Kαναδάς: Απαράδεκτος Τριντό – Ψεκάζουν με σπρέι το «κονβόι της ελευθερίας», απειλούν οικογένειες

0
933

Καναδάς: Η κυβέρνηση Τριντό έχει καταφύγει πλέον στην ωμή βία κατά του «κονβόι της ελευθερίας», το οποίο δεν κάνει πίσω!

Την ώρα που οι Καναδοί φορτηγατζήδες και το «κονβόι της ελευθερίας» συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους, για την επιλογή ή όχι να εμβολιαστούν, η αστυνομία τους αντιμετωπίζει σαν κοινούς εγκληματίες!

«Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να είναι επιθετικοί και τα βάζουν με τους αστυνομικούς. Αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές και να φύγουν» ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Twitter οι αρχές της πρωτεύουσας, Οτάβας, η οποία συνεχίζει το αφήγημα του πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, για το «κονβόι της ελευθερίας».

Η αστυνομία ανέφερε ότι έκανε χρήση χημικών για να αντιμετωπίσει τους «ανυπάκουους» οδηγούς, ενώ έχει συλλάβει 47 άτομα.

Η… επιθετικότητα που ανακάλυψε η καναδική αστυνομία προφανώς έχει να κάνει με το χιόνι στα πλακάτ των διαδηλωτών, από τις φωτιές που άναβαν για να ζεσταθούν και τις κόρνες από τα φορτηγά!

«Δεν φεύγω», είπε ένας από αυτούς, ο Τζόνι Ρόου, στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν υπάρχει γυρισμός. Όλοι εδώ, κι εγώ μαζί, είδαμε τη ζωή μας να καταστρέφεται με όσα έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι όσοι παραμείνουν εκεί θα συλληφθούν, κατηγορώντας τους οδηγούς ότι θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους, καθώς πολλοί διαδηλώνουν μαζί με τις οικογένειές τους, για τα αυτονόητα!

Το «Κονβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου από οδηγούς φορτηγών που διαμαρτύρονταν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων κάνουν διεθνείς μεταφορές μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ.

Αναφορές για τραυματισμούς πολιτών

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή δείχνουν αξιωματικούς της αστυνομίας με κίτρινα μπουφάν πάνω σε άλογα να κάνουν έφοδο στο συγκεντρωμένο πλήθος. Οι έφιππες μονάδες φαίνεται να πλησιάζουν και να σπρώχνουν μερικούς από τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο απο αυτούς να πέφτουν στο έδαφος – ένας άνδρας με καφέ σακάκι και μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, αναφέρει η Washington Examiner.

Η συνεργάτιδα του Fox News, Sara Carter έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οτι η ηλικιωμένη γυναίκα που ποδοπατήθηκε από την έφιππη περίπολο ίσως πέθανε στο νοσοκομείο, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται. «Μόλις πάτησαν αυτήν την κυρία», ακούγεται κάποιος να λέει στο βίντεο, το οποίο φαίνεται να έχει καταγραφεί σε κινητό τηλέφωνο.

Ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok και κοινοποιήθηκε στο Twitter από τον Ian Miles Cheong δείχνει την ηλικιωμένη γυναίκα με το κόκκινο σακάκι να αποκαλεί τις διαδηλώσεις ειρηνικές λίγες στιγμές πριν φτάσει η έφιππη αστυνομία.

Η αστυνομία της Οτάβα δημοσίευσε μια δήλωση στο Twitter διαβεβαιώνοντας το κοινό ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν τυχόν τραυματισμούς. «Ακούμε την ανησυχία σας για τους ανθρώπους στο έδαφος και οτι τα άλογα διέλυσαντο πλήθος. Όποιος έπεσε σηκώθηκε και απομακρύνθηκε. Δεν γνωρίζουμε κανέναν τραυματισμό» είπε η αστυνομία.

Ένα άλλο tweet από την αστυνομία της Οτάβα αργά το βράδυ αναφέρει: «Παρακαλώ σημειώστε: Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά ή πέθανε σε καμία από τις σημερινές αστυνομικές ενέργειες. Η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας»

Η καταστολή ενάντια στο «Κονβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε χθες το πρωί, όταν εκατοντάδες αστυνομικοί κατέβηκαν στη ζώνη διαμαρτυρίας και άρχισαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές με χειροπέδες στους χιονισμένους δρόμους της πόλης, ενώ οι οδηγοί πατούσαν τις κόρνες των οχημάτων τους.

Οι εντάσεις μεταξύ των καναδικών αρχών και των διαδηλωτών σιγοβράζουν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πλήθος κόσμου και φορτηγά γέμισαν την πρωτεύουσα, με αίτημα την άρση των αυστηρών μέτρων κατά της Covid-19, όπως ειναι η υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και οι μάσκες.

«Πρέπει να φύγετε. Πρέπει να σταματήσετε την περαιτέρω παράνομη δραστηριότητα και να αφαιρέσετε αμέσως το όχημά σας ή/και την περιουσία σας από όλους τους παράνομους χώρους διαμαρτυρίας. Οποιοσδήποτε βρίσκεται στον παράνομο χώρο διαμαρτυρίας μπορεί να συλληφθεί» προειδοποίησε η αστυνομία νωρίς σήμερα το πρωί (19/2).

Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τους δρόμους της Οτάβα από τις 29 Ιανουαρίου, χωρίς να δείχνουν σημάδια υποχώρησης, ενώ το «κονβόι διαμαρτυρίας» έχει βρει μιμητές σε όλο τον κόσμο απο τη Γαλλία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία.

Η βία για την οποία ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τριών εβδομάδων στην Οτάβα δεν σημειώθηκε μέχρι τη στιγμή που η αστυνομία του Τριντό, στάλθηκε για να διαλύσει το πλήθος, αναφέρουν οι επικριτές του.

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ