευρώπη – Οι διαχειριστές δικτύων εξετάζουν την επιβολή δελτίου στο ρεύμα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να σαρώσει τη δυτική Ευρώπη ένα αρκτικό κύμα ψύχους, κάτι που θα αποτελέσει το πρώτο κρας τεστ για τις αντοχές των Ευρωπαίων στο κρύο.

Ήδη οι διαχειριστές δικτύων ενέργειας στις ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν πως θα επιβάλλουν δελτίο στο ηλεκτρικό ρεύμα όπως αναφέρει το «Bloomberg».

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στο Λονδίνο θα υποχωρήσει κατά 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τον μέσο όρο. Στη Φρανκφούρτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 3,5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα συνήθη επίπεδα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τμήματα της Γαλλίας και της Ισπανίας θα αντιμετωπίσουν επίσης θερμοκρασίες 3-4 βαθμούς χαμηλότερες από το σύνηθες για την εποχή.

Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των Δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Με τις επιλογές να έχουν εξαντληθεί για την αντικατάσταση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, το βάρος πέφτει στη μείωση της ζήτησης.

Ιδανικά, αυτό γίνεται οικειοθελώς από τους καταναλωτές, αλλά αν δεν συμβεί, υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορεί να λάβει μια εταιρεία δικτύου, το πιο ακραίο από τα οποία είναι οι οργανωμένες διακοπές.

«Θα υπάρχει αρκετό κρύο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς αρκτικό κύμα ψύχους εισβάλλει νότια και ένας ισχυρός βόρειος άνεμος θα κάνει πιο έντονη την αίσθηση του ψύχους» σύμφωνα με το βρετανικό Met Office.

Ενώ οι κυβερνήσεις στηρίζουν με δισεκατομμύρια ευρώ τους καταναλωτές που παλεύουν με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, η ελπίδα είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα κρατήσουν τους θερμοστάτες τους χαμηλωμένους ακόμη και τους ψυχρότερους μήνες.

«Εμφανίζονται κάποια σημάδια μείωσης της ζήτησης από τα νοικοκυριά λόγω της εκτίναξης των τιμολογίων λιανικής» επισημαίνει η EnergyScan, η πλατφόρμα ανάλυσης αγοράς της Engie SA. «Αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Αδιανόητο: Στο κοινοβούλιο της Θουριγγίας στην Γερμανία ζήτησαν κουβέρτες για να ζεσταθούν!

«Οι άνδρες βουλευτές να τις αφήσετε για τις γυναίκες»!

Αδιανόητο: Στο κοινοβούλιο της Θουριγγίας στην Γερμανία ζήτησαν κουβέρτες για να ζεσταθούν!

Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Θουριγγίας στην Γερμανία, δείχνει χαρακτηριστικά τις τρτοκοσμικές καταστάσεις που θα ζήσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγων των επιλογών του Κ.Μητσοτάκη, του Όλαφ Σολτς και άλλων κυβερνήσεων να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι Γερμανοί πολιτικοί ζητούσαν κουβέρτες για να συνεδριάσουν για να μην… πεθάνουν από το κρύο!

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου του ομοσπονδιακού κρατιδίου Birgit Pommer είπε ότι χωρίς θέρμανση στους εσωτερικούς χώρους κάνει ήδη πολύ κρύο και ο Σεπτέμβριος δεν έχει τελειώσει ακόμη!

Τότε είπε πως υπάρχουν κουβέρτες και κάλεσε τους άνδρες συναδέλφους της να τις αφήσουν για τις γυναίκες (προφανώς μπροστά στο κρύο τα ζητήματα ισότητας οπισθοχωρούν).

Η Birgit Pommer, ζήτησε στους άνδρες στην αίθουσα να αφήσουν τις κουβέρτες στις γυναίκες, και πρόσθεσε: «Την επόμενη φορά θα βρούμε σίγουρα έναν κανονισμό για όλους για να αντέχουμε τις θερμοκρασίες εδώ, που καθόμαστε για οκτώ ή εννιά ώρες».

Αυτά όλα συμβαίνουν στην υποτίθεται πλουσιότερη χώρα της ΕΕ. Δεν πρόκειται για κάποια χώρα τύπου… Ναμίμπια, αν και μάλλον στην Ναμίμπια πρέπει να έχουν ξεκινήσει να γελούν μαζικά με το χάλι που περιμένει την Ευρώπη.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν μεγάλες απορίες γιατί οι Ευρωπαίοι σύρθηκαν και επέλεξαν να προωθήσουν τα συμφέροντα των Αμερικανών και να αγνοήσουν παντελώς τα συμφέροντα των λαών τους και να τους αναγκάσουν να ζήσουν σε συνθήκες που είχαν ζήσει αμέσως μετά το τέλος του καταστρεπτικού Β’ ΠΠ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν πας εκκλησία,δεν βλέπεις ουρές για ένα πιάτο φαι…δεν μοιράζουν μερίδες οι αρχιεπισκοπές..κάτσε να δούμε ποιος θ αντέξει…μην βιάζεσαι,το δικό σου το ρεύμα πρόσεχε μην κόψουν.. αυτοί δεν έχουν χρέος 400 δις, βγαίνουν ///// στις αγορές οπότε γουστάρουν βλάκα..κοίταξε το επιτόκιο δανεισμού το δικό μας ηλίθιε,κότα τα spreads…δεν μπορούμε να δανειστούμε ακόμα ζούμε με δανεικά,όλες οι παροχές βλάκα είναι απ’ το ταμείο ανάκαμψης..αν δεν σταματήσει το κακό ,ξανά μνημόνια με άλλο όνομα βλάκα,ε βλάκα..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ